Cele mai citite
 


Vâlcea: Primarul din Bălceşti propune ca spitalul să devină secţie externă a Municipalului din Drăgăşani
vineri, 8 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul oraşului Bălceşti, Ion Curelaru, propune ca spitalul orăşenesc "desfiinţat abuziv" de Ministerul Sănătăţii să devină în ultimă instanţă secţie externă a Spitalului Municipal din Drăgăşani.
"Cred că începând de astăzi (joi. nr.), când toată opinia publică a putut observa ce nenorocire se poate întâmpla atunci când nu ai asistenţă medicală specializată atunci când e cazul, reprezentanţii ministerului vor fi mai maleabili. Nu poţi desfiinţa abuziv un spital, începând de azi domnii miniştrii au pe conştiinţă un om. Dar eu am să propun în CL şi în CJ, dacă MS se încăpăţânează se desfiinţeze spitalul, ca spitalul orăşenesc din Bălceşti să devină măcar secţie externă a Municipalului din Drăgăşani. Putem contribui şi financiar. Nu ţinem cu dinţii de scaunele de directori, important ca omul din zonă să aibă unde primi un prim ajutor să nu moară în stradă. Aici trebuie să rămână spital", a declarat, joi, pentru AGERPRES, primarul din Bălceşti.
În acest sens, Curelaru spune că va discuta propunerea sa cu preşedintele CJ Vâlcea, Ion Câlea, pentru o decizie finală.
Un bărbat de 41 de ani a decedat joi dimineaţă în curtea fostul spital orăşenesc din Bălceşti, desfiinţat pe 1 aprilie prin ordin al Ministerului Sănătăţii.
Persoana decedată în curtea fostului spital din Bălceşti ar fi avut şanse să trăiască dacă spitalul nu ar fi fost desfiinţat, a declarat, pentru AGERPRES, fostul director medical al unităţii sanitare dr. Victoria Şenche.
"Cazul este trist. Sanda Ion din comuna Laloşu a avut dimineaţă probleme de sănătate. Medicul de dispensar din comună nu avea program azi. Fiul său a sunat aici la Ambulanţă dar din cele două salvări nu era niciuna disponibilă. Atunci i s-a spus să vină cu tatăl său aici. A ajuns la poarta spitalului. Din câte se ştie acesta are lacăt pe poartă fiind închis de pe data de 1 aprilie, s-a dus în curte, lângă spital, unde este un dispensar medical. Dar şi aici cabinetele medicale erau închise pentru că nu se ştie încă ce statut mai avem noi medicii, este o nebuloasă totală. Între timp, cât fiul dumnealui a căutat un medic, omul a decedat", a precizat dr. Victoria Şenche.
Spitalul orăşenesc din Bălceşti a fost închis pe 1 aprilie şi propus pentru a fi reprofilat în cămin de bătrâni.
Spitalul deservea populaţia din sud-vestul judeţului Vâlcea, printre care şi comuna vecină, Laloşu. AGERPRES/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Asistentă medicală, decedată la locul de muncă; ea se afla acolo în afara programului Ploieşti, 21 oct/ Agerpres/- O femeie de 63 de ani care lucra ca asistentă medicală în cadrul Policlinicii Cina din municipiul Ploieşti a decedat, vineri, după ce i s-a făcut rău la locul de muncă, ea aflându-se acolo în afara programului.
Botoşani: Asistentă medicală care se afla într-o ambulanţă în misiune, rănită într-un accident rutier O asistentă medicală de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani, care se afla într-o autospecială în misiune, a fost rănită, vineri seară, în urma unui accident rutier produs pe raza localităţii Ungureni.
Vaslui: Asistenta de la Ambulanţă care a sustras bani de la un pacient, mutată disciplinar la Huşi Asistenta medicală de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, care a sustras bani din bagajul unui pacient care era transferat între două secţii ale Spitalului Judeţean, a fost mutată disciplinar la substaţia Huşi.
Vâlcea: Un bărbat a decedat în faţa fostului spital din Bălceşti Primarul din Bălceşti, Ion Curelaru a declarat, joi, pentru AGERPRES, că după o serie de audienţe la Ministerul Sănătaţii, subsecretarul de stat Raed Arafat i-a promis că nu va închide un spital care deserveşte 44 de mii de locuitori.
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Serviciul de Ambulanţă Bucureşti asigură asistenţa medicală sâmbătă cu 90 de echipaje, plus patru din privat Dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti - Ilfov, a declarat, pentru AGERPRES, că în cursul zilei de sâmbătă asistenţa medicală va fi asigurată cu 90 de echipaje, dintre acestea 57 fiind pentru urgenţe, iar restul pentru consult şi transport pacienţi, patru fiind echipaje...