Cele mai citite
 


Cazul cel mai complicat de îmbolnăvire cu virusul A H1N1
vineri, 3 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Galaţi, 3 iul /Agerpres/ - Medicii români se confruntă, pentru prima oară de la apariţia îmbolnăvirilor cu virusul A H1N1, cu un caz mai complicat, o pacientă internată, la Galaţi, pentru o afecţiune pulmonară, fiind diagnosticată ulterior, suferind de gripă nouă.

Este vorba despre o tânără, de 22 ani, venită din Anglia, unde fusese în vizită la nişte prieteni.

Femeia fusese internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi, cu diagnosticul pneumonie, iar după ce Institutul Cantacuzino a confirmat existenţa virusului A H1N1 a fost transportată, vineri, cu ambulanţa, în condiţii de maximă siguranţă, la Spitalul Matei Balş din Bucureşti.

Costinela Georgescu, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi declară că au fost identificate şi trei persoane de contact de la care s-au prelevat probe, care au fost trimise spre analiză, la Institutul Cantacuzino.

Dintre acestea, sora tinerei a fost internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi, iar celelte două, printre care şi un nepoţel, sunt supravegheate la domiciliu.

Şeful DSP Galaţi a mai spus că personalul sanitar de la spitalele Judeţean şi Boli Infecţioase, precum şi cel de la ambulanţă a fost protejat pe timpul contactului cu bolnava cu măşti şi mănuşi.

DSP Galaţi a trimis, joi, la Institutul Cantacuzino probe recoltate de la trei persoane, suspectate că ar fi îmbolnăvite cu virusul A H1N1, dintre care a fost confirmat doar cazul tinerei de 22 ani.

Pentru celelate două persoane, un bărbat de 48 ani, care s-a întors din SUA şi un copil de un an şi şapte luni venit din Spania, probele au fost negative. AGERPRES/(Dan Paic)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marea Britanie: vaccinarea în masă împotriva gripei porcine este extrem de riscantă /The Times/ Londra, 22 iul /Agerpres/ - Marea Britanie se pregăteşte pentru un program de vaccinare în masă, care, deşi dispune de suficient vaccin pentru întreaga populaţie, începând cu staff-ul medical, se va dovedi o „nebunie” dat fiind că vaccinul împotriva gripei porcine nu a fost încă suficient...
Israel: doi bolnavi au decedat de gripă porcină Tel Aviv, 17 aug /Agerpres/ - Doi bolnavi care au contactat gripă porcină au murit luni în Israel, ridicând la nouă numărul de persoane decedate după ce au fost contaminate de virusul A (H1N1), a anunţat Ministerul Sănătăţii.
OMS ia în calcul închiderea şcolilor pentru a combate epidemia de gripă porcină Geneva, 21 iul /Agerpres/ - Închiderea şcolilor se numără printre măsurile ce ar putea fi întreprinse de autorităţi pentru încetinirea răspândirii epidemiei de gripă porcină, care a ucis deja 700 de persoane în întreaga lume, a declarat marţi un purtător de cuvânt al OMS, citat de France Presse.
MSP poate aloca fonduri Institutului "Cantacuzino" şi în caz de pandemii Bucureşti, 3 iul /Agerpres/- În caz de calamităţi, dezastre, epidemii şi pandemii Ministerul Sănătăţii (MSP) poate aloca Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie ''Cantacuzino'' fonduri în vederea stabilirii diagnosticului etiologic, precum şi pentru producerea...
Pacienţii englezi au fost externaţi Iaşi, 3 iul /Agerpres/ - Cei opt elevi voluntari din Marea Britanie, internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase după ce s-a constatat că au virusul gripei noi A/H1N1, au fost externaţi vineri, după cum a arătat dr. Vasile Cepoi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.
Trei cazuri noi de infectare cu virusul gripal A/H1N1 Bucureşti, 3 iul /Agerpres/ - Trei cazuri noi de infectare cu virusul gripal A/H1N1 au fost depistate de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile