Cele mai citite
 


Covasna: Decizia reorganizării Spitalului din Vâlcele este corectă, afirmă consilierul Ministrului Sănătăţii
vineri, 8 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Decizia reorganizării Spitalului de patologie neuromusculară 'Dr. Horia Radu' din Vâlcele şi mutării acestuia la Întorsura Buzăului este corectă, apreciază consilierul ministrului Sănătăţii, Vass Levente.
Acesta a declarat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Sfântu Gheorghe, că la Întorsura Buzăului există un spital nou în care s-au investit sume importante de bani şi care stă nefolosit, în timp ce spitalul din Vâlcele funcţionează într-o clădire veche ce necesită investiţii mari pentru a fi renovată.
Vass Levente a adăugat că Spitalul de patologie neuromusculară tratează bolnavi din întreaga ţară şi nu pe localnici, prin urmare nu se pune problema de a lăsa localitatea Vâlcele fără asistenţă medicală.
În schimb, odată cu mutarea pacienţilor de la Vâlcele la Întorsura Buzăului se va rezolva problema asistenţei medicale şi pentru locuitorii acestei zone, care în momentul de faţă trebuie să străbată circa 40 de kilometri până la Sfântu Gheorghe sau la Braşov pentru tratamente şi investigaţii medicale complexe.
'Reorganizarea este corectă. (...) Considerăm că e mult mai eficient ca spitalul de la Vâlcele să se multe la Întorsura Buzăului, iar managementul acestuia să fie preluat de Spitalul de Cardiologie din staţiunea Covasna, care se află, de asemenea, în subordinea Ministerului Sănătăţii. Practic, pacienţii vor beneficia de condiţii mai bune, iar managementul va fi asigurat de un singur centru, aflat în Covasna', a declarat Vass Levente.
În opinia acestuia, pe lângă eficienţa financiară, un alt mare câştig al acestei schimbări va fi faptul că la Întorsura Buzăului va putea fi înfiinţată pe lângă secţia de boli cronice, respectiv de patologie neuromusculară, şi o secţie pentru boli acute, care va deservi populaţia autohtonă.
În ce priveşte cadrele medicale şi pacienţii de la Vâlcele, care se opun mutării spitalului, Vass Levente a spus că angajaţii care vor refuza să facă naveta vor fi redistribuiţi în sistem, pentru că e nevoie de medici şi asistenţi medicali, iar bolnavilor le-a recomandat să nu se mai lase manipulaţi pentru că la Întorsura Buzăului vor avea asigurate condiţii mai bune.
Săptămâna trecută, cadrele medicale şi pacienţii de la Spitalul de patologie din Vâlcele au protestat timp de trei zile atât în incinta instituţiei, cât şi în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe împotriva mutării spitalului, iar lunea viitoare vor să picheteze sediul Ministerului Sănătăţii din Bucureşti. AGERPRES/(A - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Protest în fata Ministerului Sanatatii împotriva mutării Centrului de patologie neuromusculară din Vâlcele Aproximativ 100 de membri ai Sindicatul Sanitas Covasna şi ai Asociaţiei Distroficilor Muscular din România vor picheta marţi sediul Ministerului Sănătăţii, din Bucureşti, în semn de protest faţă de decizia mutării Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele la Întorsura Buzăului.
Covasna: Posibilă întâlnire între sindicatul Sanitas şi ministrul Sănătăţii pe tema spitalelor restructurate Situaţia Spitalului de Patologie Neuromusculară din Vâlcele, propus spre relocare la Întorsura Buzăului, va fi discutată joi în cadrul unei întâlniri pe care reprezentanţii Sindicatului Sanitas preconizează să o aibă la Bucureşti cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, pe tema spitalelor restructurate...
Covasna: Protest al angajaţilor şi pacienţilor de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele în faţa Prefecturii Angajaţii şi pacienţii de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele vor picheta miercuri, între orele 12 şi 13, sediul Prefecturii din Sfântu Gheorghe, în încercarea de a determina conducerea Ministerului Sănătăţii să renunţe la decizia de a muta această unitate medicală la Întorsura Buzăului...
Covasna: Pacienţii şi angajaţii Spitalului din Vâlcele pregătesc noi proteste împotriva mutării la Întorsura Buzăului Angajaţii şi pacienţii de la Spitalul de Patologie Neuromusculară "dr. Horia Radu" din Vâlcele se pregătesc din nou să iasă în stradă, în semn de protest faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a muta această unitate medicală la Întorsura Buzăului.
Covasna: Angajaţii şi pacienţii spitalului din Vâlcele au reluat protestele Cadrele medicale şi bolnavii internaţi la Spitalul de patologie neuromusculară din Vâlcele au reluat luni protestele împotriva mutării acestei unităţi medicale la Întorsura Buzăului.
Braşov: Doar cinci medici şi 40 de asistenţi medicali pentru cele 86 de şcoli din municipiul reşedinţă de judeţ Asistenţa medicală în cele 86 de şcoli din municipiul Braşov este asigurată în prezent de cinci medici şi 40 de asistente, iar singurul cabinet stomatologic funcţionează la Universitatea "Transilvania", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, viceprimarul Braşovului, Adina Durbacă.