Cele mai citite
 


Mehedinţi: Consilierii judeţeni au aprobat transformarea spitalelor desfiinţate în secţii ale SJU
vineri, 8 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalele desfiinţate din oraşele Strehaia şi Vânju Mare vor deveni secţii externe ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Drobeta Turnu Severin, a declarat joi, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Marius Bălu.
Potrivit sursei citate, această hotărâre a fost aprobată într-o şedinţă a CJ Mehedinţi de către consilierii judeţeni care au mai fost de acord şi cu modificarea statului de funcţiuni al SJU Drobeta Turnu Severin.
'Am făcut un prim pas în direcţia salvării celor două unităţi spitaliceşti şi păstrării unor locuri de muncă. De asemenea, am considerat că cei aproape 70.000 de locuitori care se află în zonele respective au nevoie de asistenţă medicală de urgenţă', a precizat Bălu.
El a mai spus că în perioada imediat următoare va fi preluat Ambulatoriul de specialitate al Spitalului orăşenesc din Strehaia, unde se află în implementare şi un proiect european de reabilitare de aproximativ un milion de euro.
'Noi am făcut demersuri şi la Ministerul Sănătăţii să fie de acord cu transferul celor două unităţi spitaliceşti în cadrul SJU din Drobeta Turnu Severin. În cele două zone nu sunt oportune cămine pentru persoane vârstnice, întrucât la Strehaia mai există unul, iar la Vânju Mare nu sunt solicitări', a concluzionat Bălu. AGERPRES/ (A, AS - Florian Copcea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Centrele de permanenţă asigură asistenţa medicală de urgenţă în perioada sărbătorilor Cele trei centre de permanenţă din municipiul Drobeta Turnu Severin şi oraşele Strehaia şi Vînju Mare asigură între 31 decembrie şi 3 ianuarie asistenţa medicală.
Mehedinţi: Medicii de la SJU sunt nemulţumiţi; gărzile, deocamdată, se efectuează normal Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Mehedinţi nu vor întrerupe gărzile prin care asigură bolnavilor asistenţa medicală de urgenţă, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, dr. Cristian Jianu.
Mehedinţi: Spitalele desfiinţate din Vînju Mare şi Strehaia, secţii externe ale SJU Spitalele orăşeneşti din Vînju Mare şi Strehaia, desfiinţate din 1 aprilie, au fost transformate în secţii externe ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Marius Bălu.
Mehedinţi: Ambulanţe noi pentru infrastructura de asistenţă medicală de urgenţă din judeţ Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi a primit luni două ambulanţe noi dotate cu echipamente performante pentru intervenţii de asistenţă medicală de urgenţă.
Mehedinţi: Aproximativ 25% din intervenţiile medicale efectuate în minivacanţa de 1 Mai s-au soldat cu internări la SJU Aproximativ 25% din numărul total de 150 cazuri în care medicii au acordat asistenţă medicală de urgenţă, în perioada 1-3 mai, au necesitat internarea persoanelor pentru care s-a solicitat intervenţie, a declarat duminică, pentru AGERPRES, coordonatorul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean...
Mehedinţi: Proiect de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Consiliul Judeţean (CJ) Mehedinţi va promova în luna noiembrie un proiect de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele instituţiei, Marius Bălu.