Cele mai citite
 


USL recomandă autorităţilor locale să atace în justiţie închiderea unor spitale
miercuri, 6 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
USL recomandă autorităţilor locale să acţioneze în instanţă actele administrative emise de Guvern în ceea ce priveşte închiderea unor spitale, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, viceliderul deputaţilor liberali Eugen Nicolăescu.
"Toate actele emise de Guvernul Băsescu-Udrea-Boc sunt nelegale şi recomandăm autorităţilor publice locale acţionarea în instanţa de contencios-administrativ a actelor administrative emise de Guvern. De asemenea, solicităm Guvernului anularea hotărârilor emise şi intrarea în legalitate, precum şi realizarea unor dezbateri serioase şi sincere privind direcţiile reformei, măsurile care trebuie întreprinse numai după consultarea reală a comunităţilor locale şi în interesul oamenilor", a spus Nicolăescu.
Potrivit acestuia, grupurile PSD şi PNL din Camera Deputaţilor protestează împotriva închiderii de spitale, cerând stoparea imediată a acestui "abuz nemaiîntâlnit".
"Deputaţii PNL şi PSD consideră (...) inumană şi antinaţională practica trimiterii acasă a bolnavilor care au nevoie de asistenţă medicală spitalicească, transferarea forţată a unor bolnavi către alte spitale, nerespectarea autonomiei locale şi dispunerea desfiinţării de spitale locale prin şantajarea preşedinţilor de consilii judeţene şi a primarilor cu nefinanţarea activităţii medicale, trimiterea în şomaj a peste 500 de medici şi 2.500 de asistenţi medicali în condiţiile în care există o gravă criză de personal medical, blocarea accesului cetăţenilor la servicii medicale, ştiindu-se că majoritatea oamenilor nu au bani să se deplaseze în alte localităţi pentru a solicita o consultaţie medicală, politizarea unui aşa-zis proces reformist pentru că peste 70% din spitalele aprobate pentru închidere sunt în localităţi cu autorităţi publice conduse de opoziţie", a completat liberalul.
Întrebat când va depune USL moţiunile pe Sănătate şi Agricultură, Nicolăescu a precizat că grupul de lucru constituit în acest sens va prezenta luni o variantă conducerii PSD şi PNL, urmând ca, după decizia acestui for, să fie înaintate cele două documente la Camera Deputaţilor, respectiv la Senat.
Prezent la conferinţă, deputatul PSD Bogdan Niculescu Duvăz a subliniat că USL nu va participa la nicio procedură parlamentară în ceea ce priveşte angajarea răspunderii Guvernului privind uniformizarea salariilor profesorilor, considerând că Executivul face un abuz.
El a reafirmat decizia social-democraţilor şi a liberalilor de a se adresa CCR şi autorităţilor în drept pentru abuz al Executivului. AGERPRES/(A - Florentina Peia)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Doar cinci medici şi 40 de asistenţi medicali pentru cele 86 de şcoli din municipiul reşedinţă de judeţ Asistenţa medicală în cele 86 de şcoli din municipiul Braşov este asigurată în prezent de cinci medici şi 40 de asistente, iar singurul cabinet stomatologic funcţionează la Universitatea "Transilvania", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, viceprimarul Braşovului, Adina Durbacă.
Cameră: Orele suplimentare efectuate de personalul care a acordat asistenţă medicală victimelor de la Colectiv, plătite Camera Deputaţilor a adoptat marţi un proiect de lege referitor la modificarea ordonanţei privind salarizarea personalului plătit din fondurile publice în acest an, care stipulează ca orele suplimentare efectuate de personalul implicat în acordarea asistenţei medicale victimelor tragediei de la clubul...
Iaşi: Asistenţă medicală pentru cei afectaţi de caniculă, acordată în mai multe zone ale oraşului Medici de la Spitalul ''Sfântul Spiridon'' vor asigura asistenţa medicală în mai multe zone ale Iaşiului, în caz de cod portocaliu sau roşu de caniculă.
PREZIDENŢIALE Meleşcanu: Vizez introducerea unui pachet suplimentar de asistenţă medicală pentru accesul la sistemul privat Teodor Meleşcanu, candidat independent la preşedinţia României, a declarat, vineri, la Bacău, în cadrul unei întâlniri avute cu personal medical din judeţele Bacău şi Neamţ, că vizează ''introducerea unui pachet suplimentar de asistenţă medicală, care să permită accesul mai larg al asiguraţilor la sistemul...
Rodica Nassar: PSD îşi asumă creşterea treptată a nivelului din PIB alocat Sănătăţii Vicepreşedintele PSD Rodica Nassar a afirmat duminică, într-o conferinţă de presă, că o prioritate pentru social-democraţi este alocarea suplimentară, în fiecare an, a unui procent de 0,5% din PIB domeniului sănătăţii pentru a se ajunge la minim 6% din PIB la sfârşitul următorului ciclu parlamentar.
Bihor: Asistenţa medicală de urgenţă, sub o singură comandă în Oradea Asistenţa medicală de urgenţă în Oradea va funcţiona unitar, sub o singură comandă, prin comasarea celor două mari structuri din municipiu care funcţionează la Spitalul Municipal şi la Spitalul Judeţean, a anunţat marţi primarul Ilie Bolojan.