Cele mai citite
 


Covasna: Primaria Sfântu Gheorghe, dispusă să confinanţeze salariile medicilor
vineri, 8 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe sunt dispuse să cofinanţeze salariile medicilor pentru a-i motiva şi determina să nu plece în alte judeţe ori în străinătate, a declarat joi, primarul municipiului Antal Arpad.
Acesta a menţionat într-o conferinţă de presă, susţinută alături de noua conducere a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe şi reprezentanţii Consiliului de administraţie, că succesul reformei demarate în domeniul sănătăţii depinde în mare măsură şi de implicarea autorităţilor locale, iar în acest context a menţionat că Primăria Sfântu Gheorghe este dispusă să cofinanţeze salariile medicilor, dacă se va 'deschide această posibilitate juridică'.
Noul manager general al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, Andras-Nagy Robert, a precizat că instituţia pe care o conduce are un deficit de aproape 100 de medici şi circa 200 de asistente medicale şi personal auxiliar faţă de normativele de personal stabilite pentru spitalele publice.
Preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului, Vass Levente, a declarat că în urma demarării unei campanii de atragere de medici a reuşit să convingă trei specialişti din Târgu Mureş să vină la Sfântu Gheorghe, prin urmare în curând instituţia ar putea beneficia de serviciile unui pneumoftiziolog, unui urolog şi unui anestezist.
Directorul medical al Spitalului, Antal Almos, a menţionat că printre planurile noii echipe manageriale se numără înfiinţarea unei secţii de cardiologie intervenţională, extinderea secţiei de neurologie şi de traumatologie, avându-se în vedere înmulţirea numărului bolnavilor cardiaci, a atacurilor cerebrale, tumorilor şi a accidentelor cotidiene.
Alături de Andras-Nagy Robert şi Antal Almos, din noua echipă managerială a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe mai fac parte Fulop Arpad, care a câştigat prin concurs postul de director financiar-contabil, şi fostul lider al Sindicatului Sanitas, Joos Ştefan Leontin, care ocupă postul de director de îngrijiri. AGERPRES/(A - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Plecarea asistenţilor medicali în străinătate afectează SCJU; deficitul de personal este de 16% Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că plecarea asistenţilor medicali în străinătate afectează activitatea spitalului, deficitul total de personal fiind de 16%.
Covasna: Cinci medici interesaţi de locuinţele de serviciu construite în incinta Spitalului Judeţean Fundaţia Studium din Târgu Mureş, care a construit un complex rezidenţial în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, a primit cinci cereri din partea unor medici interesaţi să obţină locuinţe de serviciu.
Covasna: Complex rezidenţial pentru medici, inaugurat la Sfântu Gheorghe Un complex rezidenţial pentru medici, care cuprinde şase locuinţe de serviciu, a fost inaugurat miercuri la Sfântu Gheorghe.
Covasna: Noul director al Spitalului Judeţean a demarat consultări cu pacienţii şi angajaţii Noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, juristul Andr?s-Nagy R?bert, care a câştigat recent concursul pentru această funcţie, a demarat vineri consultări cu pacienţii, dar şi cu angajaţii din subordine pentru a identifica principalele deficienţe ale instituţiei şi a stabili...
Covasna: Trei candidaţi pentru postul de manager al Spitalului Judeţean Sfântu Gheorghe Trei persoane s-au înscris la concursul pentru funcţia de director general al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe - economistul Beres Andras, juristul Andras Robert şi actualul manager Torok Zsuzsanna care a condus instituţia în ultimii patru ani.
Covasna: Fostul director al Spitalului Judeţean va prelua conducerea Serviciului de Ambulanţă Torok Zsuzsanna, fost manager general al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, va prelua conducerea Serviciului de Ambulanţă Covasna, în urma câştigării concursului pentru funcţia de director.