Cele mai citite
 


A murit deputatul PSD Victor Surdu
vineri, 8 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul PSD Victor Surdu a murit, joi, ca urmare a unui cancer pancreatic de care suferea de mai multă vreme, a declarat, pentru AGERPRES, deputatul Ioan Munteanu, fost preşedinte al organizaţiei PSD Neamţ.
În vârstă de 64 ani, Victor Raul Surdu Soreanu era soţul cântăreţei Angela Similea.
'Regret enorm moartea lui. Am fost unul dintre apropiaţii lui, eram preşedintele organizaţiei judeţene a PSD când a candidat şi a câştigat mandatul de deputat. Cred ca ne-am înţeles foarte bine iar relaţiile dintre noi au fost dintre doi oameni civilizaţi. Am pierdut un om cu adevărat', a declarat, pentru AGERPRES, deputatul independent Ioan Munteanu.
Preşedinte executiv al PSD Neamţ, Victor Surdu a fost depistat, în urmă cu un an de zile cu cancer la pancreas.
Pe 25 octombrie 2010, acesta s-a operat la o clinică din Italia şi era optimist în privinţa recuperării.

***
Deputatul Raul-Victor Surdu-Soreanu s-a născut la 11 iulie 1947, la Iaşi. A fost licenţiat al Facultăţii de horticultură din cadrul Universităţii Agronomice 'Ion Ionescu de la Brad' din Iaşi (1970); doctor în agricultură (1984). În 1996 a absolvit Colegiul Naţional de Apărare.
A fost inginer agronom, şef de fermă la CAP Răducăneni, judeţul Iaşi (1970-1971); inginer şef, apoi, preşedinte al CAP Grozeşti, judeţul Iaşi (1971-1980); director la Direcţia Agricolă a judeţului Iaşi (1980-1985); şef de fermă la CAP Schitu Duca, judeţul Iaşi (1986-dec. 1989). Adjunct al ministrului agriculturii şi alimentaţiei (22 ian.-1 aug. 1990). În perioada 1997-2000 a ocupat funcţia de vicepreşedinte al Companiei Lukoil România. Din 2001 a devenit director general şi asociat la firmele: S.C. Romauto Import SRL; S.C. Euro Victoria Leasing IFN SA; S.C. Arte & Vino; Business Center Poligon Logistic Bucureşti Est; Grup Auto Moto Bucureşti Est.
A fost participant la Revoluţia din Decembrie 1989 şi membru al 'Clubului TV-22'.
Membru fondator şi preşedinte (1990-1996) al Partidului Democrat Agrar (PDAR), înfiinţat la 29 ianuarie 1990. Ca lider al PDAR, a acţionat pentru restabilirea dreptului de proprietate al ţăranilor asupra pământului, fiind unul dintre iniţiatorii reformelor economice din agricultură. Membru al Consiliului Provizoriu de Uniune Naţională (CPUN) - 9 febr.-11 mai 1990 -, reprezentând PDAR. Din 2001 a fost membru al Partidului Social Democrat (PSD), în cadrul căruia a ocupat funcţia de preşedinte al Departamentului pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală.
La 20 mai 1990 a fost ales deputat de Constanţa, din partea PDAR. În legislatura 1990-1992, a fost membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii pentru agricultură şi al Comisiei pentru echilibru ecologic şi protecţia mediului. A făcut parte din Comitetul Director al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare. A revenit în Parlamentul României, fiind ales deputat de Neamţ din partea PSD, la 30 noiembrie 2008. La 2 martie 2010 a fost ales vicepreşedinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice.
În 1999 s-a căsătorit cu cunoscuta cântăreaţă de muzică uşoară, Angela Similea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Neamţ: A murit deputatul PSD Victor Surdu Deputatul PSD Victor Surdu a murit, joi, la Spitalul Pantelimon din Bucureşti, urmare a unui cancer pancreatic de care suferea de mai multă vreme, a declarat, pentru AGERPRES, deputatul Ioan Munteanu, fost preşedinte al organizaţiei PSD Neamţ.
Victor Surdu: Dacă România ajunge să parcurgă o criză alimentară ar fi culmea nenorocirii (interviu) Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Deputatul social-democrat Victor Surdu, şeful Departamentului de agricultură al PSD, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în situaţia în care România va ajunge să treacă printr-o criză alimentară, acest lucru ar însemna 'culmea imbecilităţii, culmea nenorocirii'...
Cristina Nichita (deputat PSD de Iaşi): Au fost finalizate şi semnate normele metodologice la Legea Autismului Deputatul PSD de Iaşi Cristina Nichita a anunţat, vineri, printr-un comunicat remis AGERPRES, că normele metodologice la Legea Autismului nr. 151/2010 au fost finalizate şi semnate de reprezentanţii ministerelor Muncii, Educaţiei şi Sănătăţii, după şase ani de aşteptare.
Previziuni economice Actualitatea economică internă şi externă în date:
Prof. dr. Florian Popa: Boala de care suferea Victor Surdu are un prognostic de regulă prost Tumoarea la pancreas, de care a suferit deputatul PSD Victor Surdu, este o boală cu prognostic de regulă prost, a declarat, joi, pentru AGERPRES, prof. dr. Florian Popa, şeful Departamentului de Chirurgie al Spitalului Pantelimon.
Medicul Florian Popa împlineşte 70 de ani Medicul Florian Popa, rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti (2004-2012) s-a născut la 30 martie 1946, la Piatra Neamţ.