Cele mai citite
 


Promovarea unui stil de viaţă sănătos pentru copii, în Parcul Tineretului
vineri, 8 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
150 de copii din Bucureşti, cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani, au participat joi, în Parcul Tineretului, la un concurs de scriere - desen cu tema "Promovarea unui stil de viaţă sănătos prin alimentaţie şi educaţie fizică", eveniment organizat cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii.
Potrivit managerului proiectului "1-2-3 - Let's go!", Carmen Roşu, reprezentată a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, concursul a fost împărţit în două ateliere de lucru: cel de scriere în cadrul căruia se creează poezii, descrieri, povestiri, compuneri, fiind jurizat de doi profesori de limba şi literatura română şi atelierul de pictură, jurizat de doi dascăli de desen.
Copiii din grupul de vârstă 5-9 ani, respectiv 10-13 ani, au avut posibilitatea să coloreze, să picteze, să decupeze sau să lipească figurine, în timp ce minorii cu vârste cuprinse între 14-18 ani, au realizat graffiti.
Toţi concurenţii au primit un premiu de participare format din rucsac pentru grădiniţă sau şcoală, diplome şi materiale informative. La sfârşitul evenimentului, toate creaţiile aranjate pe secţiuni şi categorii de vârstă, au fost expuse în parc. Exponatele vor putea fi admirate pe toată perioada evenimentelor organizate în week-end.
Pe parcursul evenimentului, copiii au beneficiat de informare în timp real despre întreaga campanie de promovare prin utilizarea touch screen-ului, conectat la web - site - ul proiectului, şi de utilizarea unor echipamente sportive, precum perete de căţărare, benzi de alergare, biciclete de tip fitness. De asemenea, au vizionat o piesă de teatru de păpuşi, spectacol susţinut într-o manieră interactivă de învăţare despre o alimentaţie sănătoasă.
Evenimentele sunt organizate în cadrul proiectului '1-2-3 - Let's go! - Promovarea unui stil de viaţă sănătos pentru copiii din Bucureşti', finanţat cu 1,4 milioane euro, de către guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein şi Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti.
Proiectul se desfăşoară, în perioada noiembrie 2009 - aprilie 2011, iar în cadrul acestuia au fost organizate cursuri de gătit pentru copii, la care au participat 600 de minori din 152 de unităţi de învăţământ din Capitală, precum şi 1.000 de profesori şi angajaţi ai municipalităţii, care au luat lecţii în vederea abordării unui stil de viaţă sănătos.
Au mai fost organizate campanii de informare, difuzate spoturi audio şi video, iar în şcoli s-au desfăşurat campanii cu nutriţionişti şi pediatrii. AGERPRES / (A-AS-Sorin Peneş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cursuri pentru copii şi profesori, de promovare a unui stil de viaţă sănătos Bucureşti, 8 mar /Agerpres/ - Un număr de 600 de copii şi 1.000 de profesori şi angajaţi ai administraţiei publice locale din municipiul Bucureşti vor participa, timp de 20 de zile, la cursurile de promovare a unui stil de viaţă sănătos prin alimentaţie şi mişcare, anunţă marţi Direcţia Generală de Asistenţă...
Proiect DGAS de promovare a unui stil de viaţă sănătos în rândul copiilor Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a participat joi la lansarea unui proiect destinat promovării unui stil de viaţă sănătos în rândul copiilor din Bucureşti, proiect iniţiat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială (DGAS).
Cluj: Programul 'Şi eu trăiesc sănătos' al Fundaţiei Prais se extinde din acest an, cu sprijinul Primăriei Preşedintele Fundaţiei Prais, Silvia Bucur, şi primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, au semnat, miercuri, la Cluj-Napoca, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în sala de conferinţe a Stadionului Cluj-Arena, un acord de colaborare menit să extindă derularea programelor care îi deprind pe copii...
Campanie de educaţie privind factorii de risc pentru diabet Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, în întreaga ţară se desfăşoară activităţi de educare şi informare pentru populaţie prin direcţiile judeţene de sănătate publică, sub sloganul 'Acţionează acum pentru prevenirea diabetului!'.
Vrem copii sănătoși? Atunci trebuie să menţinem un echilibru şi să ne implicăm toți, cu responsabilitate Aceasta este una dintre concluziile dezbaterii „Echilibrul, secretul creşterii sănătoase a copiilor” organizate miercuri, 7 noiembrie a.c. de către CeRe, UN FAO şi Tetra Pak, cu participarea unor reprezentanţi ai factorilor implicaţi în formularea politicilor publice și creşterea şi educarea...
Campanie pentru un stil de viaţă sănătos, lansată de Ziua Mondială de Combatere a Diabetului Cu ocazia Zilei Mondiale de Combatere a Diabetului, marcată anual la nivel global pe 14 noiembrie, Grupul Sanofi în parteneriat cu Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi Societatea Română de Nutriţie au lansat o amplă campanie...