Cele mai citite
 


Preşedintele CJ Arad: Reorganizarea spitalelor s-a făcut fără convulsii
joi, 7 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a declarat miercuri că, deşi în unele locuri, consiliile locale s-au împotrivit desfiinţării Spitalului Orăşenesc Sântana, Spitalului Comunal Gurahonţ şi Centrului de Sănătate Chişineu Criş, în judeţ "nu au fost convulsii, nu au fost evenimente legate de desfiinţarea celor trei unităţi medicale".
"Aceasta, pentru că, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică Arad, cu Casa Judeţeană pentru Asigurări de Sănătate Arad şi, bineînţeles, cu consiliile locale din cele trei localităţi, am căutat găsirea unor soluţii convenabile, care să respecte problemele cetăţenilor şi să rezolve problemele personalului care asigură asistenţa medicală", a spus Nicolae Ioţcu, într-o conferinţă de presă.
Până la data desfiinţării, 31 martie, toţi pacienţii din cele trei unităţi au fost externaţi sau transferaţi.
Personalul medical a fost sau va fi redistribuit conform ordinului ministrului Sănătăţii, prima etapă încheindu-se pe 6 aprilie.
"Transformarea acestor spitale se impunea, deoarece din, datele centralizate de CJAS Arad, reieşea că majoritatea pacienţilor internaţi erau cronici. Practic, erau cam aceeaşi pacienţi, care erau internaţi aici de mai multe ori pe an. Iar tratamentul medical era aşa cum era, problemele majore fiind rezolvate în majoritatea cazurilor, la Arad. În ceea ce priveşte bugetul acestor spitale, trebuie menţionat faptul că aproximativ 83% din acesta erau numai cheltuielile de personal", a afirmat dr. Gheorghe Domşa, director executiv al CJAS Arad.
Directorul executiv al DSP Arad, Constantin Cătană, a precizat că, dintr-un număr total de 110 persoane - personal de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar existent la 31 martie -, 96 persoane şi-au depus, în prima etapă, cereri de redistribuire, momentan fiind emise dispoziţii pentru 85 de persoane.
Potrivit lui Nicolae Ioţcu, la Sântana s-a reuşit menţinerea Centrului de Primire Urgenţe, în structura UPU a SCJU Arad, finanţat şi dotat de Ministerul Sănătăţii, prin DSP Arad. Tot la Sântana se va înfiinţa o substaţie a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Arad, în imobilul în care a funcţionat Spitalul Orăşenesc, urmând ca CJ Arad să transfere aici o ambulanţă disponibilă, inexistentă până acum aici. Pentru asigurarea asistenţei medicale de urgenţă, acesta funcţionează din data de 1 aprilie cu personal detaşat, urmând ca personalul redistribuit să îşi desfăşoare activitatea tot în incinta clădirii care a adăpostit vechiul spital.
"Nu în ultimul rând, trebuie spus că spaţiile rămase disponibile vor fi oferite medicilor specialişti, care îşi vor putea deschide aici cabinete medicale individuale, deci, până la urmă, transformarea spitalului va fi în beneficiul locuitorilor din Sântana", a afirma Nicolae Ioţcu.
Asigurarea asistenţei medicale de urgenţă în celelalte zone unde s-au desfiinţat unităţile spitaliceşti se asigură prin substaţii ale Serviciului de Ambulanţă şi Puncte de Lucru SMURD, respectiv Chişineu Criş şi Gurahonţ.
În ceea ce priveşte imobilul fostului Spital din Gurahonţ, s-a reuşit preluarea imobilului de către CJ Arad pe o perioadă de 20 de ani, urmând ca să se înfiinţeze aici o secţie de pneumologie, care va funcţiona ca secţie exterioară a SCJU Arad, preluând în totalitate activitatea Secţiei exterioare de la Bulci.
"Tot la Gurahonţ se va înfiinţa o cameră de gardă şi un centru de permanenţă, noile structuri medicale urmând să absoarbă în totalitate personalul sanitar de specialitate şi va asigura un act medical de calitate cetăţenilor din întreaga zonă", a adăugat Nicolae Ioţcu. AGERPRES - FOTO PE FLUX/(AS, A - Ioan Weisl)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ialomiţa: Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Ambulanţa au semnat contractele de finanţare cu Casa de Asigurări Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Ialomiţa a reuşit să convingă ultimii doi furnizori de servicii medicale din judeţ, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slobozia şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Ialomiţa, să semneze contractele de finanţare a serviciilor medicale, după...
Arad: Au fost finalizate lucrările de modernizare ale Ambulatoriului şi UPU din cadrul SCJU Consiliul Judeţean Arad a anunţat, joi, finalizarea a două dintre cele mai mari şi mai importante proiecte din sectorul de sănătate al judeţului, din fonduri europene şi din fonduri proprii, fiind vorba despre Ambulatoriul integrat din structura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) şi extinderea...
CMDR: Măsura luată de Ministerul Sănătăţii agravează situaţia şi încalcă dreptul asiguraţilor la asistenţă Măsura luată de Ministerul Sănătăţii privind asistenţa stomatologică în sistemul public de asigurări de sănătate nu face decât să agraveze situaţia şi să încalce dreptul asiguraţilor la această asistenţă, a declarat vineri într-o conferinţă de presă preşedinta Colegiului Medicilor Dentişti din România...
Bihor: Asistenţa medicală de urgenţă, sub o singură comandă în Oradea Asistenţa medicală de urgenţă în Oradea va funcţiona unitar, sub o singură comandă, prin comasarea celor două mari structuri din municipiu care funcţionează la Spitalul Municipal şi la Spitalul Judeţean, a anunţat marţi primarul Ilie Bolojan.
Unitatea de primiri urgenţe din oraşul Victoria nu se poate deschide în lipsa unui aviz al Consiliului Judeţean Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că deschiderea Unităţii de primiri urgenţe (UPU) în clădirea fostei policlinici din oraşul Victoria nu se va face până când Ministerul Sănătăţii nu va înştiinţa Consiliul Judeţean că va primi...
Arad: Consiliul Judeţean şi Spitalul Judeţean de Urgenţă demarează campania '"Ghioceii prevenţiei cardiace" Consiliul Judeţean (CJ) şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), împreună cu membrii Comisiei consultative din care fac parte Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi Patronatul Medicilor de Familie (MPF), pregătesc începerea campaniei intitulate "Ghioceii...