Cele mai citite
 


PER: A fost înregistrată prima victimă a procesului iresponsabil de închidere a spitalelor
vineri, 8 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Partidului Ecologist Român, Dănuţ Pop, şi-a exprimat regretul, joi, pentru faptul că, din păcate, a fost înregistrată "prima victimă a procesului iresponsabil de închidere a spitalelor", făcându-se referire la bărbatul de 41 de ani care a decedat în faţa Spitalului din Bălceşti, judeţul Vâlcea.
Dănuţ Pop şi-a manifestat nedumerirea faţă de faptul că în Harghita şi Covasna nu s-a închis niciun spital, în timp ce în alte judeţe au fost închise chiar şi patru spitale.
Într-o conferinţă de presă, preşedintele PER s-a mai referit la nerespectarea deciziei definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie conform căreia profesorii şi-au câştigat drepturile tăiate abuziv de Guvern. "Guvernul încalcă legea şi în acest context nu mai are dreptul să ceară nimănui să respecte legea. Guvernul instigă la nerespectarea legii şi sper să fie judecat pentru subminarea economiei naţionale şi condamnat pentru nerespectarea legilor acestei ţări", a susţinut preşedintele PER.
În aceeaşi conferinţă de presă, prim-vicepreşedintele PER, Viorel Pană, a declarat că formaţiunea se pronunţă cu fermitate împotriva cultivării organismelor modificate genetic.
"PER consideră că, în condiţiile în care România se poate afirma ca o ţară cu agricultură ecologică, verde, şi se poate transforma într-un adevărat 'rezervor de hrană sănătoasă pentru UE', promovarea cultivării plantelor modificate genetic reprezintă un atentat la siguranţa naţională", a afirmat Viorel Pană.
Agricultura subfinanţată a României are nevoie de fonduri din partea statului pentru a redeveni competitivă la nivel european. De aceea, PER solicită o atitudine responsabilă din partea autorităţilor şi luarea tuturor măsurilor care se impun pentru uniformizarea subvenţiilor cu cele de la nivelul UE. De exemplu, în timp ce în România, în 2010, subvenţia la hectar a fost de 51 de euro, media UE a fost de 219 euro/hectare, mai susţin reprezentanţii PER.
În cadrul întâlnirii Clubului Ecologist Român, psihologul Sanda Gligu a prezentat proiectul "Copii sănătoşi, părinţi bucuroşi", o campanie de prediagnosticare a tulburărilor de dezvoltare ale copilăriei, respectiv autism şi ADHD.
Această campanie se desfăşoară la nivelul grădiniţelor din Bucureşti. PER susţine această campanie şi pune la dispoziţie Tribuna Bucureştiului pentru dezbaterile care vor avea loc în cadrul acestui proiect. AGERPRES/(AS - Cătălina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campanie pentru femeile însărcinate şi copiii defavorizaţi din mediul rural Campania de strângere de fonduri ''Mame bune, copii sănătoşi'' a fost lansată joi, de World Vision România, cu scopul de a susţine şi extinde programul de îmbunătăţire a stării de sănătate şi nutriţie a femeilor însărcinate şi a copiilor defavorizaţi din mediul rural
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Covasna: Asistenţii medicali generalişti vor gratuitate la cursurile de revalorizare şi recunoaştere a calificării în UE Asistenţii medicali generalişti din judeţul Covasna care au absolvit înainte de 1 ianuarie 2007 şi care trebuie să participe la un program de completare şi perfecţionare a pregătirii profesionale, dacă doresc să obţină certificat de calificare recunoscut în Uniunea Europeană, cer ca aceste cursuri să...
Harghita: Proiect unic în România de interconectare a tuturor spitalelor din judeţ printr-un sistem informatic Spitalele din judeţul Harghita vor fi interconectate printr-un sistem informatic modern, realizat cu fonduri europene, care dă posibilitatea medicilor specialişti să aibă acces la datele medicale ale pacienţilor pe care-i tratează.
Harghita: Un nou proiect European pentru dotarea şi modernizarea ISU şi SMURD Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi SMURD Harghita vor fi dotate cu echipamente moderne în cadrul unui proiect European care are ca scop îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 30 MAI - 5 IUNIE - ECONOMIC Marşul de protest al sindicaliştilor din Educaţie, determinat de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, dar şi protestele de la Palatul Cotroceni ale sindicatelor afiliate la BNS, avaria în reţeaua de electricitate, care a afectat judeţele Argeş şi Vâlcea şi raportul Consiliului concurenţei...