Cele mai citite
 


Preşedintele CJ Covasna susţine că, în ultimii ani, MS a alocat spitalelor din judeţ peste 15 milioane lei
vineri, 8 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că în ultimii doi ani Ministerul Sănătăţii a alocat spitalelor din judeţul Covasna peste 15 milioane de lei pentru lucrări de investiţii.
Potrivit acestuia, Spitalul Judeţean de Urgenţă "dr. Fogolyan Kristof" din Sfântu Gheorghe a primit anul trecut 5,3 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor de consolidare şi reabilitare a clădirii, iar în acest an s-au aprobat 7 milioane de lei.
De asemenea, spitalele din Târgu Secuiesc, Baraolt şi Covasna au beneficiat de câte 800.000 de lei fiecare pentru lucrări de investiţii, iar Serviciul Judeţean de Ambulanţă a primit aproape un milion de lei.
Tamas Sandor a susţinut că un rol important în atragerea acestor bani l-a avut lobby-ul politic făcut atât de conducerea CJ Covasna, cât şi a Primăriei Sfântu Gheorghe pe lângă ministrul Sănătăţii.
El a adăugat că, după preluarea spitalelor de la Ministerul Sănătăţii, autorităţile locale s-au implicat financiar pentru susţinerea lor, dând ca exemplu aportul de un milion de lei al Consiliului Judeţean Covasna, precum şi de 100.000 de lei al Consiliului local Sfântu Gheorghe pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă.
În acest context, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat că reforma sanitară nu are şanse de reuşită fără atitudinea pozitivă şi implicarea autorităţilor locale.
"Eu cred că ceea ce a făcut domnul ministru Cseke este extraordinar. (...) Nimeni nu a făcut în această ţară o reformă a unui sistem aşa cum a făcut domnul Cseke Attila într-un timp foarte scurt", a susţinut Antal Arpad, potrivit căruia faptul că restructurarea ori închiderea spitalelor a căpătat aspecte negative în două - trei cazuri nu înseamnă că în celelalte 65 lucrurile nu au decurs perfect. "O parte din presă a încercat să prezinte doar aspectele eventual negative din acest proces de descentralizare. Noi am susţinut de la bun început descentralizarea, deşi ştiam că va însemna un efort suplimentar, pentru că noi credem în autonomie. E un proces lung, dar cu puţină răbdare se va vedea că am intrat pe drumul cel bun", a mai spus Antal Arpad. AGERPRES/(A - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Lucrări de investiţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit în acest an 4,1 milioane de lei din bugetul Ministerului Sănătăţii pentru finalizarea lucrărilor de consolidare a corpului B al clădirii principale, a declarat miercuri, directorul instituţiei, Nagy Andras Robert.
Covasna: Ministrul Sănătăţii a vizitat Serviciul de Ambulanţă Covasna Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, care se află într-o vizită de două zile în judeţul Covasna, a vizitat vineri Serviciul de Ambulanţă Covasna şi Spitalul de Urgenţă din Sfântu Gheorghe.
Covasna: Spitalul de Urgenţă din Sfântu Gheorghe continuă lucrările de consolidare cu sprijinul Consiliului Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe mai are nevoie de trei milioane de lei pentru terminarea lucrărilor de consolidare a clădirii principale, lucrări începute în urmă cu aproape cinci ani cu sprijinul Ministerului Sănătăţii.
Covasna: Investiţii de 800.000 de lei la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Covasna prognozează că până la sfârşitul acestui an va investi 800.000 de lei în modernizarea celor cinci staţii aflate la Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Covasna, Întorsura Buzăului şi Baraolt.
Covasna: Preşedintele CJ spune că SJU funcţionează mai bine după descentralizare Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamas Sandor, afirmă că activitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe s-a îmbunătăţit după descentralizare şi trecerea acestuia în subordinea autorităţilor locale.
Covasna: Sfântu Gheorghe va avea unul dintre cele mai moderne spitale din regiunea Centru Lucrările de consolidare şi reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă 'dr. Fogolyan Kristoff' din Sfântu Gheorghe, începute în 2005, se vor încheia în acest an, iar odată cu finalizarea investiţiei, judeţul Covasna va avea una dintre cele mai moderne unităţi medicale din regiunea Centru, a declarat...