Cele mai citite
 


MAE: Consulatul României de la Milano a solicitat tratament sanitar pentru deţinutul român aflat în greva foamei
vineri, 8 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consulatul General al României de la Milano a solicitat autorităţilor locale italiene instituirea măsurii extraordinare a tratamentului sanitar obligatoriu asupra deţinutului român aflat în greva foamei, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Doris Mircea.
"Consulatul General de la Milano a solicitat autorităţilor locale instituirea măsurii extraordinare a tratamentului sanitar obligatoriu asupra deţinutului, măsură de natură să întrerupă greva foamei. Asta înseamnă că i se aplică probabil anumite medicamente. În momentul în care o instituţie a statului român solicită acest lucru, în mod normal aceasta se pune în aplicare în termenul prevăzut de lege", a afirmat oficialul MAE.
De asemenea, Consulatul General al României la Milano a avut în atenţie cazul cetăţeanului român aflat în greva foamei, iar acesta a beneficiat de asistenţa consulară, medicală şi juridică corespunzătoare în astfel de cazuri, a mai precizat Doris Mircea.
Florin Istrati (43 de ani), originar din comuna Matca (judeţul Galaţi), a intrat în greva foamei la jumătatea lunii februarie, el fiind închis în penitenciarul Bollate (Milano) pentru viol şi proxenetism. Românul a fost condamnat de Secţia a 9-a Penală a Tribunalului din Milano la şase ani de închisoare. Potrivit unui ziar local, acesta ar fi declarat că fapta pentru care a fost condamnat a avut loc în urmă cu 17 ani, moment în care el nici nu s-ar fi aflat în Italia. AGERPRES/(A - Marius Frăţilă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Consulatul României de la Milano a solicitat tratament sanitar pentru deţinutul român aflat în greva foamei Consulatul General al României de la Milano a solicitat autorităţilor locale italiene instituirea măsurii extraordinare a tratamentului sanitar obligatoriu asupra deţinutului român aflat în greva foamei, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe...
Galaţi: Vicepreşedintele exclus din PNŢCD va face greva foamei în faţa sediului lui Traian Băsescu Marian Popa, vicepreşedintele exclus din PNŢCD şi din funcţia de preşedinte al filialei gălăţene a partidului, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că va intra pe 30 august în greva foamei în faţa sediului de campanie al preşedintelui suspendat Traian Băsescu, până când preşedintele PNŢCD, Aurelian...
Vaslui: Greva foamei de la Pungeşti suspendată până după Anul Nou Membrii Mişcării de Rezistenţă de la Pungeşti şi localnicii din zonă care au intrat în greva foamei în Ajunul Crăciunului, în semn de protest faţă de prezenţa jandarmilor pe raza comunei, au decis vineri să renunţe temporar la această formă de protest.
Galaţi: Peste 3.000 de salariaţi din sistemul sanitar au semnat pentru grevă Peste 3.000 de salariaţi din sistemul sanitar din judeţul Galaţi şi-au dat acordul pentru declanşarea grevei de avertisment din 25 noiembrie şi a grevei generale din 28 noiembrie, a anunţat, luni, preşedintele Sanitas Galaţi, Paraschiv Sălăvăstru.
Galaţi: Peste 3.400 de salariaţi din sistemul sanitar, în grevă japoneză Cei peste 3.400 de salariaţi din sistemul sanitar din judeţul Galaţi au intrat, luni, în grevă japoneză, conform programului de proteste stabilit la nivel naţional.
Brăila: Doi revoluţionari aflaţi în greva foamei au ajuns la spital Doi din cei şase revoluţionari brăileni, membri ai Asociaţiei 'Revoluţionarilor Anticomunişti din Decembrie 1989', aflaţi în greva foamei, au ajuns marţi la spital, unul cu preinfarct, iar celălalt cu un puseu de tensiune, medicii interzicându-le să mai continue protestul.