Cele mai citite
 


MS: Reorganizarea unor unităţi sanitare din judeţele Arad şi Bihor, aprobată de Guvern
joi, 7 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul a aprobat, miercuri, la propunerea Ministerului Sănătăţii (MS), două acte normative privind reorganizarea unor unităţi sanitare din judeţele Arad şi Bihor, ambele măsuri fiind propuse de autorităţile publice locale şi înscriindu-se în strategia de reorganizare a sistemului sanitar.
Conform Hotărârii de Guvern privind desfiinţarea şi reorganizarea unor unităţi sanitare publice cu paturi din judeţul Arad, se desfiinţează, ca unităţi cu personalitate juridică, Spitalul Clinic Municipal Arad şi Spitalul Clinic de Obstetrică - Ginecologie ''Dr. Salvator Vuia'' Arad şi se reorganizează, ca structuri fără personalitate juridică, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.
Prin această măsură se va utiliza mai eficient personalul celor trei spitale şi se va optimiza activitatea medicală în condiţii de eficienţă economică, realizându-se un management unitar, capabil să utilizeze optim resursele financiare existente, în funcţie de priorităţile politicii de sănătate a judeţului şi de nevoile obiective evidenţiate prin cererea de servicii medicale, se arată într-un comunicat al MS transmis AGERPRES.
De asemenea, spitalul judeţean va putea fi clasificat la o categorie superioară, având şi aceste secţii care la acest moment se află la celelalte unităţi sanitare din municipiul Arad.
Totodată, se asigură utilizarea în comun a platoului tehnic existent în vederea realizării investigaţiilor paraclinice complete şi la standarde de calitate corespunzătoare momentului actual, menţionează sursa citată.
Consiliul Judeţean Arad este interesat în realizarea unui spital performant, cu o structură complexă de specialităţi medico-chirurgicale, în măsură să asigure asistenţă medicală pentru  bolnavii din judeţ, vizând totodată identificarea unor soluţii pentru reducerea cheltuielilor de întreţinere, funcţionare şi eficientizarea utilizării bazei tehnice în unităţile sanitare cu paturi.
Cel de-al doilea act normativ vizează desfiinţarea Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie Oradea şi reorganizarea sa ca secţie exterioară a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea.
Prin reorganizarea propusă se poate realiza utilizarea optimă a fondurilor municipalităţii sau pot fi atrase fonduri din alte surse, în funcţie de priorităţile politicii de sănătate a municipalităţii şi a nevoilor obiective, evidenţiate prin cererea de servicii medicale.
Totodată, se asigură premisele pentru introducerea unui management unitar, precum şi posibilitatea utilizării unor platforme comune privind serviciile de laborator, investigaţii paraclinice, servicii care necesită investiţii mari în vederea acreditării acestora, dezvoltarea, diversificarea, creşterea calităţii şi complexităţii serviciilor medicale, implementarea la nivel local a politicilor de sănătate publică, în conformitate cu nevoile comunităţii şi prioritizarea acestora, mai informează comunicatul MS. AGERPRES/ (AS - Marius Frăţilă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Lucrări de modernizare la Maternitatea din Oradea şi la Spitalul Judeţean Clinica de Obstetrică Ginecologie din Oradea va fi amenajată la standarde europene, prin Proiectul de Reformă a Sectorului Sanitar APL 2 Componenta 1 - Asistenţă medicală maternă şi neonatală, finanţat din acordurile de împrumut cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) şi cu...
Bihor: Asistenţa medicală de urgenţă, sub o singură comandă în Oradea Asistenţa medicală de urgenţă în Oradea va funcţiona unitar, sub o singură comandă, prin comasarea celor două mari structuri din municipiu care funcţionează la Spitalul Municipal şi la Spitalul Judeţean, a anunţat marţi primarul Ilie Bolojan.
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, desemnat operator medical al unui elicopter MAI Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara a fost desemnat operator medical al unui elicopter pus la dispoziţie de Ministerul Administraţiei şi Internelor, devenind astfel a patra unitate medicală din ţară, după Bucureşti, Târgu Mureş şi Iaşi, care utilizează sistemul de acordare a asistenţei de urgenţă...
Ambulatoriul Integrat din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, inaugurat după reabilitare Ambulatoriul Integrat Staţionar III din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, complet reabilitat, modernizat şi dotat cu aparatură şi echipamente de înaltă performanţă, a fost inaugurat sâmbătă, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ladislau Ritli.
Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Bucureşti: Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.