Cele mai citite
 


Graţiela Drăghici (PSD): Sistemul sanitar gândit de ministrul Cseke Attila costă vieţi
vineri, 8 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sistemul sanitar gândit de ministrul Cseke Attila costă vieţi, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele Departamentului de Sănătate al PSD, Graţiela Drăghici, referindu-se la decesul celor două persoane de la Vâlcea şi Constanţa.
"Pe unde găseşte o tribună ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, vine şi ne spune scurt pe doi: sănătatea costă. Noi, PSD, venim şi spunem că sistemul gândit de ministrul Cseke este lipsit de viziune şi costă vieţi. Avem statistici triste. (...) În România se moare astăzi, în Ziua mondială a sănătăţii", a spus Drăghici.
Aceasta a criticat şi poziţia preşedintelui Traian Băsescu în ceea ce priveşte sănătatea în România.
"Preşedintele Băsescu a confiscat pactul pentru sănătate şi cu fiecare intervenţie şi ieşire publică ne spune că medicii pot să plece şi trebuie să plece, ne spune că se consumă prea multe medicamente, ne spune că sunt prea multe spitale. Singurul care este în măsură să serbeze această zi este însuşi preşedintele Băsescu, care am înţeles că este sănătos tun", a mai spus Drăghici.
Un bărbat de 41 de ani a decedat joi dimineaţă în curtea fostul spital orăşenesc din Bălceşti, desfiinţat pe 1 aprilie prin ordin al Ministerului Sănătăţii.
Persoana decedată în curtea fostului spital din Bălceşti ar fi avut şanse să trăiască dacă spitalul nu ar fi fost desfiinţat, a declarat, pentru AGERPRES, fostul director medical al unităţii sanitare dr. Victoria Şenche.
"Cazul este trist. Sanda Ion din comuna Laloşu a avut dimineaţă probleme de sănătate. Medicul de dispensar din comună nu avea program azi. Fiul său a sunat aici la Ambulanţă, dar din cele două salvări nu era niciuna disponibilă. Atunci i s-a spus să vină cu tatăl său aici. A ajuns la poarta spitalului. Din câte se ştie acesta are lacăt pe poartă fiind închis de pe data de 1 aprilie, s-a dus în curte, lângă spital, unde este un dispensar medical. Dar şi aici cabinetele medicale erau închise, pentru că nu se ştie încă ce statut mai avem noi medicii, este o nebuloasă totală. Între timp, cât fiul dumnealui a căutat un medic, omul a decedat", a precizat dr. Victoria Şenche. AGERPRES/(A - Cristina Tatu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Cseke Attila: 2010 a fost un an greu pentru sistemul sanitar Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a apreciat că anul 2010 a fost un an greu pentru sistemul de sănătate.
Deputaţii au respins moţiunea simplă a opoziţiei privind sănătatea (sinteză) Camera Deputaţilor a respins, luni, moţiunea simplă pe domeniul Sănătăţii intitulată "Sistemul sanitar din România: Alarmă de cod roşu", cu 137 de voturi împotrivă, 134 de voturi pentru şi trei abţineri.
Ovidiu Milici (PSD): Falimentul sistemului sanitar s-a produs în mandatul lui Traian Băsescu Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Ovidiu Milici, a criticat, luni, într-o conferinţă de presă, declaraţia preşedintelui României, Traian Băsescu, referitoare la o posibilă privatizare a spitalelor, apreciind că acestea dovedesc ''eşecul propriei sale viziuni în ceea ce priveşte sistemul sanitar''...
Vâlcea: Pacienţii de la spitalul judeţean i-au cerut ministrului Sănătăţii medicamente Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a vizitat vineri, timp de două ore, Spitalul Judeţean Vâlcea.
Cseke Attila susţine că moţiune actuală depăşeşte la capitolul "incoerenţă" precedenta moţiune de la Senat Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, luni, de la tribuna Parlamentului, că a citit cu atenţie textul moţiunii simple şi a constatat ''un progres'' faţă de moţiunea anterioară de la Senat, în sensul că o depăşeşte la "capitolul incoerenţă".