Cele mai citite
 


Botoşani: Preşedintele CJ anunţă că Sanatoriul Guranda nu va deveni cămin de bătrâni
vineri, 8 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Mihai Ţâbuleac, a anunţat, joi, că va desfiinţa complet Sanatoriul de pneumoftiziologie Guranda şi va refuza transformarea acestuia în cămin de bătrâni.
El susţine că spaţiul în care a funcţionat până acum un centru pentru tratarea bolnavilor de tuberculoză nu poate deveni spaţiu pentru îngrijirea persoanelor vârstnice.
"În aceea ce priveşte Sanatoriul de la Guranda, ne-a cam obligat să facem cămin de bătrâni într-un loc în care sunt sigur că niciun bătrân nu ar fi bătut la uşă. Ba, dimpotrivă, cred că i-am şi jigni dacă am decide să înfiinţăm acolo cămin de bătrâni, după ce mai bine de 60 de ani acolo au fost tratate cele mai grave afecţiuni de TBC", a afirmat Ţâbuleac.
Şeful CJ susţine că va pune lacătul pe porţile Sanatoriului Guranda, urmând ca terenurile şi clădirile să fie predate proprietarului de drept, o persoană fizică de la care CJ le închiriase.
"În opinia mea Botoşaniul, atâta vreme cât are cetăţeni care suferă de anumite de afecţiuni, trebuia să dispună şi de un sanatoriu de pneumoftiziologie. În acest moment, patru salariaţi se ocupă de lichidare şi inventarierea patrimoniului. La sfârşitul lunii aprilie vom preda cheile proprietarului", a declarat preşedintele CJ.
Sanatoriul Guranda a fost inclus pe lista unităţilor medicale care au rămas de la 1 aprilie fără finanţare de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Bolnavii de TBC au fost externaţi vinerea trecută, o parte dintre ei fiind internaţi la Spitalul de pneumoftiziologie din Botoşani, iar alţii fiind trataţi la domiciliu. AGERPRES/(A- Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Sanatoriul de neuropsihiatrie Podriga ar putea fi închis Botoşani, 13 iun/ Agerpres/- Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Gheorghe Sorescu, avertizează asupra riscului închiderii Sanatoriului de neuropsihiatrie Podriga, ca urmare a lipsei de finanţare a acestuia.
Botoşani: Proteste la fostul Sanatoriu TBC de la Guranda Peste 30 de angajaţi ai fostului Sanatoriu de pneumoftiziologie de la Guranda, judeţul Botoşani, au protestat luni în curtea unităţii faţă de neîncasarea drepturilor salariale aferente lunii februarie.
Botoşani: Medic de familie sancţionat de Casa de Asigurări de Sănătate pentru nerespectarea programului de lucru Un medic de familie din judeţul Botoşani a fost sancţionat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru că nu şi-a respectat programul de lucru.
Botoşani: Colectă de alimente şi apă pentru bolnavii de la Sanatoriul Podriga Botoşani, 27 iun /Agerpres/- Cantităţi importante de alimente, apă şi sucuri au fost colectate în cadrul unei campanii de ajutorare a Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga.
Consiliul Judeţean Botoşani a început procedura de desfiinţare a Sanatoriului de pneuomoftiziologie Guranda Sanatoriul de pneumoftiziologie din localitatea Guranda, judeţul Botoşani, va intra în procedură de desfiinţare în baza unei hotărâri adoptate, miercuri, de Consiliul Judeţean.
Guvern: 60 de spitale pierd finanţarea guvernamentală, iar 7 devin cămine de bătrâni, cu bani de la Ministerul Muncii Guvernul va sista începând de vineri finanţarea centrală pentru 60 de spitale, iar alte 7 unităţi spitaliceşti vor fi transformate în cămine de bătrâni, cu fonduri guvernamentale prin Ministerul Muncii, potrivit unor hotărâri adoptate joi de Executiv, a anunţat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.