Cele mai citite
 


Neamţ: A murit deputatul PSD Victor Surdu
vineri, 8 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul PSD Victor Surdu a murit, joi, la Spitalul Pantelimon din Bucureşti, urmare a unui cancer pancreatic de care suferea de mai multă vreme, a declarat, pentru AGERPRES, deputatul Ioan Munteanu, fost preşedinte al organizaţiei PSD Neamţ.
În vârstă de 64 ani, Victor Raul Surdu Soreanu era soţul cântăreţei Angela Similea.
'Regret enorm moartea lui. Am fost unul dintre apropiaţii lui, eram preşedintele organizaţiei judeţene a PSD când a candidat şi a câştigat mandatul de deputat. Cred ca ne-am înţeles foarte bine iar relaţiile dintre noi au fost dintre doi oameni civilizaţi. Am pierdut un om cu adevărat', a declarat, pentru AGERPRES, deputatul independent Ioan Munteanu.
Preşedinte executiv al PSD Neamţ, Victor Surdu a fost depistat, în urmă cu un an de zile cu cancer la pancreas.
Pe 25 octombrie 2010, acesta s-a operat la o clinică din Italia şi era optimist în privinţa recuperării.
La o zi după intervenţia chirurgicală, parlamentarul îi spunea corespondentului AGERPRES din judeţul Neamţ, într-un mesaj pe telefonul mobil, pe 26 octombrie 2010: 'Se pare că operaţia a reuşit. Mai am drum lung. Am reînviat datorită rugăciunii de recunoştinţă şi reînnoire. Noaptea a fost bună, am dormit în trei rafale. Dimineaţa a fost şi mai, şi am avut o discuţie despre Dumnezeu, om, medicină şi sănătate sufletească şi fizică a poporului meu (...) Eu cred că medicina, prin forţa lui Dumnezeu, a devenit o forţă şi în mâna omului. Omul, fie el naturist sau chirurg, nu poate vindeca fără rugăciune. Cred că mă vindec aşa cum cred că poporul meu nu este vindecat şi moare, moare mai devreme cu 20, 30 de ani pentru că nu este informat. Deşi cheltuim mult, trăim în ignoranţă spre o scurtă viaţă fără rânduială şi optimism. Asta înseamnă pagubă şi moarte lentă. Cred că trebuie redată forţa. Dacă nu facem nimic se va spune că au fost unii pe aici care-şi ziceau români dar nu au ştiut să se organizeze şi au devenit nomazi sau au dispărut. Cu nădejde. Victor Surdu'.
Potrivit legii electorale, în colegiul 6 Neamţ vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate.
Pe 27 ianuarie, a decedat şi Liana Dumitrescu, deputat al minorităţii macedonene, care fusese aleasă tot în colegiul 6 Neamţ. Acest colegiu este reprezentat şi de un alt deputat al minorităţilor naţionale altele decât cea maghiară, Aurel Vainer, membru al Comunităţii Evreieşti. Cei doi parlamentari ai minorităţilor au obţinut, la alegerile din 2008, numărul cel mai mare de voturi din toată ţara, în colegiul 6 Neamţ, mandatele fiind repartizate aici. AGERPRES/(AS-Gabriel Apetrii)

***
Deputatul Raul-Victor Surdu-Soreanu s-a născut la 11 iulie 1947, la Iaşi. A fost licenţiat al Facultăţii de horticultură din cadrul Universităţii Agronomice 'Ion Ionescu de la Brad' din Iaşi (1970); doctor în agricultură (1984). În 1996 a absolvit Colegiul Naţional de Apărare.
