Cele mai citite
 


Cinci urmăriţi penal prinşi şi record de chiriaşi ilegali evacuaţi din sectorul 2
vineri, 8 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria Sectorului 2 a intervenit, joi dimineaţă, pentru evacuarea unor chiriaşi clandestini care ocupau abuziv un adevărat conac boieresc situat în şoseaua Fabrica de Glucoză nr. 4, se arată într-un comunicat al Primăriei sectorului 2.
În urma intervenţiei au fost evacuate 82 de persoane, din care cinci erau urmăriţi local pentru comiterea de infracţiuni şi 48 de copii - cel mai mic având doar 2 luni, iar un altul, de aproximativ 10 ani, cu probleme grave de handicap.
Branşaţi ilegal la reţeaua de energie electrică, cu numeroase antene parabolice instalate pentru televizoarele luxoase de plasmă de care dispuneau, printre gunoaie şi mizerii la tot pasul, într-un miros greu de suportat, chiriaşii clandestini transformaseră impresionanta vilă într-o groapă de gunoi, spre disperarea şi groaza vecinilor din cartierul Floreasca.
Numărul mare de aparatură electronică de valoare găsită în casă, precum şi două scutere i-au determinat pe poliţiştii locali ai Primăriei Sectorului 2 să extindă verificările pentru stabilirea provenienţei acestora, existând indicii că au fost furate.
Clădirea în care se adăposteau cele 82 de persoane aparţine domeniului public al statului şi se află în administrarea Ministerului Sănătăţii - Institutul de Pneumoftiziologie 'Marius Nasta', fiind abandonată.
În urma verificărilor Primăriei Sectorului 2, în clădirea ocupată abuziv locuiau clandestin persoane din diverse sectoare ale Capitalei şi, în cea mai mare majoritate din comune ale judeţelor Ialomiţa, Braşov, Teleorman şi Călăraşi.
Cele 5 persoane date în urmărire au fost predate organelor de cercetare pentru continuarea măsurilor ce se impun în asemenea situaţii. Clădirea a fost închisă de către Primăria Sectorului 2 pentru a nu permite celor evacuaţi să se întoarcă sau altor persoane să mai domicilieze în ea.
Persoanele majore şi copii acestora care aveau în acte ultimul domiciliu în sectorul 2 au fost informate despre posibilitatea de a beneficia de sprijin din partea Primăriei Sectorului 2, respectiv copii să fie preluaţi în sistemul de protecţie al copilului, iar adulţii îndrumaţi către Adăpostul de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' al administraţiei publice locale a sectorului 2.
Persoanele cu ultimul domiciliu în acte în alte sectoare ale Capitalei sau în alte localităţi ale ţării au fost îndrumate către primăriile de unde provin pentru ca aceste instituţii să se implice în sprijinirea acestora.
Numărul mare de case abandonate de proprietari şi ocupate abuziv de diverse persoane care alimentează fauna infracţională a Capitalei l-au determinat pe edilul sectorului 2 să identifice o soluţie pentru eradicarea acestui fenomen, precum şi pentru a veni în sprijinul celor lipsiţi de locuinţe.
Potrivit comunicatului, primarul Neculai Onţanu doreşte un proiect de lege prin care imobilele abandonate de proprietari care sunt utilizate de infractori sau în sprijinul săvârşirii unor fapte infracţionale să fie preluate prin hotărâri de instanţe de către primării pentru a fi puse la dispoziţia persoanelor fără locuinţe. AGERPRES/(AS, Mihai Simionescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti Examen de Rezidenţiat la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' din Bucureşti
Braşov: Facultatea de Medicină solicită Ministerului Sănătăţii suplimentarea locurilor pentru rezidenţiat Facultatea de Medicină din Braşov va înainta, în perioada următoare, Ministerului Sănătăţii un memoriu prin care solicită suplimentarea locurilor pentru pregătirea în rezidenţiat după ce Centrului din municipiu i-au fost alocate, în acest an, 48 de locuri din cele 124 solicitate, lucru care va afecta...
Braşov: Din 14 unităţi de transfuzie sanguină, doar şapte sunt autorizate;cele mai multe sunt private Şapte unităţi de transfuzie sanguină din cele 14 din judeţul Braşov sunt autorizate sanitar conform Ordinului Ministerului Sănătăţii 607/2013, iar dintre acestea două sunt de stat, respectiv cele de la Spitalul Clinic de Obstretică Ginecologie Braşov şi Spitalul CFR Braşov, restul de cinci fiind unităţi...
Braşov: Deschiderea serviciului de urgenţe stomatologice aşteaptă de un an aprobarea Ministerului Sănătăţii Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov aşteaptă de aproape un an aprobarea Ministerului Sănătăţii pentru deschiderea în cadrul unităţii medicale a unui serviciu de urgenţe stomatologice, pentru care există deja spaţiul şi aparatura necesară achiziţionată anul trecut cu fonduri de la Consiliul Judeţean...
Braşov: Controale la spitalele implicate în cazul morţii bătrânei externate în papuci şi în cel privind transportul bolnavilor Două cazuri grave semnalate în ultimele zile la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov şi la Spitalul Tractorul, respectiv moartea unei bătrâne de 82 de ani externată în papuci şi halat, precum şi transportul bolnavilor cu o ambulanţă foarte veche, au provocat o serie de controale la cele două unităţi...
Braşov: SCJU a fost inclus în subprogramul Ministerului Sănătăţii de reconstrucţie mamară după mastectomie Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov, a fost inclus, alături de alte spitale din nouă centre universitare, în subprogramul din cadrul Programului naţional de oncologie care priveşte reconstrucţia mamară după mastectomie, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, coordonatorul sub...