Cele mai citite
 


Vâlcea: Mangerul spitalului susţine că medicii care s-au ocupat de pacienta însărcinată nu au nicio vină
joi, 7 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Managerul Spitalului Judeţean Vâlcea, Georgeta Sălişte, a declarat miercuri pentru AGERPRES că medicii care s-au ocupat de pacienta care nu ştia că este însărcinată nu au nicio vină.
"Ancheta atât a noastră, cât şi a ministerului este în desfăşurare. Mâine vom avea rezultatele. Însă pot spune că medicii care s-au ocupat de pacienta însărcinată nu au nicio vină. Acesta este punctul meu de vedere. Ea a fost consultată de medicul specialist de urgenţă. Acuzele pacientei au constat în dureri lombare şi polakidisurie. S-au recoltat probele pentru analizele uzuale. Obiectiv, pacienta prezenta obezitate de gradul 3, dureri lombare colicative. Conform propriei afirmaţii, ea preciza că ultima menstruaţie a survenit în data de 29.03.2011. Rezultatele analizelor au concordat cu acuzele, susţinând suspiciunea de afecţiune reno-urinară. S-a solicitat examinare în serviciul de boli interne, unde s-a efectuat o ecografie abdominală care a constatat modificări la nivelul rinichiului stâng, evidenţiind şi prezenţa unei alte formaţiuni pentru care s-a solicitat examen chirurgical", a precizat managerul spitalului.
O femeie de 41 de ani, cu o greutate de 110 kilograme, a născut luni seară în toaleta Spitalului Judeţean Vâlcea un copil de 5,5 kilograme, ea susţinând că nu ştia că este însărcinată.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii transmis marţi AGERPRES, o comisie formată din doi medici de urgenţă, un reprezentant al corpului de control şi unul al direcţiei de asistenţă medicală verifică modul de organizare a procedurilor de lucru în Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului, colaborarea cu celelalte secţii ale spitalului, precum şi respectarea legislaţiei în vigoare privind medicina de urgenţă.
În cazul suspiciunilor de culpă medicală, Ministerul Sănătăţii va sesiza Colegiul Medicilor din România, iar, dacă vor fi sesizate deficienţe organizatorice, se vor dispune măsurile necesare.
La rândul său, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Pacienţilor, Vasile Barbu, a precizat, pentru AGERPRES, că va acţiona în judecată spitalul în situaţia în care copilul va prezenta afecţiuni neurologice cauzate de condiţiile în care a avut loc naşterea.
''A nu se înţelege că noi condamnăm medicii spitalului din Vâlcea. Noi acuzăm modul de organizare şi de dotare a spitalului. Condamnăm latura administrativă, modul ciudat în care managerul conduce spitalul. Medicii lucrează timoraţi, nu au aparatură în dotare, este personal insuficient. Toate aceste carenţe nu permit o bună relaţionare interdisciplinară între unitatea primiri urgenţe şi secţiile spitalului", a mai spus Vasile Barbu. AGERPRES/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DSP Vâlcea: Medicii de la UPU au procedat regulamentar în cazul femeii care a născut la toaleta SJU Medicii de la Unitatea Primiri Urgenţe au respectat prevederile ordinului 1706 în cazul pacientei care născut, la începutul săptămânii, în toaleta spitalului, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, directorul DSP Vâlcea, dr. Maria Murăruş
Unitatea de primiri urgenţe din oraşul Victoria nu se poate deschide în lipsa unui aviz al Consiliului Judeţean Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că deschiderea Unităţii de primiri urgenţe (UPU) în clădirea fostei policlinici din oraşul Victoria nu se va face până când Ministerul Sănătăţii nu va înştiinţa Consiliul Judeţean că va primi...
Reprezentanţii sistemului public de urgenţă nu susţin noul proiect legislativ privind reforma din sănătate Reprezentanţii unităţilor Unităţilor de Primiri Urgenţe, ai UPU-SMURD, Centrelor Primiri Urgenţe, Serviciilor de Ambulanţe Judeţene şi SABIF au dezbătut în cadrul unei întâlniri propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi punctul de vedere al ...
Anchetă la SAJ Vaslui, după ce o asistentă medicală ar fi sustras banii unui pacient Conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a demarat o anchetă administrativă, după ce o asistentă medicală şi un brancardier ar fi sustras banii din bagajul unui pacient transferat cu o salvare de la Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui la Secţia de Psihiatrie...
Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.