Cele mai citite
 


Timiş: Protest liberal la spitalul din Buziaş
vineri, 8 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tinerii liberali au protestat joi în faţa Spitalului din Buziaş, închis la începutul lunii din ordinul ministrului Sănătăţii.
Secretarul Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, liberalul Horia Cristian, a declarat pentru AGERPRES că varianta închiderii spitalului nu este corectă.
"Am purtat discuţii deja atât cu conducerea Spitalului Judeţean Timişoara, cât şi cu cea a unităţii din Buziaş privind transformarea spitalului din Buziaş în secţie externă a "judeţeanului", dar şi posibilitatea accesării de fonduri europene pentru a-l dota ca centru de recuperare pentru pacienţii vasculari", a declarat Horia Cristian.
Potrivit acestuia o parte din spital ar fi urmat să rămână cu funcţii de centru de sănătate care să asigure urgenţe şi servicii medicale pentru pacienţii care vin la tratament în staţiune. O altă parte a spitalului ar fi trebuit să rămână ca centru de recuperare pentru pacienţii vasculari.
Pacienţii de la spitalul din Buziaş au fost externaţi sau transferaţi la alte unităţi medicale cu paturi în timp ce localnicii sunt foarte nemulţumiţi că în caz de nevoie nu mai au unde să se interneze.
"Suntem condamnaţi la moarte. Dacă ne îmbolnăvim, putem muri până ajungem la spitalul din Timişoara", au spus revoltaţi localnicii care s-au alăturat protestului de joi.
O situaţie similară se întâlneşti şi la spitalul din Ciacova închis la începutul lunii unde liberalii vor organiza un protest săptămâna viitoare.
"Prin aceste proteste dorim să informăm populaţia şi să adunăm semnături de la cât mai mulţi oameni. În momentul în care în decurs de doar câteva zile se adună 1.000 de semnături înseamnă că guvernanţii au o problemă. Vom întocmi o scrisoare pe care i-o vom prezenta prefectului, dar şi guvernanţilor", a adăugat Horia Cristian.
El a subliniat că spitalul din Ciacova ar fi trebuit să fie transformat tot într-o secţie externă a Spitalului Judeţean Timişoara pentru recuperare neuromotorie. AGERPRES/(AS-Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Viitorul Centru pentru bolnavii cronic Ciacova, modernizat din fonduri europene Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţe Timişoara va putea fi degrevat de povara unor cheltuieli suplimentare prin înfiinţarea unui Centru pentru bolnavii cronic în oraşul Ciacova - ca secţie a Judeţeanului -, unde pacienţii care necesită o perioadă mai îndelungată de recuperare vor putea beneficia de asistenţă...
Timiş: Unităţile de urgenţă ale Spitalelor Municipal şi Judeţean vor intra în procese de modernizare Secţiile de Primiri Urgenţe (UPU) ale Spitalelor Municipal şi Judeţean Timişoara vor intra în acest an în ample procese de modernizare, o parte a banilor necesari fiind de la Uniunea Europeană.
Timiş: Două proiecte cu fonduri UE în valoare de 4 milioane de euro vor fi demarate de centrul OncoGen Centrul de Terapii Genice şi Celulare în Tratamentul Cancerului OncoGen din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, unicul de acest fel de la Viena spre limita estică a Europei, va lansa în această săptămână două proiecte europene în valoare totală de patru milioane de euro, potrivit prof.univ.dr.Virgil...
Timiş: Spitalul Municipal Timişoara are o nouă Unitate de Primiri Urgenţe Spitalul Municipal Timişoara are, de miercuri, o nouă Unitate de Primiri Urgenţe (UPU), municipalitatea investind aproape 3 milioane de lei de la bugetul local, fără TVA, pentru mărirea spaţiului destinat primirii pacienţilor şi dotările necesare.
Timiş: Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, complet renovată şi modernizată Noua Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Timişoara va fi inaugurată în această săptămână, după ce a fost total renovată, modernizată şi dotată cu aparatură de ultimă generaţie pentru toate specializările, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, prof. dr. Marius Craina, managerul Spitalului...