Cele mai citite
 


'Sănătatea nu este un lux', pledează un ONG în faţa preşedinţiei franceze a G20
vineri, 8 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia neguvernamentală Medecins du Monde /MdM/ a cerut joi G20, prezidată de Franţa, să se angajeze în favoarea asigurării sănătăţii pe mapamond, în cursul unei manifestaţii la Paris, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, relatează France Presse şi ediţia online a ziarului Le Point.
Mai mulţi voluntari ai ONG-ului respectiv s-au adunat joi dimineaţă în Place du Palais-Royal, din centrul Parisului, pentru a denunţa agravarea inegalităţilor în domeniul sănătăţii în ţările mai bogate, ca şi în cele mai puţin dezvoltate, într-o pledoarie ca sănătatea să nu devină un bun inaccesibil.

Medicii acestei organizaţii au purtat banderole cu sloganul 'Sănătatea nu este un lux', în timp ce pe panouri informau trecătorii că 100 milioane de persoane se scufundă în sărăcie din cauza cheltuielilor prea mari pentru sănătate, sau că 10 milioane de copii mor anual din cauză că nu au acces la asistenţa medicală.

Mai multe ONG-uri urmează să aibă joi după-amiază o întâlnire cu şeful statului Nicolas Sarkozy, în virtutea faptului că Franţa exercită în prezent preşedinţia prin rotaţie a G20. 'Se impune ca G20 să facă din chestiunea protecţiei socială a sănătăţii o prioritate reală', a explicat agenţiei France Presse Olivier Bernard, preşedintele Medecins du Monde.

'În Africa, numai 10% din populaţie are acces la asistenţă medicală, dar există unele mecanisme care funcţionează', a argumentat el, dând ca exemplu Nigerul, unde asistenţa medicală este gratuită pentru femeile gravide şi copii, ceea ce a dus la 'o creştere semnificativă a consultaţiilor'.

'Noi vrem ca statele lumii să se angajeze să susţine acest tip de mecanism', a afirmat dr. Bernard, exprimându-şi în acelaşi timp preocuparea faţă de situaţia din Franţa, unde 'reformele din domeniul asigurărilor medicale (delistarea, francize) face şi mai precară situaţia deja fragilă a unor întregi pături sociale. Între altele, MdM a denunţat aplicarea de la 1 martie a cotizaţiei de 30 de euro pentru asistenţă medicală gratuită pentru imigranţii ilegali, care şi aşa au venituri modeste.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spania: Asistenţa medicală pentru imigranţii ilegali va costa între 700 şi 1.800 de euro pe an Imigranţii ilegali aflaţi pe teritoriul spaniol pot semna acorduri pentru a avea acces la asistenţa sanitară în sistemul public din Spania, şi vor plăti între 710,4 şi 1864,8 euro pe an, în funcţie de vârstă, informează EFE. Măsura a fost deja criticată de organizaţia Medicos del mundo, care arată că...
'Boom-ul' naşterilor de gemeni este legat de vârsta mai înaintată a mamelor şi de asistenţa medicală la procreare Numărul naşterilor de gemeni s-a dublat în ţările dezvoltate în ultimii 40 de ani, însă în ultimii ani, rata naşterilor de gemeni a scăzut în mai multe ţări, conform unui studiu publicat la începutul acestei săptămâni în revista americană 'Population and Development', citat de publicaţia franceză online...
Ebola: Asistenta medicală franceză repatriată din Liberia, supusă unui 'tratament experimental' Tânăra asistentă medicală franceză, voluntar al organizaţiei Medecins sans Frontieres (MSF), care a contractat virusul Ebola în Liberia, a fost internată într-un spital militar din Franţa, unde este supusă unui 'tratament experimental', a anunţat vineri ministrul Sănătăţii, Marisol Touraine, citată de...
Asistenţa medicală acordată grupurilor vulnerabile, cheia combaterii tuberculozei, afirmă două agenţii europene de sănătate Două agenţii europene de sănătate au subliniat, într-un raport dat publicităţii joi, necesitatea mai multor programe orientate spre grupurile vulnerabile - cum ar fi persoanele fără adăpost, consumatorii de droguri şi imigranţii din ţările cu rate ridicate de tuberculoză - pentru a reduce răspândirea...
SUA: asistenţă medicală mai puţină pe bani mai mulţi; speranţă de viaţă sub media OCDE Un nou studiu privind îngrijirea medicală demonstrează că s-ar putea să nu primeşti ceea ce plăteşti dacă te internezi într-un spital american, relatează Daily Mail în ediţia de joi, citând un studiu al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.