Cele mai citite
 


Spitalele din Bahrein servesc drept 'momeală' pentru a-i aresta pe manifestanţi /MSF/
vineri, 8 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia neguvernamentală Medici fără Frontiere /MSF/ a avertizat joi că spitalele din Bahrein sunt folosite de forţele de securitate pe post de 'momeală' pentru a-i aresta şi maltrata pe opozanţii care manifestează pentru a solicita reforme politice, scrie AFP.
'Unităţile de sănătate sunt folosite drept momeală pentru a-i identifica şi aresta' pe manifestanţii răniţi care vin să ceară ajutor, a declarat coordonatoarea doctorilor în cadrul MSF, Latifa Ayada, citată într-un comunicat.

Căzut pradă în ultimele săptămâni unor mişcări de contestare populară fără precedent, Bahreinul a reprimat aceste manifestaţii în mod violent. 'Rănile, mai ales cele provocate de arme ale poliţiei şi militarilor, permit /forţelor de securitate, n.r./ să identifice persoanele pe care trebuie să le aresteze', a explicat dna Ayada.

ONU a denunţat deja luarea cu asalt a spitalelor şi a centrelor medicale de către forţele de ordine din Bahrein. Potrivit mărturiilor culese de MSF la spitalul public Salamaniya, cel mai mare spital din capitala Manama, forţele de securitate îi bat pe răniţi. Unul dintre aceştia a povestit că se afla în acest spital şi a fost lovit peste o rană cauzată de un glonţ de cauciuc.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Siria: 7.000 de morţi şi 155.000 de răniţi de război în 2015 în centre susţinute de Medici fără Frontiere Şapte mii de morţi şi aproape 155.000 de răniţi au fost înregistraţi în 2015 din cauza războiului din Siria numai în structurile sanitare susţinute de Medici fără Frontiere (MfF), conform unui raport al organizaţiei nonguvernamentale publicat joi, scrie AFP.
Medici fără Frontiere anunţă că spitalul bombardat din Kunduz a încetat să mai fie funcţional Medici fără Frontiere (MfF) a anunţat duminică faptul că a încetat să mai fie funcţional spitalul din Kunduz (nordul Afganistanului), bombardat în noaptea de vineri spre sâmbătă, cel mai probabil de forţele aeriene americane, atac în care şi-au pierdut viaţa 12 membri ai personalului medical şi şapte...
Siria: Organizaţia Medici fără Frontiere denunţă ''baia de sânge'' provocată la Alep de către Damasc şi Moscova Organizaţia Medici fără Frontiere (MSF) a făcut apel vineri la Siria şi aliatul său, Rusia, să pună capăt ''băii de sânge'' la Alep, în timp ce ''plouă cu bombe'' asupra oraşului, relatează AFP.
Regimul sirian îi persecută pe răniţi şi medici /MSF/ Regimul sirian exercită 'o represiune fără milă' împotriva opozanţilor răniţi şi a medicilor care încearcă să-i salveze, a denunţat miercuri organizaţia neguvernamentală Medici fără Frontiere (MSF), informează AFP.
Siria: Raiduri aeriene împotriva unui spital al Medici fără Frontiere: 9 morţi Nouă persoane, între care un copil, au fost ucise luni în urma unor lovituri aeriene, aparent efectuate de avioane ruseşti, împotriva unui spital susţinut de Medici fără Frontiere (MSF) în nordul Siriei, a anunţat organizaţia neguvernamentală Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), relatează...
50 de civili ucişi de rachete în spitale şi şcoli din nordul Siriei (ONU) Tiruri de rachete "au ucis aproape cincizeci de civili printre care copii şi au făcut mulţi răniţi" în "cel puţin" cinci unităţi medicale şi două şcoli la Alep şi Idlib (nordul Siriei), a declarat luni ONU, informează AFP.