Cele mai citite
 


Sălaj: Punct termic transformat în centru multifuncţional pentru persoane vârstnice
joi, 7 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un punct termic dezafectat din Zalău va fi transformat în centru multifuncţional pentru persoane vârstnice cu o capacitate de 50 de locuri, printr-un proiect cu finanţare europeană al autorităţilor locale, în valoare totală de circa 1,35 milioane de lei.
Potrivit datelor funizate de Manuela Ghiruţan, purtător de cuvânt al Primăriei Zalău, proiectul este realizat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, domeniul major de intervenţie 3.2 Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale, şi îşi propune îmbunătăţirea calităţii infrastructurii aferente serviciilor sociale care se adresează persoanelor de vârsta a treia pentru facilitarea accesului egal al vârstnicilor la astfel de servicii.
"Centrul va funcţiona în punctul termic situat pe strada Ioan Slavici nr. 8 după ce vor fi realizate lucrări de modernizare a imobilului, extindere (prin mansardare), reabilitare instalaţii interioare, lucrări pentru asigurarea eficienţei termice, realizare reţele exterioare, amenajare accese. Centrul va fi dotat cu mobilier, echipamente electronice şi electrocasnice, material medical etc. iar după finalizarea implementării proiectului va fi administrat de Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară Zalău. Beneficiarii proiectului, persoane vârstnice de peste 60 de ani, incluse în baza de date a Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară Zalău, vor avea acces egal la servicii de asistenţă socială şi medicală primare, la consiliere psihologică, la computere conectate la internet, la televizor, precum şi la sala de lectură şi nu în ultimul rând la ateliere pentru terapie ocupaţională. Capacitatea maximă a centrului este de 50 de persoane. Beneficiile pe termen lung create ca urmare a implementării proiectului sunt: asigurarea de servicii integrate specifice, acces crescut la aceste servicii, diminuarea marginalizării sociale a vârstnicilor', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Manuela Ghiruţan.
Bugetul total estimat al proiectului este de 1.347.777 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată este de 1.048.419 lei, fără TVA.
Contribuţia totală locală, compusă din participarea la costurile eligibile, cheltuielile neeligibile şi TVA aferent cheltuielilor neeligibile, este de 47.396,89 lei. AGERPRES/(A - Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Punct termic transformat în centru multifuncţional pentru vârstnici la Zalău Un fost punct termic din Zalău, abandonat şi aflat într-o avansată stare de degradare a fost transformat într-un modern centru multifuncţional pentru persoane vârstnice - "Tinereţe fără bătrâneţe", printr-un proiect european al administraţiei locale în valoare totală de circa 650.000 de lei.
Sălaj: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, reabilitat cu 7,5 milioane de lei Un proiect de extindere şi reabilitare a ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, în valoare totală de 7,5 milioane de lei, a început în această lună, investiţia fiind realizată din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Sălaj.
Sălaj: Spitalul Judeţean Zalău, centru de diagnostic audiologic pentru copii Afecţiunile auditive ale nou-născuţilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău vor putea fi diagnosticate începând cu luna octombrie, graţie aparaturii de testare obiectivă a auzului, achiziţionată de unitatea spitalicească în cadrul unui proiect ce urmăreşte prevenirea şi reducerea hipoacuziilor în...
Sălaj: Dotare cu echipamente medicale de patru milioane de lei pentru Spitalul Judeţean Primul aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică - IRM, un videobronhoscop, o staţie centrală de monitorizare şi monitoare pacienţi şi ecografe sunt câteva dintre noile dotări ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, achiziţionate printr-o finanţare asigurată de Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj.
Sălaj: Lucrări de reabilitare şi modernizare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a intrat într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare, Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj, administrator al celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ, luând şi decizia înlocuirii managerului instituţiei sanitare.
Sălaj: Proiect de îmbunătăţire a serviciilor socio-medicale pentru pacienţii cu boli rare Centrul pilot de referinţă pentru bolile rare NoRo din Zalău doreşte să-şi îmbunătăţească şi să diversifice serviciile socio-medicale adresate pacienţilor cu astfel de boli din România, prin intermediul unui proiect cu finanţare elveţiană ce are ca obiectiv principal transformarea NoRo într-un centru...