Cele mai citite
 


Spitalele care solicită reprofilarea vor avea asigurată finanţarea de la data încheierii contractului
joi, 7 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 7 apr /Agerpres / - Unităţile sanitare reprofilate care solicită transformarea în cămine pentru persoane vârstnice vor avea asigurată finanţarea de la data încheierii contractului, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii transmis joi AGERPRES.
La propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat Hotărârea de Guvern pentru modificarea art. 5 alin. (4) din Hotărârea de Guvern nr. 212/2011 pentru aprobarea Programului de interes naţional "Dezvoltarea reţelei de cămine pentru persoanele vârstnice".
Prin această modificare, se sprijină continuitatea activităţii unităţilor care participă la Programul de interes naţional "Dezvoltarea reţelei de cămine pentru persoanele vârstnice", după data de 31 martie 2011, prin asigurarea finanţărilor necesare funcţionării acestora.
Potrivit comunicatului, până la acestă prevedere, legislaţia prevedea ca pentru autorităţile administraţiei publice locale care depun solicitarea de finanţare după data de 31 martie 2011, finanţarea să se realizeze începând cu data de întâi a lunii următoare datei de încheiere a contractului. În aceste condiţii, pot apărea situaţii în care unităţile care intră în program să rămână fără finanţare pentru o perioadă de o lună.
Conform noii prevederi, unităţile sanitare reprofilate care solicită transformarea în cămine pentru persoane vârstnice vor beneficia de finanţare de la data încheierii contractului.
După data de 1 aprilie 2011, încă patru consilii locale au depus cerere de accesare a Programului de interes naţional "Dezvoltarea reţelei naţionale de cămine pentru persoane vârstnice", respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti, Consiliul Local Ghimpaţi (Giurgiu), Consiliul Local al comunei Truşeşti ( Botoşani), Consiliul Local Lipova ( Arad). Acestea se adaugă celor şapte unităţi sanitare care au intrat în program. Este vorba despre Spitalul Comunal Vintilă Vodă (Buzău), Spitalul de Boli Cronice Bocşa (Caraş Severin), Spitalul Orăşenesc Roznov( Neamţ), Spitalul de Boli Cronice Cehu Silvaniei (Sălaj), Centrul de Sănătate Cervenia ( Teleorman), Centrul de Sănătate Furculeşti (Teleorman), Spitalul de Cronici Dr. I.T. Nicolescu Tutova (Vaslui), se mai arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii. AGERPRES/(AS - Mihai Simionescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Doze de vaccin împotriva A/H1N1 livrate până pe 30 noiembrie Următoarele cinci transporturi de vaccin gripal pandemic vor pleca, în cursul zilelor de vineri şi sâmbătă, către Direcţiile de Sănătate Publică judeţene din zonele de centru, vest şi est ale ţării, urmând ca, până pe 30 noiembrie, să fie livrate în teritoriu toate cele 1.340.000 de doze de vaccin Cantgrip...
Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti Examen de Rezidenţiat la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' din Bucureşti
Încă 33 de cazuri noi de rujeolă confirmate în ultima săptămână Numărul total de cazuri de rujeolă confirmate de la începutul anului până vineri a ajuns la 786, faţă de săptămâna trecută fiind semnalate încă 33 de îmbolnăviri.
MS a pus în dezbatere publică proiectul privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică, până pe 22 septembrie, proiectul de hotărâre de guvern privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă.
Încă două unităţi sanitare au fost reprofilate în cămine pentru persoane vârstnice Alte două unităţi sanitare din judeţele Botoşani şi Alba au fost reprofilate în cămine pentru bătrâni.
Guvern: 60 de spitale pierd finanţarea guvernamentală, iar 7 devin cămine de bătrâni, cu bani de la Ministerul Muncii Guvernul va sista începând de vineri finanţarea centrală pentru 60 de spitale, iar alte 7 unităţi spitaliceşti vor fi transformate în cămine de bătrâni, cu fonduri guvernamentale prin Ministerul Muncii, potrivit unor hotărâri adoptate joi de Executiv, a anunţat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.