Cele mai citite
 


Bihor: Aparatură medicală americană, donaţie de la Assist International
vineri, 8 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bihor, Radu Ţîrle, a anunţat joi că un nou transport tip cargo din SUA cu aparatură medicală performantă va sosi sâmbătă pe aeroportul din Budapesta având ca destinaţie Spitalul Clinic Judeţean din Oradea.
Liderul CJ a precizat, în conferinţă de presă, că aparatura medicală urmează să îmbunătăţească activitatea Secţiei de Terapie Intensivă a spitalului pe care CJ Bihor l-a predat în administrarea municipalităţii orădene, pentru un management unitar la nivelul municipiului.
Radu Ţîrle a precizat că pentru punerea în funcţiune a aparatelor, la fel ca şi în cazul aparaturii aduse anul trecut la câteva spitale din judeţ, o echipă de 11 specialişti, în frunte cu Bob Pagett, preşedintele Assist International, urmează să ajungă în curând la Oradea. Ei vor instrui şi personalul care va folosi aparatura.
Preşedintele Ţîrle a ţinut să îşi manifeste speranţa că de data asta soarta ajutoarelor nu va fi cea a containerelor de alimente trimise de americani via Constanţa şi care au fost blocate de vamă urmând a fi distruse.
'Sperăm să nu avem experienţa anului trecut şi ca săptămâna viitoare să nu dureze mai mult scoaterea din vamă decât transportul lor, mai ales că s-au cheltuit sume mari de bani pentru aceste lucruri,' a precizat Radu Ţîrle.
Preşedintele CJ Bihor a dorit să adauge că prin fundaţia umanitară condusă de Bob Pagett, preşedintele Assist International, s-au investit zeci de milioane de dolari, sume private, în mai multe obiective sociale din judeţ, cum ar fi Căminul Felix, Casa Minunată, Terranova şi s-au adus peste 200 de containere cu ajutoare, constând în haine şi încălţăminte pentru copiii de la Direcţia de asistenţă socială sau chiar şi pentru penitenciar. AGERPRES/(A-Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Aparatură de ultimă generaţie donată Secţiei de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Oradea Secţia de terapie intensivă a Spitalului Clinic Judeţean din Oradea a inaugurat joi o donaţie medicală de ultimă generaţie constând în monitoare şi aparate speciale, în valoare de peste 300.000 de dolari, primite de la organizaţia umanitară Assist International.
Bihor: Aparatură americană pentru spitalele bihorene O delegaţie din SUA alcătuită din 50 de persoane din Michingan, Virgina de vest şi California condusă de Bob Pagett, preşedintele organizaţiei umanitare Assist International, distribuie în aceste zile mai multor spitale bihorene aparatură medicală, în valoare de peste 500.000 de dolari.
Bihor: Donaţie la Maternitatea din Oradea pentru aparatură performantă Maternitatea din Oradea a fost sponsorizată cu suma de 80.000 de lei, echivalentul a circa 20.000 de euro, de firma orădeană Emsil Techtrans, cu care se va achiziţiona un nou aparat de terapie intensivă performant, care va fi folosit la intervenţiile operatorii din sfera ginecologică.
Aparatură medicală în valoare de 75.000 de dolari, donată Spitalului 'Grigore Alexandrescu' Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Aparatură medicală în valoare de 75.000 de dolari a fost donată miercuri Departamentului de Terapie Intensivă Nou-născuţi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Grigore Alexandrescu' de Grupul Rompetrol.
Iaşi: Aparatură medicală de ultimă generaţie, donată Spitalului de Pediatrie ''Sfânta Maria'' Spitalul de Pediatrie ''Sfânta Maria'' din Iaşi a primit, joi, echipamente medicale în valoare de 41.000 de euro drept donaţie din partea unei organizaţii neguvernamentale.
Bihor: Donaţie în aparatură medicală de 24.000 de euro pentru Spitalul Municipal din Oradea Spitalul Municipal din Oradea a primit o sponsorizare importantă în bunuri destinate compartimentului de oncologie pediatrică, aparatura donată, în valoare totală de 24.000 de euro, fiind de ultimă generaţie.