Cele mai citite
 


Maramureş: Maşinile SMURD vor beneficia de asistenţă tehnică permanentă
joi, 7 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autovehiculele de intervenţie SMURD din cadrul ISU Maramureş vor beneficia de asistenţă tehnică permanentă pentru a asigura intevenţia medicală de urgenţă.
Prefectul judeţului Maramureş, Sandu Pocol, şi inspectorul-şef al ISU Maramureş, colonel Ioan Pop, au discutat marţi seară cu directorul societăţii comerciale Robot, din Baia Mare, care asigură reparaţiile autovehiculelor de intervenţie SMURD aflate în dotarea inspectoratului şi care se deplasează la solicitările primite de la cetăţeni pentru a le asigura asistenţa medicală de urgenţă.
Întrevederea a avut loc ca urmare a discuţiilor purtate în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în care s-a semnalat faptul că autovehiculul SMURD dotat cu aparatură de terapie intensivă s-a defectat la sfârşitul săptămânii trecute.
Directorul general a firmei Robot, Rudolf Szilagyi, a precizat că societatea, care asigură reparaţiile celor patru ambulanţe SMURD, aflate în perioada de garanţie, are tot interesul să ofere servicii de calitate, în aşa fel încât acestea să poată fi folosite 24 de ore din 24 ore, la dispoziţia cetăţenilor care se confruntă cu probleme de sănătate şi care au nevoie de servicii medicale de urgenţă.
Societatea comercială le oferă clienţilor şi un serviciu de apelare non-stop pentru tractări destinat conducătorilor auto care se confruntă cu probleme tehnice la autovehicule.
S-a convenit în cadrul discuţiilor purtate desemnarea de persoane de specialitate atât din partea ISU Maramureş, cât şi din partea societăţii comerciale care să menţină permanent legătura pentru orice defecţiune tehnică apărută la ambulanţele SMURD şi efectuarea reviziilor periodice sau verificărilor tehnice prevăzute, în conformitate cu manualul de utilizare.
"Pentru fiecare dintre noi care gestionăm situaţiile de urgenţă, dar şi ca cetăţeni, în primul rând, este important ca aceste autovehicule să poată fi funcţionale atât din punct de vedere tehnic, cât şi ca dotare cu aparatură medicală. Ele sunt destinate să se deplaseze în teritoriu la intervenţii pentru a asigura asistenţa medicală de urgenţă, dar şi de a efectua transportul persoanelor cu probleme grave de sănătate la unităţi medicale din Cluj-Napoca sau Târgu Mureş. Din aceste motive, considerăm că autovehiculele SMURD, dar şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă trebuie să aibă prioritate, ca să se poată deplasa rapid şi în siguranţă la locul producerii unor evenimente semnalate prin sistemul unic de apeluri de urgenţă 112, în care sunt puse în pericol vieţile oamenilor", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, prefectul Sandu Pocol.
Reprezentantul Guvernului a mai spus că se va încheia un protocol între ISU Maramureş şi societatea comercială în care vor fi prevăzute toate aspectele şi detaliile în vederea asigurării pieselor de schimb şi a unui service de calitate şi în timp optim, fapt ce va permite ca ambulanţele SMURD să fie în exploatare permanent iar personalul medical (medic şi paramedici) care le deserveşte să poată asigura ajutorul medical de urgenţă persoanelor aflate în suferinţă.
De asemenea, s-a făcut propunerea ca un protocol asemănător să fie întocmit şi cu Serviciul Judeţean de Ambulanţă Maramureş pentru autovehiculele de salvare din dotare. AGERPRES /(AS - Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Alba: Noi autospeciale şi ambulanţe SMURD, în valoare de peste 3,3 milioane de lei, în dotarea ISU Patru autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe SMURD, de tip B2, în valoare totală fiind de peste 3,3 milioane de lei, vor intra în acest an în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea'...
Declaraţie politică - deputat Nuţu Fonta (UNPR Maramureş) Argumente solide pentru prezenţa unui elicopter SMURD pe Aeroportul Internaţional Baia Mare
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA/ Raed Arafat: România este ţara unde sunt acasă A conceput şi introdus în România un sistem inovator de intervenţii în situaţii de urgenţă, dat astăzi ca exemplu în alte ţări şi utilizat ca studiu de caz de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Toate acestea pornind la drum cu o maşină cumpărată la mâna a doua echipată cu girofaruri, pentru...
Alba: Autospeciale şi ambulanţe intrate în dotarea ISU printr-un proiect cu fonduri europene Patru autospeciale cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier şi trei ambulanţe SMURD, de tip B2, în valoare totală de 3,2 milioane de lei, au intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea' Alba, în cadrul unui proiect derulat cu fonduri europene...
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...