Cele mai citite
 


Pacienţii englezi au fost externaţi
vineri, 3 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Iaşi, 3 iul /Agerpres/ - Cei opt elevi voluntari din Marea Britanie, internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase după ce s-a constatat că au virusul gripei noi A/H1N1, au fost externaţi vineri, după cum a arătat dr. Vasile Cepoi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Elevii urmează să plece în Anglia cu un avion ce va decola de pe Aeroportul Internaţional Iaşi în cursul acestei zile.

Pacienţii englezi fac parte dintr-un grup de 19 elevi şi trei profesori voluntari care, în urmă cu o săptămână, au venit la Iaşi pentru un proiect social care se derulează de mai bine de 13 ani la Grupul Şcolar Ioan Holban.

Autorităţile nu exclud posibilitatea ca în aceeaşi aeronavă să fie îmbarcaţi elevii şi profesorii care nu au fost depistaţi ca fiind bolnavi şi au fost izolaţi pe etajul special amenajat la şcoala Ioan Holban.

Alături de cei opt elevi voluntari din Marea Britanie, la Spitalul de Boli Infecţioase au ajuns alţi doi elevi ieşeni de la Grupul Şcolar Ioan Holban, care s-au îmbolnăvit de aceeaşi formă gripală.

De asemenea, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi a fost internată o elevă de la Liceul “Vasile Alecsandri” din Iaşi, care a fost diagnosticată cu virusul gripal A/H1N1 la scurt timp după ce s-a întors dintr-o excursie în Marea Britanie. AGERPRES/ (Daniela Malache)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Israel: doi bolnavi au decedat de gripă porcină Tel Aviv, 17 aug /Agerpres/ - Doi bolnavi care au contactat gripă porcină au murit luni în Israel, ridicând la nouă numărul de persoane decedate după ce au fost contaminate de virusul A (H1N1), a anunţat Ministerul Sănătăţii.
OMS ia în calcul închiderea şcolilor pentru a combate epidemia de gripă porcină Geneva, 21 iul /Agerpres/ - Închiderea şcolilor se numără printre măsurile ce ar putea fi întreprinse de autorităţi pentru încetinirea răspândirii epidemiei de gripă porcină, care a ucis deja 700 de persoane în întreaga lume, a declarat marţi un purtător de cuvânt al OMS, citat de France Presse.
Marea Britanie: vaccinarea în masă împotriva gripei porcine este extrem de riscantă /The Times/ Londra, 22 iul /Agerpres/ - Marea Britanie se pregăteşte pentru un program de vaccinare în masă, care, deşi dispune de suficient vaccin pentru întreaga populaţie, începând cu staff-ul medical, se va dovedi o „nebunie” dat fiind că vaccinul împotriva gripei porcine nu a fost încă suficient...
MSP poate aloca fonduri Institutului "Cantacuzino" şi în caz de pandemii Bucureşti, 3 iul /Agerpres/- În caz de calamităţi, dezastre, epidemii şi pandemii Ministerul Sănătăţii (MSP) poate aloca Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie ''Cantacuzino'' fonduri în vederea stabilirii diagnosticului etiologic, precum şi pentru producerea...
Trei cazuri noi de infectare cu virusul gripal A/H1N1 Bucureşti, 3 iul /Agerpres/ - Trei cazuri noi de infectare cu virusul gripal A/H1N1 au fost depistate de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile
Caz nou de infectare cu virusul gripal AH1N1, la Iaşi Bucureşti, 2 iul /Agerpres/ - Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 a fost depistat la Iaşi de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, ridicând la 36 numărul cazurilor în România.