Cele mai citite
 


'Superbacteria' NDM-1, descoperită în apă la New Delhi (studiu)
vineri, 8 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tulpini ale bacteriei de tipul NDM-1, rezistentă la antibiotice, considerată drept o bombă cu efect întârziat, a fost găsită în eşantioane de apă prelevate la New Delhi, relevă un studiu publicat joi de medicii de la Universitatea Cardiff din Marea Britanie, relatează AFP.
Potrivit acestui studiu apărut în revista britanică The Lancet, agenţii patogeni cunoscuţi ca 'New Delhi metallo-beta-lactamase' (NDM-1) au fost găsiţi în 51 de eşantioane de apă din cele 171 prelevate din jgheaburi şi în două eşantioane din 50 de probe de apă de la robinet.

Aceste eşantioane pozitive, indentificate în premieră în 2009, au fost prelevate în cartierul administrativ şi comercial Connaught Place, precum şi în populara zonă turistică Fortul roşu din New Delhi.

'Se impune cu prioritate o supraveghere internaţională asupra rezistenţei agenţilor la antibiotice, incorporând probele prelevate din mediu', estimează echipa de medici britanici, care solicită, de asemenea, măsuri urgente pentru a preveni răspândirea germenilor denumiţi 'superbacterie' în media.

Potrivit cercetătorilor, prezenţa NDM-1 are 'implicaţii importante' pentru locuitorii New Delhi, care depind de apa publică. Aceasta reprezintă o ameninţare şi mai mare pentru cele 650 milioane de indieni care nu au acces la apă curentă.

Tulpinile bacteriei NDM-1 se răspândesc 'într-o manieră îngrijorătoare' şi sunt responsabile nu doar de dizenterie, ci şi de holeră, potrivit studiului, care arată că aceste bacterii patogene sunt prezente nu doar în spitalele indiene, ci şi în mediul înconjurător.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rezistenţa la antibiotice, pentru prima dată abordată într-o reuniune la Naţiunile Unite Liderii mondiali participanţi la Adunarea Generală a ONU de la New York au cerut miercuri guvernelor, medicilor, laboratoarelor şi consumatorilor să se mobilizeze pentru a ţine sub control pericolul tot mai mare pe care îl reprezintă superbacteriile rezistente la antibiotice, cauza a numeroase boli din...
Bacteria rezistentă la antibiotice descoperită la un pacient decedat în Belgia Un locuitor al capitalei belgiene a decedat în iunie la întoarcerea din Pakistan, ţara sa de origine, unde fusese infectat cu o bacterie rezistentă la aproape toate antibioticele, a indicat vineri un responsabil al spitalului belgian unde pacientul a fost tratat, informează AFP.
Alexandru Rafila: Rezistenţa la antibiotice este a şaptea ameninţare la adresa omenirii; România, în topul european Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat vineri, la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS) de la Târgu Mureş, că rezistenţa la antibiotice este a şaptea ameninţare la adresa omenirii. Potrivit acestuia, România se regăseşte în topul...
O bacterie rezistentă la antibiotice se răspândeşte din Asia O bacterie rezistentă la aproape toate antibioticele a fost descoperită în unele spitale britanice, aceasta fiind adusă din Asia de Sud de persoane care fac turism medical, dezvăluie un studiu apărut miercuri, evocând şi teama de o propagare mondială, relatează AFP.
Rezistenţa la antibiotice ameninţă sănătatea populaţiei globului (OMS) Creşterea rezistenţei la antibiotice reprezintă un "pericol imens pentru sănătatea mondială", a afirmat luni şefa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), dr. Margaret Chan, prezentând prima anchetă a organizaţiei pe această temă.
Din cauza rezistenţei la antibiotice s-ar putea înregistra un deces la fiecare trei secunde în 2050 (studiu) În anul 2050 s-ar putea înregistra zece milioane de decese suplimentare pe an, sau câte o persoană la fiecare trei secunde, din cauza rezistenţei la antibiotice, se arată în raportul final al unui studiu britanic de amploare, citat joi de AFP.