Cele mai citite
 


Mureş: Şeful Departamentului de Sănătate al PC cere demisia ministrului Sănătăţii
joi, 7 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şeful Departamentului de Sănătate al Partidului Conservator (PC), dr. Silviu Morariu, i-a solicitat premierului Emil Boc, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, să îl demită în regim de urgenţă pe ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
'Solicit demiterea în regim de urgenţă a lui Attila Cseke, pentru două elemente: ofensa adusă poporului român, când a afirmat într-o emisiune pe un post naţional că românii sunt obişnuiţi să nu-şi ţină cuvântul dat, iar, pe de altă parte, pentru marea bulibăşeală creată în sistemul sanitar prin acest proces de reducere şi comasare. Lipsa criteriilor clare şi aplicate uniform, fără culoare politică, situaţia dramatică în care au ajuns unii dintre concetăţenii noştri aflaţi în faze terminale, mai având de trăit câteva zile sau săptămâni, să fie scoşi în stradă, este un element abominabil, demn de animale, nu de oameni sau de mari valori, cum se pretind unii, morale', a arătat dr. Silviu Morariu.
Acesta a arătat că, după tragedia de la Maternitatea Giuleşti, 'care îi este într-o foarte mare măsură imputabilă', ministrul Sănătăţii a invocat în apărarea sa o serie de prevederi 'pe care el astăzi le încalcă şi le neagă, respectiv răspunderea autorităţilor locale cu privire la existenţa, inexistenţa sau dimensionarea unităţilor sanitare'.
'Acum el (ministrul - n.r.) vine şi neagă acest element, ca să nu mai vorbim despre banii din bugetul de stat, respectiv taxa pe viciu, colectată de Ministerul Finanţelor şi Ministerul Sănătăţii, care este alocată preferenţial numai spre unităţi sanitare conduse de manageri colegi de partid cu dânsul sau către spitale din localităţi ai căror primari sunt colegi cu dânsul. Mi se pare că prin aceasta se încalcă flagrant un drept constituţional al accesului la servicii medicale şi cred că Avocatul Poporului, instituţia, ar trebui să-şi facă datoria şi să intervină printr-o limitare a unui drept constituţional clar prevăzut', a accentuat dr. Silviu Morariu.AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii din Iordania doreşte reducerea taxelor universitare din România pentru studenţii medicinişti din ţara sa Ministrul Sănătăţii din Regatul Haşemit al Iordaniei, dr. Nayef Al-Fayez, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, în timpul unei întrevederi cu preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Lokodi Edita Emoke, că speră ca numărul studenţilor medicinişti iordanieni din România să crească dacă vor fi practicate...
Dorin Florea (PDL): Ministrul Sănătăţii să se ocupe de reforme, nu de pedepsirea medicilor care spun adevărul Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea, primar al municipiului Târgu Mureş, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, trebuie să se ocupe în primul rând de reforma sistemului sanitar şi nu de pedepsirea medicilor care spun adevărul.
Nicolăescu: SCJU Târgu Mureş ar putea primi avizele pentru transplant până la sfârşitul anului Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş se pregăteşte să depună documentaţia la Agenţia Naţională de Transplant pentru autorizarea începerii transplantului hepatic, renal şi de pancreas şi că ar putea...
Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş, cel mai aproape de statutul de spital regional Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că SCJU este cel mai aproape de statutul de spital regional dintre toate unităţile de profil din ţară, urmând să fie înfiinţate doar două secţii care lipsesc în prezent.
SCJU Târgu Mureş va fi printre cele 12 care vor implementa proiectul-pilot referitor la statutul spitalelor Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş va figura printre cele 12 unităţi spitaliceşti din ţară care vor implementa proiectul-pilot referitor la statutul spitalelor, al cărui proiect de lege este în...
Ministerul Sănătăţii prezintă săptămâna viitoare noua structură a direcţiilor de sănătate publică, susţine Eugen Nicolăescu Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că săptămâna viitoare ar putea fi prezentată noua structură organizatorică a direcţiilor de sănătate publică de la nivelul judeţelor, care să intre în vigoare după 1 noiembrie, potrivit căreia...