Cele mai citite
 


Vâlcea: Un bărbat a decedat în faţa fostului spital din Bălceşti
vineri, 8 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul din Bălceşti, Ion Curelaru a declarat, joi, pentru AGERPRES, că după o serie de audienţe la Ministerul Sănătaţii, subsecretarul de stat Raed Arafat i-a promis că nu va închide un spital care deserveşte 44 de mii de locuitori.
"E un genocid aici. Ce să vă spun? Soţia bărbatului decedat astăzi este operată de inimă şi a leşinat la primirea veştii. Nu avem doctori în zonă. M-am rugat, am implorat la Minister şi la domnul Irimie şi la domnul Arafat să nu închidă un spital care deserveşte 44 de mii de locuitori şi 13 localităţi. Mi-au promis că vor analiza situaţia şi că mă vor ajuta în orice situaţie. Nu au făcut nimic, uite a murit omul în curtea spitalului, cu spitalul închis. Şi nu va fi singurul caz", a spus Ion Curelaru.
Primarul spune că sâmbătă noaptea, la ora 1.30, a mai avut un deces în zonă şi familia decedatului căuta morga.
"Le-a murit omul şi căutau morga. Morga s-a închis odată cu spitalul. Pentru verificarea alcoolemiei am ajuns la faza penibilă în aceste zile să trimitem la Vâlcea, la peste 100 de km, două maşini. Una cu mortul şi una cu probele după accident", a mai spus primarul din Bălceşti.
Un bărbat de 41 de ani a decedat joi dimineaţă în curtea fostul spital orăşenesc din Bălceşti, desfiinţat pe 1 aprilie prin ordin al Ministerului Sănătăţii.
Persoana decedată joi în curtea fostului spital din Bălceşti ar fi avut şanse să trăiască dacă spitalul nu ar fi fost desfiinţat, a declarat, pentru AGERPRES, fostul director medical al unităţii sanitare dr. Victoria Şenche.
"Cazul este trist. Sanda Ion din comuna Laloşu a avut dimineaţă probleme de sănătate. Medicul de dispensar din comună nu avea program azi. Fiul său a sunat aici la Ambulanţă dar din cele două salvări nu era niciuna disponibilă. Atunci i s-a spus să vină cu tatăl său aici. A ajuns la poarta spitalului. Din câte se ştie acesta are lacăt pe poartă fiind închis de pe data de 1 aprilie, s-a dus în curte, lângă spital, unde este un dispensar medical. Dar şi aici cabinetele medicale erau închise pentru că nu se ştie încă ce statut mai avem noi medicii, este o nebuloasă totală. Între timp, cât fiul dumnealui a căutat un medic, omul a decedat", a precizat dr. Victoria Şenche.
Potrivit medicului, cauzele probabile sunt fie o hemoragie cerebrală, fie un infarct.
"De la soţie am înţeles că în ultimele două luni, decedatul reclama dureri de cap. Dacă spitalul din Bălceşti funcţiona, omul ar fi avut şansa unei asistenţe medicale specializate", a mai adăugat dr. Victoria Şenche.
Spitalul orăşenesc din Bălceşti a fost închis pe 1 aprilie şi propus pentru a fi reprofilat în Cămin de Bătrâni.
Spitalul deservea populaţia din sud-vestul judeţului Vâlcea, printre care şi comuna vecină, Laloşu. AGERPRES/(AS, Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Persoana decedată joi la Bălceşti nu ar fi avut şanse chiar dacă spitalul ar fi fost deschis, potrivit DSP Pacientul care a murit în curtea spitalului din Bălceşti avea afecţiuni care nu ar fi putut fi rezolvate nici dacă unitatea sanitară ar fi funcţionat normal, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea, dr. Maria Murăruş.
Vâlcea: Primarul din Bălceşti propune ca spitalul să devină secţie externă a Municipalului din Drăgăşani Primarul oraşului Bălceşti, Ion Curelaru, propune ca spitalul orăşenesc "desfiinţat abuziv" de Ministerul Sănătăţii să devină în ultimă instanţă secţie externă a Spitalului Municipal din Drăgăşani.
Raed Arafat: O ambulanţă din Vâlcea, strivită de un copac; nu sunt victime Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a anunţat duminică, la Palatul Victoria, că o ambulanţă din Vâlcea a fost strivită de un copac, iar din fericire nu există victime.
Cazurile de la Băneasa şi Bălceşti nu ar fi putut fi tratate în spitalele desfiinţate, susţine Raed Arafat Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a subliniat vineri, într-o conferinţă de presă, că nici unul dintre cele două cazuri în care a survenit decesul, de la Băneasa, judeţul Constanţa, şi Bălceşti, judeţul Vâlcea, nu ar fi putut fi tratat în unităţile sanitare desfiinţate.
Raed Arafat: Serviciile judeţene de ambulanţă nu de desfiinţează, va fi comandă unică, pentru un mod de lucru integrat Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că prin regionalizarea serviciilor de ambulanţă de la nivelul ţării, serviciile judeţene nu vor fi desfiinţate, însă va fi gândită o comandă unică pentru a exista un mod de lucru integrat.
Raed Arafat: Mai multe persoane din localităţi rurale transportate la spital pentru dializă Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a afirmat, vineri, la sediul MAI, că mai multe persoane din localităţile rurale care necesitau dializă au fost preluate de autorităţile de sănătate publică şi de serviciile de ambulanţă pentru a fi duse la spital.