A fost inginer agronom, şef de fermă la CAP Răducăneni, judeţul Iaşi (1970-1971); inginer şef, apoi, preşedinte al CAP Grozeşti, judeţul Iaşi (1971-1980); director la Direcţia Agricolă a judeţului Iaşi (1980-1985); şef de fermă la CAP Schitu Duca, judeţul Iaşi (1986-dec. 1989). Adjunct al ministrului agriculturii şi alimentaţiei (22 ian.-1 aug. 1990). În perioada 1997-2000 a ocupat funcţia de vicepreşedinte al Companiei Lukoil România. Din 2001 a devenit director general şi asociat la firmele: S.C. Romauto Import SRL; S.C. Euro Victoria Leasing IFN SA; S.C. Arte & Vino; Business Center Poligon Logistic Bucureşti Est; Grup Auto Moto Bucureşti Est.
A fost participant la Revoluţia din Decembrie 1989 şi membru al 'Clubului TV-22'.
Membru fondator şi preşedinte (1990-1996) al Partidului Democrat Agrar (PDAR), înfiinţat la 29 ianuarie 1990. Ca lider al PDAR, a acţionat pentru restabilirea dreptului de proprietate al ţăranilor asupra pământului, fiind unul dintre iniţiatorii reformelor economice din agricultură. Membru al Consiliului Provizoriu de Uniune Naţională (CPUN) - 9 febr.-11 mai 1990 -, reprezentând PDAR. Din 2001 a fost membru al Partidului Social Democrat (PSD), în cadrul căruia a ocupat funcţia de preşedinte al Departamentului pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală.
La 20 mai 1990 a fost ales deputat de Constanţa, din partea PDAR. În legislatura 1990-1992, a fost membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii pentru agricultură şi al Comisiei pentru echilibru ecologic şi protecţia mediului. A făcut parte din Comitetul Director al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare. A revenit în Parlamentul României, fiind ales deputat de Neamţ din partea PSD, la 30 noiembrie 2008. La 2 martie 2010 a fost ales vicepreşedinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice.
În 1999 s-a căsătorit cu cunoscuta cântăreaţă de muzică uşoară, Angela Similea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
A murit deputatul PSD Victor Surdu Deputatul PSD Victor Surdu a murit, joi, ca urmare a unui cancer pancreatic de care suferea de mai multă vreme, a declarat, pentru AGERPRES, deputatul Ioan Munteanu, fost preşedinte al organizaţiei PSD Neamţ.
Victor Surdu: Dacă România ajunge să parcurgă o criză alimentară ar fi culmea nenorocirii (interviu) Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Deputatul social-democrat Victor Surdu, şeful Departamentului de agricultură al PSD, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în situaţia în care România va ajunge să treacă printr-o criză alimentară, acest lucru ar însemna 'culmea imbecilităţii, culmea nenorocirii'...
Prof. dr. Florian Popa: Boala de care suferea Victor Surdu are un prognostic de regulă prost Tumoarea la pancreas, de care a suferit deputatul PSD Victor Surdu, este o boală cu prognostic de regulă prost, a declarat, joi, pentru AGERPRES, prof. dr. Florian Popa, şeful Departamentului de Chirurgie al Spitalului Pantelimon.
165 de ani de la naşterea medicului şi chimistului Constantin I. Istrati Constantin I. Istrati s-a născut la 7 septembrie 1850, la Roman, judeţul Neamţ, a urmat Academia Mihăileană din Iaşi, apoi Şcoala Naţională de Medicină şi Farmacie din Bucureşti. A făcut demersuri pentru înfiinţarea Societăţii studenţilor în medicină (1875), prima societate studenţească din România,...
110 ani de la naşterea biologului Petre Vasile Jitariu Biologul Petre Vasile Jitariu, membru titular al Academiei Române, s-a născut la 11 mai 1905, în localitatea Giuleşti, judeţul Neamţ. A urmat cursurile Facultăţii de Ştiinţe (Secţia Ştiinţe Naturale) a Universităţii din Iaşi, iar în 1938 a devenit doctor în ştiinţe naturale. Între 1938-1939 şi-a continuat...
Medicul Florian Popa împlineşte 70 de ani Medicul Florian Popa, rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti (2004-2012) s-a născut la 30 martie 1946, la Piatra Neamţ.