Cele mai citite
 


Ministrul Muncii: Solicitările pensionarilor necesită răspunsuri şi de la finanţe şi Statistică
vineri, 8 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Răspunsul la solicitările prezentate de pensionari va fi dat după consultarea specialiştilor din Ministerul de Finanţe şi din Institutul Naţional de Statistică, potrivit ministrului Muncii, Ioan Nelu Botiş, a declarat joi, pentru AGERPRES, Cristea Toader, preşedintele Alianţei EuroPensionarilor din România.
"A fost fixată o nouă întâlnire pentru data de joi, 26 mai, ora 11.00, la sediul Ministerului Muncii", a precizat Cristea Toader.
Solicitările pensionarilor se referă la revenirea punctului de pensie la valoarea de 45% din salariul mediu pe economie şi la impozitarea pensiilor de la trei puncte în sus, respectiv mai mari de 15.000 lei.
Totodată, au solicitat indexarea anuală a pensiilor cu 100% din rata inflaţiei pe anul precedent, iar pensiile din agricultură să fie indexate în sumă fixă de 100 lei.
Potrivit reprezentanţilor pensionarilor, ministrul Muncii ar fi spus că unele dintre solicitările prezentate nu vor putea fi îndeplinite, deoarece încalcă prevederile legale. În schimb, altele, cum ar fi indexarea în funcţie de rata inflaţiei, sunt aplicabile din 2012, în condiţiile legii.
Proiectul Legii pensiilor stabileşte valoarea punctului de pensie la 732,8 lei, urmând ca aceasta să fie majorată anual cu 100 la sută din rata inflaţiei, la care se adaugă 50 la sută din creşterea reală a salariului mediu brut, realizate pe anul precedent.
Joi, ministrul Muncii şi preşedintele Casei Naţionale de Pensii Publice, Doina Pârcălabu, s-au întâlnit cu reprezentanţii pensionarilor din Galaţi şi Craiova, respectiv Alianţa EuroPensionarilor din România şi Asociaţia Pensionarilor Mihai Viteazu.
În urmă cu o săptămână, reprezentanţi ai pensionarilor din Galaţi, Braşov şi Bucureşti au organizat pichete de protest la sediile Partidului Democrat Liberal, Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi în faţa Ministerului Sănătăţii.AGERPRES/(A - Daniel Cocoru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Zeci de pensionari vor protesta la Bucureşti Galaţi, 29 mar /Agerpres/ - Aproximativ 70 de pensionari gălăţeni, membri ai Alianţei Europensionarilor din România, filiala Galaţi, îmbarcaţi în trei microbuze, vor pleca, miercuri, la Bucureşti, pentru a protesta faţă de condiţiile grele de viaţă impuse de actuala guvernare, a declarat, marţi, pentru...
Pensionarii au ieşit în stradă Reprezentaţi ai pensionarilor din Galaţi, Braşov şi Bucureşti pichetează la această oră sediul Partidului Democrat Liberal.
Galaţi: Pensionarii vor ieşi din nou în stradă Membrii Alianţei Europensionarilor din Galaţi vor picheta vineri sediile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), PDL Galaţi şi Prefecturii Galaţi în semn de protest faţă de legile care "îi bagă în mormânt pe pensionari", a declarat, marţi, pentru AGERPRES, liderul alianţei, Cristea Toader.
Galaţi: Pensionarii au ieşit din nou în stradă Galaţi, 10 mar/Agerpres/- Zeci de pensionari au pichetat, joi, sediile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate şi PDL Galaţi.
Galaţi: Pensionarii vor ieşi din nou în stradă Alianţa Europensionarilor din Galaţi va picheta, vineri, sediile PDL şi Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate din municipiu, după care, pe 30 iunie, va picheta la Bucureşti sediile Ministerelor Muncii, Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, liderul...
Braşov: În premieră în România, prima operaţie pe cord deschis într-o clinică privată Prima operaţie pe cord deschis efectuată într-o clinică privată s-a desfăşurat în noaptea de marţi spre miercuri la Braşov. Membrii echipei de medici de la Institutul Inimii din Cluj care au operat au declarat joi, într-o conferinţă de presă, că este o premieră în România având în vedere că la Braşov...