Cele mai citite
 


Doctorii de la Mediclin din Bonn apreciază pregătirea medicilor gorjeni
vineri, 8 aprilie 2011   ::   2 Comentarii :: :: Stiri
 
O delegaţie formată din trei medici care activează la Clinica Mediclin din Bonn au vizitat, joi, secţiile de cardiologie şi oncologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu pentru a căuta pacienţi care să beneficieze de tratamente de ultimă generaţie în spitalele germane şi pentru a vedea pregătirea doctorilor gorjeni.
Cei trei medici germani - Dietrich Gulba, coordonatorul secţiei de Cardiologie din Clinica Mediclin, Muntaz Koksal, directorul Clinicii de Oncologie şi Radioterapie din Bonn, şi Alexander Tejas, medicul şef al Clinicii de Anesteziologie Mediclin, au declarat, într-o conferinţă de presă, că au rămas impresionaţi de pregătirea medicilor din cele două secţii ale SJU Târgu-Jiu, dar nu acelaşi lucru îl pot spune şi despre condiţiile din unitatea spitalicească.
Mai mult, ei au precizat că sistemul sanitar din Gorj nu dispune de infrastructura necesară rezolvării cazurilor deosebite, lucru care necesită intervenţii chirurgicale în centrele din ţară sau chiar din străinătate.
"Am vizitat secţiile de Cardiologie şi Oncologie şi, în ceea ce priveşte personalul şi pregătirea acestuia, acordăm nota 2 plus (sistemul german de notare porneşte de la 1 la 6, nota 1 fiind cea mai mare - n.r.). Din păcate, condiţiile din spitale şi infrastructura actuală nu permit dezvoltarea activităţilor din cele două secţii. Scopul vizitei noastre este de a găsi o modalitate de colaborare între noi şi medicii gorjeni, astfel încât populaţia deservită să fie cât mai mulţumită, iar rezultatele activităţii medicale să fie cât mai bune. Pe scurt, vom încerca să îmbunătăţim calitatea actului medical", a spus Alexander Tejas.
El a menţionat că vizita în judeţul Gorj are drept scop şi găsirea de pacienţi cu bani sau cei care se încadrează în condiţiile obţinerii unui formular E 112, în baza căruia bolnavii care necesită intervenţii ce nu se pot realiza în ţară au dreptul la tratamente şi operaţii chirurgicale în orice unitate medicală din Uniunea Europeană. Astfel, pacienţii cu afecţiuni deosebit de grave, chiar şi în fază terminală, pot beneficia în spitalele din Germania de cele mai moderne posibilităţi de tratament.
Alexander Tejas a adăugat că la Mediclin activează 42 de medici români care au ales să plece din ţară din cauza condiţiilor medicale precare şi a veniturilor reduse. AGERPRES/ (AS - Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
de Simona
Tatal meu a fost la aceasta clinica pentru radioterapie.
Cei care aleg sa mearga la aceasta clinica trebuie sa stie urmatoarele:
1. inainte de plecare, indiferent daca se pleaca pe formular sau cheltuielile sunt suportate personal, pacientul trebuie sa faca un depozit in euro, o garantie zic ei. Acesta variaza, cel mai probabil in functie de cum i se pare dlui Koksal cel interesat. Noi alt criteriu nu am descoperit, din discutiile cu ceilalti pacienti romani din clinica, gravitatea bolii, nr de sedinte de radioterapie sau durata tratamentului nu conteaza. Din depozit nu se mai restituie nimic sau cel mult 100 - 150 de euro.
2. perioada de sedere se prelungeste nemotivat. In perioada in care a fost tata au fost 5 zile de revizie a aparaturii, asta in conditiile in care medicii din aceeasi clinica ne comunicasera ca nu este permisa pauza mai mare de 4 zile. Dupa ce a facut investigatiile, o saptamana a asteptat pana a inceput sedintele de radio.
3. serviciile medicale nu sunt cu nimic mai presus de cele din spitatele bucurestene (exceptand aparatura). De doua ori asistentii i-au adus tatalui meu tratamentul altor pacienti. Noroc ca a fost sora mea acolo si nu l-a luat.

de Simona
Iar in clinica de Oncologie nu am intalnit nici macar un medic roman. Doar o singura asistenta.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
REPORTAJ/Peste 150.000 de pacienţi şi numeroase tehnici noi în transplantul cardiac, la Institutul de Boli Cardiovasculare Târgu Mureş Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş a avut, în cei 20 de ani de activitate, peste 150.000 de pacienţi, au fost realizate 55 de transplanturi cardiace şi s-au introdus unele tehnici în premieră în România, graţie unor cercetări începute încă din anii '50...
Mureş: Plecarea asistenţilor medicali în străinătate afectează SCJU; deficitul de personal este de 16% Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că plecarea asistenţilor medicali în străinătate afectează activitatea spitalului, deficitul total de personal fiind de 16%.
Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu: Lipsa personalului, una din marile probleme ale instituţiei Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Elena Dinu, a declarat miercuri la o conferinţă de presă că lipsa personalului este una din marile probleme ale instituţiei şi a afirmat că este nevoie de modificarea Legii rezidenţiatului în Parlament, precizând că actuala lege nu ajută spitalele.
Constanţa: Milioane de euro pierdute anual pentru că pacienţii preferă clinicile din străinătate Şeful Clinicii de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, dr. Bogdan Davidescu, a declarat, miercuri, că milioane de euro ies anual din ţara noastră pentru că pacienţii români preferă aspectul hotelier al clinicilor din străinătate.
Dolj: Noutăţi în tratamentul cancerului bronhopulmonar, prezentate la Craiova, la Conferinţa naţională de chirurgie toracică Craiova, 14 sep /Agerpres/ - Peste 100 de chirurgi români şi din străinătate participă la Conferinţa naţională de chirurgie toracică care va avea loc în perioada 22-24 septembrie la Craiova, în cadrul căreia vor fi prezentate noutăţile în tratamentul cancerului bronhopulmonar şi care are ca temă 'Cancerul...
Prof.dr. Mircea Bârsan: Inima artificială va salva pacienţii cu insuficienţă cardiacă cronică - interviu - Prof.univ.dr. Mircea Bârsan, renumitul chirurg de la Institutul Inimii 'Niculae Stăncioiu' din Cluj-Napoca, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, în care vorbeşte despre premisele realizării primului transplant de inimă artificială din România.