Cele mai citite
 


Tulcea: Liberalii critică decizia de desfiinţare a Centrului de sănătate din Sulina
vineri, 8 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele PNL Tulcea, deputatul Octavian Popa, a criticat joi decizia de transformare a Centrului de sănătate din Sulina în centru pentru persoane vârstnice, susţinând că transformarea unităţii medicale într-o secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea este 'o încercare de a masca o decizie total neinspirată'.
'De vreme ce există un spital care funcţionează, ce rost are să înfiinţezi la Sulina un centru medical de permanenţă sau o secţie externă a SJU Tulcea? În opinia mea, este o încercare de a-i păcăli pe oameni şi de a masca o decizie total neinspirată', a declarat joi, în timpul unei conferinţe de presă, preşedintele PNL Tulcea, Octavian Popa.
Parlamentarul liberal a mai spus că îşi asumă eşecul încercării organizaţiei din Sulina de a strânge semnături din partea locuitorilor oraşului în semn de protest faţă de decizia Ministerului Sănătăţii şi a menţionat că administraţia din Sulina ar trebui să facă eforturi pentru a-i atrage pe medicii specialişti în cel mai estic oraş al ţării.
'Orice cetăţean a cărui sănătate va fi afectată din cauză că oraşul Sulina nu are asistenţă medicală asigurată poate da Guvernul în judecată, pentru că nu îi asigură dreptul la sănătate, conform Constituţiei', a menţionat preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, deputatul Octavian Popa.
Începând cu data de 1 aprilie, Centrul de sănătate din Sulina ar fi trebuit să se transforme în centru pentru persoanele vârstnice, autorităţile locale şi judeţene continuând însă demersurile pentru transformarea unităţii în secţie externă a SJU, fapt care ar conduce la creşterea numărului medicilor din Sulina, în condiţiile în care Centrul de sănătate are doar doi doctori în momentul de faţă. AGERPRES/(A-Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: La Sulina, va funcţiona o secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Tulcea Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea aşteaptă din partea Ministerului de Sănătăţii aprobarea pentru transformarea centrului de sănătate din Sulina într-o 'prelungire' a Unităţii de Primire Urgenţă (UPU) a spitalului din municipiu, dispensarul TBC din oraşul Babadag, închis odată...
Tulcea: Protest spontan al angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă din cauza salariilor mici Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea au protestat marţi dimineaţă din cauza salariilor pe care le primesc, acestea fiind, potrivit inclusiv conducerii unităţii spitaliceşti, printre cele mai mici din ţară.
Tulcea: Unitate de Primire a Urgenţelor la Sulina Prefectul judeţului Tulcea, Vasile Gudu, susţine înfiinţarea la Sulina a unei Unităţi de Primire a Urgenţelor (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea, după ce şi-a încetat activitatea Centrul de sănătate din cel mai estic oraş al ţării.
Tulcea: Angajate ale Spitalului Judeţean de Urgenţă, acuzate de luare de mită în formă continuată Două angajate ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) sunt acuzate de luare de mită în formă continuată, ele fiind cercetate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea.
Gorj: O asistentă medicală de la Spitalul Judeţean a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă Procurorii Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus trimiterea în judecată a unei asistente medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
Tulcea: Secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă, la Babadag Autorităţile tulcene încearcă să transforme dispensarul TBC al Spitalului orăşenesc Babadag într-o unitate externă a Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Tulcea.