Cele mai citite
 


Departamentul de Sănătate al PC cere anchetă în cazul pierderilor de vieţi omeneşti, din cauza închiderii unor spitale
vineri, 8 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Coordonatorul Departamentului de Sănătate al Partidului Conservator, conf. univ. dr. Morariu Silviu, a solicitat Parchetului General, joi, demararea unei anchete împotriva ministrului Sănătăţii şi a premierului, pentru semnarea hotărârilor de desfiinţare a unor spitale, care au dus la pierderi de vieţi omeneşti.
'Cerem Parchetului General anchetarea, pentru cele două crime de la Bălceşti - Vâlcea şi din judeţul Constanţa, în regim de urgenţă, a adevăraţilor vinovaţi - ministrul Sănătăţii, primul ministru şi a tuturor celor care au semnat hotărârile de desfiinţare a unităţilor sanitare. Acuzaţia de crimă credem că nu mai trebuie demonstrată iar acuzaţia de premeditare este susţinută prin faptul că au fost avertizaţi de toţi factorii responsabili că acestea vor fi efectele incompetentelor lor decizii. De asemenea solicităm anchetarea tuturor celor care au susţinut aceste măsuri aberante, pentru complicitate şi favorizarea infractorilor', a arătat dr. Morariu, într-o scrisoare deschisă intitulată 'Nu vă mai jucaţi cu viaţa poporului român'.
Silviu Morariu a mai solicitat, pe această cale, şi Avocatului Poporului să se autosesizeze în privinţa îngrădirii unui drept fundamental şi constituţional, dreptul la viaţă, dreptul la accesarea neîngrădită a serviciilor medicale de sănătate.
În plus, Departamentul de Sănătate al PC a cerut Curţii Constituţionale să analizeze în regim de urgenţă Hotărârea de Guvern nr. 345/2011 privind desfiinţarea unor unităţi sanitare publice cu paturi din subordinea autorităţilor administraţiei publice locale, 'care încalcă dreptul constituţional de acces neîngrădit la servicii medicale'.
'Cerem Consiliului Suprem de Apărare a Ţării analiza de urgenţă a măsurilor luate de Guvernul Boc, la iniţiativa ministrului Cseke Attila, în domeniul sănătăţii, care se constituie într-un atentat la siguranţa şi sănătatea poporului român', se mai arată în documentul remis presei de dr. Silviu Morariu. AGERPRES/(AS - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Anchetă a Ministerului Sănătăţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a dispus, marţi, demararea unei anchete la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti în urma unor declaraţii ale unui medic primar de chirurgie generală apărute în presă.
Prahova: Anchetă internă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, în paralel cu cea a Ministerul Sănătăţii Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti a demarat o anchetă care se desfăşoară în paralel cu cea dispusă, marţi, de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, în urma declaraţiilor unui medic primar de chirurgie generală apărute în presă privind condiţiile în care se desfăşoară activitatea...
SUA: Cel mai grav atentat după 11 Septembrie, anchetă asupra pistei jihadiste Un american suspectat de a fi simpatizant al grupării Statul Islamic (SI) a comis duminică în Statele Unite cel mai grav atentat "terorist" după 11 Septembrie 2001, soldat cu cel puţin 50 de morţi într-un club de noapte gay din Florida, comentează AFP.
RETROSPECTIVÃ Pachetul de servicii medicale de bază, actualizarea listei cu medicamente şi carduri de sănătate - noutăţi în 2014 Introducerea pachetului de servicii medicale de bază, actualizarea după şase ani a listei de medicamente compensate şi gratuite şi distribuirea cardurilor de sănătate au fost principalele schimbări din sistem în acest an.
Ministrul Sănătăţii: Investigaţiile în cazurile copiilor infectaţi cu E-coli continuă; rezultatele prezentate de Cantacuzino, doar un fragment Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat vineri, la Bistriţa, că ancheta în cazul copiilor infectaţi cu bacteria E-coli nu este finalizată şi că rezultatele prezentate de Institutul Cantacuzino reprezintă "o mică fotografie din tot acest proces".
Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii va efectua o anchetă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a dispus marţi Corpului de Control să efectueze o anchetă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov în cazul ambulanţei care transporta cinci persoane.