Cele mai citite
 


Centrul pentru chirurgie endoscopică rinosinusală şi rinofaringiană, inaugurat la Bucureşti
joi, 7 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, ORL
 

Tratamente şi practici în domenii rar abordate în sistemul de sănătate cum ar fi reeducarea vocală foniatrică, logopedia, patologia echilibrului, terapia pot fi acum tratate la Bucureşti, într-un centru special privat.

Potrivit doctorului Răzvan Hainăroşie, unul din fondatorii centrului, tehnologia ultramodernă din cadrul centrului este completată de competenţa unei echipe medicale reunită după criterii de performanţă şi dedicată profesional fiecărui pacient în parte.


Privitor la tulburările funcţionale ale vocii, medicul a subliniat că acestea pot fi din cauza tulburărilor funcţionale sau din cauza unor leziuni.
În cazul tulburărilor funcţionale se aplică o educaţie fonitică iar pentru leziuni se efectuează operaţii. După vindecare în cazul acestora se impune un program special pentru voce.


Dr. Răzvan Hainăroşie a subliniat că este primul serviciu de acest fel într-un centru privat, iar reeducarea vocală foniatrică se face fie pentru actori care au probleme, fie pentru profesori, avocaţi, cei care lucrează în call center şi pentru persoane care vorbesc foarte mult.
În cadrul clinicii se efectuează intervenţii chirurgicale în ORL, oftalmologie, chirurgie plastică, chirurgia varicelor, chirurgie generală, clinica dispunând şi de trei saloane postoperatorii.


Ria Clinic Amzei este o clinică care integrează servicii medicale în specialităţi precum chirurgie, cardiologie, dermatologie, diabet, neurologie, pediatrie, medicină internă, medicină estetică.
În cazul acestei clinicise are în vedere un proiect dedicat copiilor afectaţi de boli ale urechii.


Dr Mura Hainăroşie a subliniat că se nasc mulţi copii cu deficienţe de auz iar acestea ar trebui să fie detectate imediată după naştere prin nişte teste speciale.


Potrivit acesteia, ar trebui să existe în maternităţi un medic specialist care să facă aceste determinări, însă, din păcate, puţine maternităţi beneficiază de acest lucru.


Pentru foarte multe din afecţiunile de auz cu care se nasc copiii există soluţii. De asemenea nu este de neglijat nici examenul care ar trebui să se facă în şcoli.


La nivelul ţării nu este raportată o situaţie a surdităţii la nou-născut, a precizat Mura Hainăroşie.


Ea a adăugat că majoritatea cazurilor sunt din familii cu probleme sociale, iar pentru dezvoltarea acestui program trebuie găsite soluţii pentru susţinere financiară. "Acest program complementar activităţii noastre va fi o modalitate prin care să comunicăm valorile în care credem şi va conţine o serie de iniţiative şi evenimente reunite sub nevoia de a auzi, a vorbi şi a respira mai bine", a spus dr. Mura Hainăroşie.


Investiţia pentru această clinică a fost de 650.000 de euro, în cadrul acesteia fiind inclusă întreaga aparatură. Preţul pentru o consultaţie cu revenire la control este 150 roni. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Polisano pariaza pe Bucuresti! - Medici de top si cu experienta vasta se alatura echipei Incepand cu aceasta luna, Clinicile Polisano isi dubleaza echipa de cadre medicale fata de anul precedent, ajungand la aproximativ 100 de angajati in cele doua centre din Cuza Voda si Anchor Plaza. Clinicile si-au extins de asemenea si serviciile medicale oferite, acoperind in prezent un numar...
Centru de excelenţă în chirurgie variatică la Spitalul Delta Hospital Un nou centru medical privat cu spital şi ambulatoriu, Delta Hospital, cu amenajări specifice, obligatorii şi necesare îngrijirii pacienţilor supraponderali a fost inaugurat luni.
Spitalul unde poţi scăpa de obezitate O nouă unitate medicală privată unde există un centru de chirurgia obezităţii, dar şi aparatură unică în România, a fost deschisă în această săptămână. În plin declin al sistemului sanitar public românesc, un nou spital care oferă servicii ce pot reprezenta o alternativă pentru bolnavi care nu-şi...
Centrul Medical MEDAS inaugurează o nouă clinică medicală În data de 7 decembrie 2010, Centrul Medical MEDAS inaugurează o nouă clinică medicală în cadrul Unirea Shopping Center, aripa Călăraşi - demisol, pe B-dul Corneliu Coposu nr. 2A (cu acces din aleea către parcarea Unirea/ Carrefour). Noua clinică oferă servicii medicale integrate clinice şi paraclinice...
Braşov: Primul centru privat specializat în implant cohlear din România Primul centru privat specializat în implant cohlear din România s-a inaugurat joi, la spitalul Sf. Constantin din Braşov.Centrul beneficiază de investiţii de peste 300.000 de euro, are trei săli de operaţie şi este dotat cu aparatură de ultimă generaţie produsă de lideri mondiali în domeniu, precum şi...