Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Spitalul din Teaca, transformat în azil de bătrâni, ar putea fi preluat de CJ
joi, 7 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consilierii judeţeni ai PSD şi PNL au decis să înainteze Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud un proiect de hotărâre prin care spitalul din comuna Teaca, recent desfiinţat de Ministerul Sănătăţii, să fie preluat de autoritatea judeţeană, potrivit unui comunicat de presă remis miercuri AGERPRES.
"Considerăm că dreptul la sănătate şi asistenţă medicală al miilor de locuitori din zona de câmpie pe care spitalul din Teaca îi deservea este mai important decât orgoliile politice şi, pe această cale, cerem executivului Consiliului Judeţean, în frunte cu preşedintele Liviu Rusu (membru PDL - n.r.), să studieze şi să accepte această posibilitate legală prin care oamenii din zonă să beneficieze în continuare de serviciile spitalului", se arată în comunicatul semnat de liderul grupului de consilieri PSD, Daniel Suciu, şi de cel al consilierilor liberali, Ioan Deneş.
În susţinerea demersului lor, consilierii PSD şi PNL au dat ca exemplu iniţiativele consiliilor judeţene din Alba şi Cluj, care au înaintat deja ministerului de resort solicitări de preluare a unor spitale desfiinţate începând cu data de 1 aprilie.
În plus, ei precizează că executivul primăriei Teaca este de acord "cu orice variantă legală care poate fi găsită pentru ca această unitate medicală să nu fie desfiinţată", inclusiv preluarea acesteia de către Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, spitalul putând fi trecut apoi drept secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa.
Aproximativ o sută de săteni din comuna Teaca alături de personalul medical al centrului de sănătate din localitate au protestat, vinerea trecută, în curtea acestei unităţi spitaliceşti faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de a transforma spitalul în cămin pentru bătrâni. Oamenii au afişat pancarte pe care au scris "SOS Salvaţi spitalul", "Sănătatea nu are preţ", "Vrem dreptul la sănătate", "Vrem să trăim bine", "Ignoranţa voastră, condamnarea noastră".
Centrul de sănătate Teaca funcţionează din anul 1993 şi a fost construit în întregime cu fonduri alocate de Crucea Roşie din Austria, având în vedere că localitatea este una cu vechi tradiţii săseşti.
Consiliul Local Teaca a votat joia trecută un proiect de hotărâre prin care se opune măsurii de desfiinţare a spitalului, decizia fiind luată de toţi cei 15 consilieri, inclusiv de cei de la PDL şi UDMR.
Centrul de sănătate Teaca are 14 angajaţi, dintre care trei sunt medici care fac naveta din judeţul Mureş. Unitatea oferă servicii pentru trei specialităţi de bază: medicină internă, pediatrie şi recuperare, medicină fizică şi balneologie.
Spitalul se află la o distanţă de 33 kilometri de municipiul Bistriţa şi la 25 kilometri de oraşul Reghin (judeţul Mureş) şi deserveşte cinci comune cu o populaţie de aproximativ 13.800 locuitori, în condiţiile în care numărul de paturi a fost redus anul trecut de la 30 la 12. AGERPRES /(AS - Tina Ţucui)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Consilierii judeţeni PSD şi PNL, nemulţumiţi că preşedintele CJ nu a convocat o şedinţă la cererea lor Cei 14 consilieri PSD şi PNL din Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud sunt nemulţumiţi şi ameninţă că vor face plângere penală, după ce preşedintele consiliului, Liviu Rusu (PDL), a refuzat să organizeze o şedinţă extraordinară la cererea lor, prin care să treacă spitalul din comuna Teaca în subordinea...
Bistriţa-Năsăud: Primăria Teaca nu este de acord cu transformarea centrului de sănătate în cămin pentru bătrâni Transformarea Centrului de sănătate Teaca, judeţul Bistriţa-Năsăud, în cămin de bătrâni, printr-o decizie a Ministerului Sănătăţii, nu este agreată de administraţia acestei comune, primarul Iustian Muntean spunând că astfel trei medici şi cinci asistenţi riscă să îşi piardă posturile.
Bistriţa-Năsăud: Dotarea materială a ISU prin fonduri europene continuă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud va beneficia de două noi autospeciale de intervenţie achiziţionate cu fonduri europene în cadrul proiectului "Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord - etapa...
Bistriţa-Năsăud: Soluţie de compromis pentru spitalul desfiinţat la Teaca - centru medical de permanenţă Persoanele care beneficiau de serviciile Centrului de sănătate din comuna Teaca, judeţul Bistriţa-Năsăud, desfiinţat de la 1 aprilie, vor beneficia pe viitor nu doar de un azil de bătrâni, ci şi de un centru medical de permanenţă, dotat cu medic şi salvare, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, prefectul...
Bistriţa-Năsăud: PSD reclamă un conflict de interese în cazul reabilitării Spitalului Judeţean Consilierii PSD din Consiliul Judeţean (CJ) Bistriţa-Năsăud reclamă conflict de interese în cazul proiectului de reabilitare termică a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bistriţa, după ce au aflat că proiectantul lucrării este biroul de arhitectură deţinut de soţiile vicepreşedintelui CJ Iancu Luca (PDL)...
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...