Cele mai citite
 


Peste o jumătate din fondurile pentru medicamente, consumate
vineri, 3 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Drobeta-Turnu Severin, 3 iul /Agerpres/ - Fondurile bugetare destinate în acest an decontării reţetelor de medicamente de către farmacii s-au epuizat în proporţie de 61%, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi, dr. Doina Borugă.

Potrivit acesteia, situaţia se explică atât prin consumul exagerat de medicamente compensate şi gratuite eliberate de cele 68 de farmacii şi puncte farmaceutice din Mehedinţi, cât şi medicilor de familie care au prescris, în perioada 1 ianuarie-30 mai, medicamente în valoare totală de 15.173.000 de lei, în timp ce prevederea bugetară pentru anul în curs a fost stabilită la 22.907.000 de lei.

'Conform unui calcul estimativ suma alocată va fi de ajuns doar pentru acoperirea cererilor din luna iulie. Dacă nu vom beneficia de o rectificare a bugetului, în perioada rămasă până la sfârşitul anului riscăm să ne confruntăm cu o problemă gravă, care va afecta sănătatea asiguraţilor puşi în situaţia de a nu li se va mai putea elibera medicamente', a precizat Borugă.

Pentru a se evita o criză a medicamentelor generată de lipsa resurselor financiare, CJAS Mehedinţi a început demersurile pentru obţinerea de noi fonduri băneşti, a solicitat farmaciilor din sistem să popularizeze medicamentele româneşti, ale căror preţuri sunt mai scăzute, şi va demara o campanie de conştientizare şi educare a populaţiei în legătură cu necesitatea utilizării acestora, unele dintre ele cu un efect de vindecare superior. AGERPRES/(Florian Copcea)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Tulcea: Bani pentru sistemul sanitar din judeţ Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Tulcea s-a întâlnit, vineri, cu managerii unităţilor spitaliceşti şi cei ai serviciilor de ambulanţă pentru a discuta despre necesarul de fonduri pentru trimestrul al IV-lea.
Victor Ponta: Sănătatea este mai importantă decât criza politică Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la Galaţi, la inaugurarea Punctului de operare aero-medicală dotat cu un elicopter SMURD, că sănătatea este mai importantă decât criza politică, iar "problema numărul unu" este găsirea de soluţii atât din fonduri europene, cât şi din buget, pentru personalul...
CAMPANIE EVZ: Pentru sanatate fara bani de acasa! Sanatate, fara bani de-acasa! Criza a redus cu 30% fondurile alocate numai in 2009. In aceste conditii, situatiile in care pacientii sunt pusi sa cotizeze in plus sunt mult mai frecvente.
Suceava: Spitalele mai au bani doar pentru urgenţele medicale Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava şi conducerile spitalelor din judeţ au stabilit în urma discuţiilor purtate referitor la bugetul alocat pentru ultimul trimestru al anului ca sumele contractate pentru lunile noiembrie şi decembrie să fie mutate în luna octombrie,...
Sorin Minea: Ministerul Sănătăţii pune bir pe mâncare ca să-şi acopere găurile din buget Ministerul Sănătăţii vrea să-şi acopere găurile din buget punând bir pe mâncare, susţine preşedintele Federaţiei Patronale Române din Industria Alimentară - Romalimenta, Sorin Minea, într-un comunicat remis AGERPRES.