Cele mai citite
 


Covasna: Pacienţii de la Vâlcele sunt manipulaţi de sindicate, medici şi politicieni, consideră liderii PDL
joi, 7 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea PDL Covasna consideră că pacienţii internaţi la Spitalul de patologie neuromusculară din Vâlcele, care protestează împotriva mutării instituţiei la Întorsura Buzăului, sunt manipulaţi de sindicate, de medici şi de politicieni.
Preşedintele PDL Covasna, Dan Manolăchescu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că proiectul Ministerului Sănătăţii vizează doar schimbarea managementului spitalului din Vâlcele, respectiv trecerea acestuia în subordinea Spitalului de Cardiologie din staţiunea Covasna, şi nu mutarea activităţii medicale la Întorsura Buzăului.
'Bolnavii şi medicii vor rămâne pe loc, dar este nevoie de un management mai performant la Vâlcele', a declarat Dan Manolăchescu.
În opinia acestuia, pacienţii au ajuns o masă de manevră în mâinile sindicatului Sanitas, ale unor politicieni din opoziţie şi chiar ale unor medici care se folosesc de ei pentru a-şi atinge diferite scopuri.
'Constat că bolnavii sunt chinuiţi de toţi cei care le dirijează speranţele şi aşteptările şi mă refer aici la sindicat, la manageri şi la primar. Şi chiar şi la medici care lucrează în mai multe locuri, iar pentru ei cea mai mare problemă este să stea opt ore la serviciu. Prin urmare, Vâlcele este mană cerească şi nu au nevoie de un management performant care să le impună un program sau un mod de lucru', a mai spus liderul democrat-liberal.
Potrivit unui proiect al Ministerului Sănătăţii, managementul Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele ar urma să fie preluat de Spitalul de Cardiologie din staţiunea Covasna, iar activitatea medicală să fie mutată la Întorsura Buzăului, unde există un spital nou, în care s-au investit aproape 3 milioane de euro, dar care nu a funcţionat nici măcar o singură zi pentru că nu are dotarea necesară şi nici medici.
Preşedinta Asociaţiei distroficilor muscular din România, Maria Teodorescu, a declarat pentru AGERPRES că pacienţii se opun categoric mutării la Întorsura Buzăului, principalul motiv fiind clima severă, nerecomandată persoanelor cu distrofii musculare, dar şi faptul că personalul medical refuză să facă naveta 100 de kilometri pe zi din lipsa banilor.
Aceasta a adăugat că a depus miercuri o cerere la Primăria Capitalei pentru a autoriza un miting de protest ce ar urma să aibă loc lunea viitoare în faţa Ministerului Sănătăţii, menţionând că protestele vor înceta doar în momentul în care bolnavii vor avea garanţia că nu vor fi mutaţi de la Vâlcele.
Săptămâna trecută, cadrele medicale şi pacienţii de la Spitalul de patologie au protestat timp de trei zile atât în incinta instituţiei, cât şi în faţa Prefecturii Covasna.
Protestatarilor li s-a alăturat conducerea Sanitas, dar şi primarul comunei Vâlcele, Marinescu Dumitru, care s-a oferit să preia spitalul în subordinea Consiliului local, arătând că acesta este capabil să se autofinanţeze din moment ce a încheiat anul trecut cu un excedent bugetar de 400.000 de lei.
Prefectul Gyorgy Ervin a declarat că nu numai în judeţul Covasna s-au luat măsuri de restructurare a instituţiilor sanitare, ci în toată ţara, adăugând că e posibil, ca spitalul din Întorsura Buzăului să ofere pacienţilor condiţii mai bune decât la Vâlcele. AGERPRES/(A - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Protest în fata Ministerului Sanatatii împotriva mutării Centrului de patologie neuromusculară din Vâlcele Aproximativ 100 de membri ai Sindicatul Sanitas Covasna şi ai Asociaţiei Distroficilor Muscular din România vor picheta marţi sediul Ministerului Sănătăţii, din Bucureşti, în semn de protest faţă de decizia mutării Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele la Întorsura Buzăului.
Covasna: Bolnavii cu distrofii musculare vor să continue protestele în faţa Ministerului Sănătăţii Membrii Asociaţiei distroficilor muscular din România, care protestează de trei zile împotriva mutării Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele la Întorsura Buzăului, susţin că vor picheta sediul Ministerului Sănătăţii din Bucureşti pentru a împiedica materializarea acestui proiect.
Covasna: Protest al angajaţilor şi pacienţilor de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele în faţa Prefecturii Angajaţii şi pacienţii de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele vor picheta miercuri, între orele 12 şi 13, sediul Prefecturii din Sfântu Gheorghe, în încercarea de a determina conducerea Ministerului Sănătăţii să renunţe la decizia de a muta această unitate medicală la Întorsura Buzăului...
Covasna: Posibilă întâlnire între sindicatul Sanitas şi ministrul Sănătăţii pe tema spitalelor restructurate Situaţia Spitalului de Patologie Neuromusculară din Vâlcele, propus spre relocare la Întorsura Buzăului, va fi discutată joi în cadrul unei întâlniri pe care reprezentanţii Sindicatului Sanitas preconizează să o aibă la Bucureşti cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, pe tema spitalelor restructurate...
Covasna: Pacienţii şi cadrele medicale de la Spitalul din Vâlcele au reluat protestele Aproximativ 80 de pacienţi şi cadre medicale de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele au reluat luni protestele împotriva deciziei Ministerului Sănătăţii de a muta această unitate medicală la Întorsura Buzăului.
Covasna: Protestele au fost reluate la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele Angajaţii şi pacienţii de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele au reluat luni dimineaţă protestele împotriva închiderii acestuia şi relocării activităţii la Întorsura Buzăului.