Cele mai citite
 


Bebeluşul suspect de intoxicaţie a decedat din cauza unei pneumonii
vineri, 3 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Vaslui, 3 iul /Agerpres/ - Bebeluşul de trei luni din localitatea vasluiană Căzăneşti, suspect de intoxicaţie cu nitriţi, a decedat, de fapt, din cauza unei pneumonii acute interstiţiale, care a condus la stopul cardio-respirator.

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, Luminiţa Costache, nou-născutului i s-au recoltat probe biologice în vederea efectuării examenului toxicologic, pentru a se stabili dacă a fost vorba şi de o intoxicaţie cu nitriţi, aşa cum au spus medicii de la Spitalul Orăşenesc Negreşti, care au constatat decesul.

"Apelul la 112 s-a efectuat cu întârziere, când copilul se simţea deja foarte rău. Medicii de la Ambulanţă a efectuat manevre de resuscitare, dar nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea vieţii acestuia", a declarat directorul DSP Vaslui.

Un bebeluş în vârstă de trei luni a intrat în stop cardio-respirator în cursul zilei de joi. Acesta a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul Orăşenesc Negreşti, unde s-a constat decesul, o posibilă cauză luată în considerare de medici fiind intoxicaţia cu nitriţi, pe fondul aspectului cianotic al bebeluşului. AGERPRES/(Loredana Ciobanu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pneumonia la copii Pneumonia este un termen general care se refera la o infectie a plaminilor, putind fi cauzata de o varietate de microorganisme, inclusiv virusi, bacterii si paraziti .
Argeş: Fiul academicianului Răzvan Teodorescu a murit în urma unui şoc toxic, posibil intoxicaţie cu venin de şarpe Ion-Vladimir Theodorescu, fiul academicianului Răzvan Theodorescu, a murit în urma unui şoc toxic, ce ar fi putut fi provocat de muşcătura unui şarpe veninos, potrivit primelor concluzii ale necropsiei.
Galaţi: Acuzaţii de malpraxis în cazul unui copil decedat la Spitalul de Pediatrie Rudele unui băieţel de doi ani au depus plângeri la Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică şi poliţie, împotriva unor medici, după ce micuţul a murit la Spitalul de Pediatrie "Sfântul Ioan" din Galaţi.
Bistriţa-Năsăud: Patru decese cauzate de pneumonie de la începutul lunii mai Patru persoane din judeţul Bistriţa-Năsăud au decedat, în prima decadă a lunii mai, din cauza pneumoniei, potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), în toate cazurile fiind vorba de adulţi diagnosticaţi şi cu alte boli.
Bistriţa-Năsăud: Şase noi cazuri de gripă şi un deces cauzat de pneumonie, în doar o săptămână O persoană a decedat după ce a contractat o pneumonie şi alte şase au fost diagnosticate cu gripă în perioada 14-20 martie, potrivit datelor publicate, miercuri, pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud.
Vaslui: Bătrânul decedat după ce a i s-a refuzat internarea a murit din cauza unei insuficienţe respiratorii Medicii legişti vasluieni au stabilit că bătrânul de 83 de ani, decedat la scurt timp după ce a părăsit Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad, a murit din cauza unei insuficienţe respiratorii.