Cele mai citite
 


FABC: 700.000 de călători cu metroul au primit informaţii privind cancerul intestinului gros
joi, 7 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 700.000 de călători cu metroul au primit în martie, 'Luna Internaţională de Luptă Împotriva Cancerului Intestinului Gros", informaţii legate de această afecţiune, informează miercuri Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC).
Cu această ocazie, FABC a organizat o serie de acţiuni menite să sensibilizeze atenţia opiniei publice cu privire la cancerul intestinului gros, precum şi la metodele de prevenire a acestuia.
În perioada 7-31 martie, FABC a desfăşurat o campanie de informare în trenurile Metrorex, magistrala M2: Berceni-Pipera, având drept slogan: "Ce NU ştiţi despre cancerul intestinului gros?".
'Am încercat în luna martie să oferim o informare cuprinzătoare şi corectă a oamenilor cu privire la acest tip de cancer, considerând că acesta este primul pas către prevenţie şi educare. De aceea, în cadrul acestei campanii am vrut să aducem informaţia cât mai la îndemâna oamenilor şi să fim prezenţi în cât mai multe locuri, sperând că în acest fel să-i determinăm pe oameni să conştientizeze importanţa controalelor medicale periodice', se arată în comunicatul FABC.
Atât la nivel mondial, cât şi în ţara noastră, cancerul intestinului gros este al doilea tip de cancer ca frecvenţă în rândul bărbaţilor, dar şi al femeilor, reprezentând 13% din totalul cazurilor de cancer.
Anual, în Europa, aproape 190.000 pacienţi sunt diagnosticaţi cu acest tip de cancer. Aproximativ 20% dintre pacienţi sunt deja, în momentul diagnosticării, în fază de metastază a bolii (cancerul s-a extins dincolo de intestinul gros).
În jur de 56.000 de persoane mor în fiecare an din cauza cancerului intestinului gros în SUA iar rata mortalităţii în Europa depăşeşte 100.000 de pacienţi pe an.
Conform Globocan 2008, incidenţa anuală a acestei forme de cancer în ţara noastră este de 8.696 cazuri noi, fiind pe locul al doilea ca frecvenţă a celor mai întâlnite forme de cancer la ambele sexe.
Cazurile de cancer al intestinului gros apar în cele mai multe situaţii după vârsta de 50 de ani, aşadar, consultul anual la medic după această vârstă ar trebui să fie obligatoriu. AGERPRES /(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Martie - Luna internaţională de luptă împotriva cancerului intestinului gros Bucureşti, 9 mar /Agerpres/ - Martie este "Luna internaţională de luptă împotriva cancerului intestinul gros, potrivit unui comunicat transmis de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) din România. Atât la nivel mondial, cât şi în ţara noastră, cancerul intestinului gros este al doilea tip...
“Luna Internationala de Lupta Impotriva Cancerului Intestinului Gros” Luna martie este Luna Internationala de Lupta Impotriva Cancerului Intestinul Gros, ocazie cu care Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania va organiza o serie de actiuni menite sa atraga atentia opiniei publice cu privire la cancerul intestinului gros si metodele de prevenire ale acestuia...
700.000 de calatori cu metroul au primit in luna Martie informatii legate de cancerul intestinului gros Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer a marcat in luna martie "Luna Internationala de Lupta Impotriva Cancerului Intestinului Gros. Cu aceasta ocazie, FABC a organizat o serie de actiuni menite sa sensibilizeze atentia opiniei publice cu privire la cancerul intestinului gros, precum si la metodele...
Martie - Luna internaţională de luptă împotriva cancerului intestinului gros Bucureşti, 9 mar /Agerpres/ - Martie este 'Luna internaţională de luptă împotriva cancerului intestinul gros, potrivit unui comunicat transmis de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) din România.
FABC: Campanie de informare cu privire la cancerul intestinului gros Luna martie este dedicată luptei împotriva cancerului intestinului gros, Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) continuând şi în acest an campania de informare cu privire la această boală sub sloganul "Nu lăsaţi neglijenţa să vă despartă!".
Campanie de informare cu privire la cea mai agresivă formă de cancer - cancerul pulmonar Liga Română de Cancer şi Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) continuă şi în 2012 campania de prevenţie, informare şi educare cu privire la cancerul pulmonar, se arată într-un comunicat de presă al Ligii emis joi.