Cele mai citite
 


Satu Mare: Aparatură de 3,4 milioane de lei pentru Spitalul Judeţean şi cel din Negreşti Oaş
vineri, 8 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean (SJ) Satu Mare şi Spitalul Orăşenesc Negreşti Oaş vor fi dotate cu aparatură de ultimă generaţie, prin fonduri alocate de la Ministerul Sănătăţii (MS).
Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Satu Mare remis joi AGERPRES, suma alocată de MS este de 3.418.100 de lei, din care cofinanţarea locală va fi de 5%.
"Achiziţionarea de aparatură medicală performantă în secţiile de specialitate ale celor două spitale va permite investigarea corectă şi rapidă a diverselor afecţiuni, va permite extinderea adresabilităţii, creşterea numărului de pacienţi care pot fi consultaţi şi diagnosticaţi. Prin achiziţionarea acestor aparate se va stopa trimiterea pacienţilor către alte secţii şi plimbarea aparatelor dintr-o secţie în alta. În urma acestei aprobări, Spitalul Judeţean Satu Mare şi Spitalul orăşenesc Negreşti Oaş urmează să facă demersurile necesare procedurii de achiziţie a următoarelor aparate medicale", se precizează în comunicat.
SJ Satu Mare va fi dotat cu o trusă endoscopică esofagiană rigidă pentru adulţi şi copii, pense, aspirator electric toracic, injectomat, pulsoximetru, Rx portabil pentru colangiografie cu ecran LCD, masă operaţie electrică radiotransparentă, incubator închis, incubator transport, ecograf, aparat ventilaţie adulţi şi copii, monitor de funcţii, monitor funcţii vitale de transport, aparat radiografie mobil microscop operator, aparat de developare automată filme mamografice, mamograf cu developator, defibrilator, aparat EKG etc.
La Spitalul orăşenesc Negreşti Oaş se va achiziţiona o masă de operaţie cu telecomandă şi un aparat de anestezie cu monitor de funcţii vitale inclus. AGERPRES/(AS - Gheorghe Pietrar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Aparatură modernă pentru secţia de terapie intensivă a spitalului judeţean Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a fost dotată cu aparatură modernă în valoare de 1,3 milioane lei, bani asiguraţi de Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean (CJ).
Mureş: Peste 24,7 milioane de lei, investiţi în 2015 la SCJU pentru achiziţionarea de aparatură medicală performantă Peste 24,7 milioane de lei au fost investiţi în 2015 pentru achiziţionarea de aparatură medicală performantă şi pentru modernizări, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac.
Iaşi: Fonduri de 1,5 milioane de lei pentru achiziţia de aparatură medicală la Institutul Socola Institutul de Psihiatrie 'Socola' a primit vineri, de la Ministerul Sănătăţii, acordul privind o finanţare de 1,5 milioane de lei pentru dotarea cu dispozitive şi aparatură medicală.
Satu Mare: Peste 2 milioane lei pentru Spitalul Judeţean Ministerul Sănătăţii a alocat peste 2,3 milioane de lei pentru achiziţionarea de aparatură medicală la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă şi pentru modernizarea unor săli de la blocul operator al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Satu Mare.
Vâlcea: Senatorul Emilian Frâncu solicită MS fonduri pentru dotarea cu aparatură medicală a spitalului din Horezu Senatorul liberal Emilian Frâncu solicită Ministerul Sănătăţii fonduri pentru dotarea cu aparatură medicală de specialitate a spitalului orăşenesc inaugurat săptămâna trecută în oraşul Horezu.
Satu Mare: Deficienţe constatate la Spitalul Judeţean de echipa de control a MS O echipă de control a Ministerului Sănătăţii (MS) a constatat existenţa unor deficienţe privind administrarea Spitalului Judeţean Satu Mare, începând de la lipsa de personal şi aparatură, până la grupuri sanitare defecte.