Cele mai citite
 


Vaslui: Direcţia pentru Protecţia Copilului anchetează cazul unui bebeluş născut cu malformaţii
vineri, 8 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui a deschis joi o anchetă în cazul unui bebeluş care s-a născut cu malformaţii şi pe care familia refuză să îl ia acasă din spital.
Potrivit medicilor de la Spitalul Municipal din Huşi, acolo unde s-a născut bebeluşul, mama acestuia are 23 de ani şi nu se află la prima naştere.
''Ne-am aşteptat să fie absolut un copil normal. Ea nu prea a fost la controale în timpul sarcinii, din această cauză nu s-a ştiut mai nimic despre ea. Copilul a primit la naştere nota 9 şi a avut o greutate bună. Fetiţa s-a născut fără braţe şi fără un membru inferior. Acum ne confruntăm cu problema că mama nu vrea să o ia acasă, iar noi trebuie să facem în aşa fel încât să reuşim să o plasăm undeva. Va fi foarte greu din cauză că nu cred că o altă mămică se angajează să crească aşa un copil'', a declarat, joi, pentru AGERPRES, Melania Ursu, medic neonatolog la Spitalul Municipal Huşi.
Potrivit acesteia, Spitalul din Tutova, care a fost închis pe 1 aprilie, ar fi fost o soluţie pentru transferul bebeluşului.
''Pentru acest bebeluş nu există în judeţ sau în Moldova o unitate sanitară care să poată îngriji astfel de cazuri. Fetiţa nu poate să rămână multe zile în secţia noastră. Ne era de mare ajutor această unitate pentru că prelua imediat cazurile de acest gen'', a mai spus Melania Ursu.
Asistenţii sociali caută acum o soluţie pentru instituţionalizarea bebeluşului.
''Am fost sesizaţi de către Spitalul din Huşi cu privire la situaţia de risc a copilului. Având în vedere că părinţii nu vor să se ocupe de creşterea şi îngrijirea acestuia se vor face demersurile necesare în vederea identificării unor persoane care să aibă grijă de copil. În ultimă instanţă vom apela la un serviciu de tip rezidenţial'', a declarat Irina Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al DASPC Vaslui.
Atât spitalul din Negreşti, cât şi cel din Tutova, judeţul Vaslui, au fost cuprinse în lista celor 67 de unităţi sanitare propuse pentru reprofilare în cămine de bătrâni. AGERPRES/ (A - Claudiu Andone)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Anchetă a DGASPC în cazul unui copil decedat Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a declanşat o anchetă în cazul unui bebeluş de zece zile, decedat în condiţii suspecte.
REPORTAJ/Satu Mare:Zeci de copii abandonaţi şi mame care, după ce nasc, "dispar" fără urmă din spital Soarta este de multe ori mai crudă decât îşi pot imagina mulţi oameni. Cel mai bine o ştiu medicii şi asistenţii de la Secţia de Nou Născuţi a Spitalului Judeţean Satu Mare, unde anual sunt zeci de copii abandonaţi.
Vaslui: Direcţia pentru Protecţia Copilului anchetează moartea de hipotermie a unui bebeluş Vaslui, 3 ian /Agerpres/ - Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui a deschis, luni, o anchetă în cazul unui bebeluş în vârstă de şase luni care a ajuns la spital duminică seara cu hipotermie.
Vaslui: Poliţiştii anchetează cazul unui bebeluş adus la spital cu policontuzii şi o fractură Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui au deschis luni o anchetă în cazul unui bebeluş în vârstă de 9 luni din localitatea Ciocani, care a fost adus la spital cu policontuzii, echimoze şi o fractură la mână.
Vaslui: Un bebeluş a murit în condiţii suspecte în locuinţa părinţilor Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui au deschis luni o anchetă în cazul unui bebeluş în vârstă de o lună care a murit în condiţii suspecte.
Vaslui: Anchetă în cazul unui bebeluş născut mort la Maternitatea din Bârlad Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui au demarat o anchetă în cazul unui bebeluş născut mort la Maternitatea Bârlad, după ce familia a acuzat cadrele medicale de neglijenţă.