Cele mai citite
 


Erorile încă sunt comune în spitalele americane
vineri, 8 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un american din trei poate descoperi diverse tipuri de greşeli în timpul unei şederi în spital, afirmă autorii unor studii publicate joi - transmite Reuters.
Rezultatele, bazate pe un nou instrument de măsurare a erorilor din spitale, sunt de zece ori mai mari decât se estimează utilizând metode mai vechi. Acest lucru sugerează că mai sunt multe lucruri de făcut pentru a îmbunătăţi calitatea serviciilor medicale.

'Fără îndoială, am văzut îmbunătăţiri în îngrijirea sănătăţii în ultimii zece ani, şi chiar zone de excelenţă, dar progresul general a fost chinuitor de lent", a declarat Susan Dentzer, redactor-şef al Health Affairs, care a publicat mai multe studii într-un număr special dedicat siguranţei pacienţilor.

Acest număr special a intervenit la 10 ani după publicarea unui raport al influentului Institut de medicină din SUA, care semnala goluri semnificative în calitatea serviciilor medicale.

Erorile medicale pot varia de la răni şi obiecte lăsate în organism după intervenţiile chirurgicale la infecţii stafilococice care pun viaţa în pericol.

Un studiu realizat de David Classen de la Universitatea Utah şi colegi ai săi au comparat un nou etalon de măsurare a calităţii dezvoltat la Institutul pentru îmbunătăţirea îngrijirii medicale din Massachusetts cu două metode mai vechi de detectare a erorilor - raportarea erorilor în mod voluntar, incluse în fişa medicală, şi metoda mai veche de evaluare a erorilor, dezvoltată de Agenţia americană pentru sănătate şi cercetarea calităţii.

Principala provocare fost să se agreeze un etalon de măsurare a siguranţei actului de îngrijire în spitale. Pentru a identifica cel mai bun etalon, echipa de cercetători a testat trei metode de urmărire a erorilor pe acelaşi set de fişe medicale de la trei spitale diferite.

Din 795 de fişe medicale, prin raportarea voluntară au fost detectate patru probleme, indicatorul Agenţiei pentru sănătate şi cercetarea calităţii a detectat 35 de probleme, iar instrumentul Institutului pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale a detectat 354 de probleme - de 10 ori mai mult decât metoda agenţiei.

Un studiu separat estima în 2008 la 17,1 miliarde de dolari costurile anuale ale erorilor medicale care îi afectează pe pacienţi.AGERPRES/(Mariana Ionescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Psihologii au determinat printr-un studiu efectele pozitive ale hipnozei în tratamentul cancerului Un grup de cercetători în psihologie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj au realizat un studiu, în cadrul unui parteneriat cu un institut american, care demonstrează că hipnoza are efecte pozitive în tratamentul pacientelor care suferă de cancer la sân.
Cercetători americani au reuşit vindecarea infecţiilor cu rotavirus cu ajutorul unor proteine bacteriene Cercetători americani au declarat joi că au dezvoltat o nouă metodă care implică o proteină bacteriană numită 'flagellin' pentru a preveni şi vindeca infecţia cu rotavirus, una din cele mai comune cauze de diaree severă. Ei au prezentat rezultatele acestui studiu în publicaţia Science, informează agenţia...
Cercetători americani propun o metodă pentru a reduce prezenţa bacteriei E.coli în alimente Un grup de cercetători americani a descoperit că utilizarea unui bactericid în procesarea alimentelor poate ajuta la reducerea prezenţei bacteriei E.coli, potrivit unui studiu publicat luni de revista Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America (PNAS) şi citată de...
Nou antibiotic eficient în cazul unor bacterii rezistente la alte medicamente (studiu) Un nou tip de antibiotic, numit 'Teixobactin', eficient inclusiv contra unor bacterii care au dezvoltat rezistenţă la alte tratamente, a fost realizat de un colectiv de cercetători din Germania şi SUA, coordonat de profesorul Kim Lewis, de la Universitatea Northeastern din Boston, transmit EFE şi AFP...
Bureţii de mare au 70% gene comune cu omul Un studiu realizat de cercetători australieni arată că bureţii de mare au 70% gene comune cu omul. Deja trebuia să facem un efort de imaginaţie ca să acceptăm că avem puncte comune cu unele specii de maimuţe. Acum, după descoperirea oamenilor de ştiinţă australieni, trebuie să mergem şi mai departe,...
Urme ale coronavirusului MERS, descoperite într-un adăpost pentru cămile din Arabia Saudită (cercetători) Urme genetice ale periculosului coronavirus MERS (înrudit cu SARS), al cărui mod de transmitere rămâne un mister, au fost descoperite în aerul unei clădiri care a găzduit o cămilă bolnavă, în Arabia Saudită, a indicat un studiu preluat de AFP.