Cele mai citite
 


Protest la Ministerul Sănătăţii împotriva introducerii cardului de sănătate
vineri, 8 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Câţiva reprezentanţi ai Asociaţiei "Dreptate şi Adevăr" protestează, joi, în faţa Ministerului Sănătăţii faţă de introducerea cardului de sănătate.
Ei cer să se realizeze un audit privind banii publici în sănătate şi solicită demisia ministrului Sănătăţii.
Pe 18 martie, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a lansat proiectul sistemului informatic integrat pentru dosarul electronic de sănătate finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.
Prin OUG 133/2010, aproape 15 milioane de români vor fi obligaţi să utilizeze câte un card naţional de sănătate pentru a putea accesa serviciile publice medicale. Cardurile ar urma să fie utilizate din al doilea semestru al anului 2011 şi vor costa aproximativ 2 euro.
Serviciile medicale publice vor putea fi accesate doar pe baza acestui card, iar în lipsa acestuia pacienţii vor trebui să plătească serviciile primite. Fac excepţie serviciile de urgenţă şi serviciile efectuate în situaţie epidemiologică, când aceste servicii medicale se acordă fără alte condiţii sau criterii prealabile.
Cardul naţional de sănătate va cuprinde informaţii referitoare la identificarea persoanei respective, la fondul de asigurat, la emitent - Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. De asemenea, cardul va avea şi un cip electronic încorporat care va conţine informaţii cu privire la diagnosticele medicale de risc vital şi boli cronice, grupa sangvină a asiguratului şi cu privire la acceptul exprimat în timpul vieţii pentru prelevarea de organe, ţesuturi şi celule după deces. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...
CMDR: Măsura luată de Ministerul Sănătăţii agravează situaţia şi încalcă dreptul asiguraţilor la asistenţă Măsura luată de Ministerul Sănătăţii privind asistenţa stomatologică în sistemul public de asigurări de sănătate nu face decât să agraveze situaţia şi să încalce dreptul asiguraţilor la această asistenţă, a declarat vineri într-o conferinţă de presă preşedinta Colegiului Medicilor Dentişti din România...
Coaliţia "Votez pentru Sănătate": Aproape jumătate dintre români nu au încredere în Ministerul Sănătăţii Aproape jumătate dintre români (43%) nu au încredere în Ministerul Sănătăţii, 33% în Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi 31% în spitale, relevă un studiu prezentat marţi la lansarea Campaniei "Votez pentru Sănătate", care a evidenţiat percepţiile şi aşteptările românilor cu privire la sistemul...
Radu Ţibichi (CNAS): Se lucrează la o cartografiere a serviciilor medicale Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, împreună cu Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Şcoala Naţională de Sănătate Publică, va realiza până la sfârşitul anului o cartografiere a serviciilor de sănătate, a declarat marţi preşedintele CNAS, Radu Ţibichi.
CNAS: Vor fi introduse noi sub-programe în sprijinul bolnavilor de cancer Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii au în vedere dezvoltarea Programului de oncologie şi introducerea unor sub-programe noi, care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer, atât copii cât şi adulţi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă organizată de Asociaţia Pavel...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.