Cele mai citite
 


Vaslui: Angajaţii din spitalele care au fost închise nu au unde să se angajeze
miercuri, 6 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 40 de cadre medicale de la Spitalele Negreşti şi Tutova din judeţul Vaslui s-au prezentat marţi la sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), în speranţa că vor putea fi angajaţi la o altă unitate sanitară din judeţ.
Potrivit DSP Vaslui, în cele două zile stabilite de Ministerul Sănătăţii pentru redistribuirea personalului din cele două spitale care s-au aflat pe lista pentru reprofilare în azile de bătrâni, au fost încadrate nouă asistente şi un singur medic, dintr-un total de 61 de asistente şi 15 medici cărora le-au încetat contractele de muncă de la 1 aprilie la Negreşti şi Tutova.
''Din cei peste 40 de oameni care s-au prezentat la noi niciunul nu a plecat mulţumit acasă. Au stat aici, pe holuri, până la închiderea programului, mulţi în culmea disperării, pentru că nu au din ce trăi dacă nu vor fi reangajaţi. Din păcate, absorbţia de cadre medicale la nivelul judeţului Vaslui este foarte mică şi, chiar dacă am vrea noi, nu se pot face mai multe angajări în celelalte spitale vasluiene", a declarat, marţi, pentru AGERPRES, Carmen Boghiţă, şeful Serviciului Resurse Umane din cadrul DSP Vaslui.
Aceasta a mai afirmat că se aşteaptă lista cu posturile vacante de la spitalele Vaslui, Bârlad şi Huşi, dar că cele trei unităţi sanitare nu dispun de locuri suficiente pentru a prelua toate cadrele medicale care provin de la spitalele Negreşti şi Tutova.
Conducerea Spitalului Orăşenesc Negreşti din judeţul Vaslui a anunţat vineri că unitatea sanitară şi-a încetat definitiv activitatea, pacienţii internaţi aici fiind externaţi.
În acelaşi timp, Spitalul Tutova îşi desfăşoară în continuare activitatea, dar cu fonduri provenite din sponsorizări.
Atât spitalul din Negreşti, cât şi cel din Tutova au fost cuprinse în lista celor 67 de unităţi sanitare propuse pentru reprofilare în cămine de bătrâni. AGERPRES/ (AS - Claudiu Andone)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: 83 de cadre medicale au cerut anul trecut certificate de conformitate, pentru a profesa în străinătate Un număr de 83 de cadre medicale au cerut în cursul anului trecut Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui certificate de conformitate pentru a profesa în străinătate.
Vaslui: Zeci de cadre medicale aşteaptă aprobare de la Ministerul Sănătăţii pentru a pleca în străinătate Aproximativ 90 de cadre medicale din judeţul Vaslui, care doresc să părăsească sistemul sanitar românesc pentru posturi mai bine plătite în străinătate, nu-şi pot onora contractele, din cauză că Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui nu le eliberează certificatul de conformitate de care au nevoie...
DSP Vaslui susţine că nu sunt spaţii şi personal medical pentru înfiinţarea centrelor de permanenţă Vaslui, 15 feb /Agerpres/ - Niciun spaţiu disponibil pentru funcţionarea centrelor medicale de permanenţă nu există, în prezent, în judeţul Vaslui, şi nici personalul necesar pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.
Vaslui: Criză de personal în spitalele vasluiene Spitalele din judeţul Vaslui se confruntă cu o criză de personal fără precedent, unele secţii fiind nevoite să funcţioneze cu un singur medic în condiţiile în care necesarul ar fi de patru sau cinci.
Vaslui: Criză de medici de medicina muncii în judeţ Doar doi medici de medicina muncii există în prezent pentru cei aproximativ 90.000 de angajaţi din judeţul Vaslui înregistraţi în evidenţele Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM).
Vaslui: Peste 3.700 de copii, neimunizaţi cu vaccinul hexavalent Un număr 3.782 de copii din judeţ figurează în baza de date a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui cu întârzieri privind imunizarea cu vaccinul hexavalent, instituţia neavând la această dată nicio doză în stoc.