Cele mai citite
 


MB: o femeie a suferit leziuni pe creier după ce a aşteptat două ore o ambulanţă
joi, 7 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O femeie din Londra a suferit leziuni grave pe creier şi un atac de cord după ce a fost nevoită să aştepte două ore o ambulanţă care se afla la nici 100 de metri distanţă, relatează miercuri Daily Mail.
Caren Paterson, de 33 de ani, s-a prăbuşit în apartamentul ei din nordul Londrei, iar prietenul ei a sunat de mai multe ori la numărul unic de urgenţă 999 pentru a chema ambulanţa, anunţând dispecerul că femeia este inconştientă, că i s-au învineţit buzele şi că respiră anormal. Creierul ei a fost lipsit de oxigen şi a suferit un atac de cord la aproape două ore după ce i s-a făcut rău.

Familia femeii a declanşat acum o acţiune în instanţă, după ce a ieşit la iveală faptul că personalul de intervenţie a primit instrucţiuni să nu intre în apartament.

Paramedicii trebuiau să aibă o escortă de poliţie, care nu era disponibilă la momentul respectiv, întrucât adresa respectivă figura în baza de date ca fiind de 'mare risc'.

Apărătorii familiei Paterson cred că termenul menţionat se referă la un alt apartament din imobil sau că datează de mai mulţi ani, înainte ca dna Paterson, cercetător medical la King's College Hospital, să se mute în această locuinţă.

Femeia a suferit atacul de cord cu cinci minute înainte de sosirea ambulanţei în noaptea incidentului, în octombrie 2007.

Serviciul londonez de ambulanţă a recunoscut mai multe erori care au favorizat leziunile pe creier ale femeii, mergând de la modul în care a acţionat dispecerul - transmiţând la un moment dat informaţia că afecţiunea pacientei era provocată de consumul de alcool - şi până la ajutorul de urgenţă acordat de personalul de intervenţie.

Din cauza faptului că creierul ei a fost lipsit de oxigen, femeia a început să prezinte o serie de simptome precum amnezie cronică, accese de furie, stare de confuzie sau dezorientare.

În prezent, familia lui Caren Paterson este angajată într-o luptă juridică cu ajutorul unei firme de avocatură, în tentativa de a-i asigura acesteia îngrijirea medicală pe termen lung de care are nevoie.

'Gândul că echipajul de pe ambulanţă a stat şi a aşteptat în timp ce starea fiicei mele se deteriora, ea ajungând să sufere leziuni ireversibile pe creier, este încă şocant. Este binevenit faptul că Serviciul de ambulanţă şi-a recunoscut responsabilitatea şi este un pas semnificativ în asigurarea tratamentului special de care va avea nevoie tot restul vieţii. Dar nimic nu va mai face ca fiica noastră să fie cum a fost', a declarat mama femeii.

La rândul său, un purtător de cuvânt al Serviciului de ambulanţă a declarat: 'Ne cerem scuze lui Caren Paterson şi familiei sale. Am efectuat o investigaţie detaliată asupra circumstanţelor incidentului şi am acceptat răspunderea pentru deficienţele în asistenţa asigurată în 27 octombrie 2007'.AGERPRES/(Florin Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SABIF şi SSB au lansat campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit, chatul de asistenţă şi proiectul de alertare a voluntarilor Societatea de Salvare Bucureşti (SSB) şi Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti-lfov (SABIF) au lansat, marţi seară, campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit, chatul de asistenţă medicală online şi proiectul de alarmare a voluntarilor SSB pentru susţinerea cazurilor urgente aflate...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Peste 500 de persoane au apelat la Serviciul de Ambulanţă în noaptea de Revelion Peste 500 de persoane au apelat în noaptea de Revelion la Serviciul de Ambulanţă, iar dintre acestea peste 350 au fost cazuri de urgenţă de cod roşu şi cod galben, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, dr Alis Grasu, directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti.
Constantin Nicolescu, transferat la Spitalul Floreasca din Bucureşti pentru că prezenta simptomele unui atac de cord Medicii de la Serviciul de Ambulanţă din Piteşti au declarat joi seară că preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, care a fost transferat la Spitalul Floreasca din Bucureşti, prezenta simptomele unui atac de cord.
Vaslui: Asistenta de la Ambulanţă care a sustras bani de la un pacient, mutată disciplinar la Huşi Asistenta medicală de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, care a sustras bani din bagajul unui pacient care era transferat între două secţii ale Spitalului Judeţean, a fost mutată disciplinar la substaţia Huşi.
Arafat: Prima ambulanţă a intervenit în 7 minute în cazul fetelor care au fost pe punctul să se înece în ştrand Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat că prima ambulanţă care a intervenit în cazul celor două fete ce au fost pe punctul să se înece într-un ştrand din zona Străuleşti a ajuns la locul incidentului în circa 7 minute de la momentul în care a fost solicitat ajutorul.