Cele mai citite
 


Vaslui: Un singur copil se mai află internat la Spitalul din Tutova
vineri, 8 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Trei copii de la Spitalul Tutova, judeţul Vaslui, cu vârste cuprinse între un an şi jumătate şi cinci ani, care au mai rămas internaţi aici şi după închiderea unităţii la data de 1 aprilie, au fost transferaţi, joi, în alte spitale din Bârlad şi Iaşi, ultimul copil urmând a fi preluat, vineri, în plasament maternal.
Copiii suferă de afecţiuni de grave, care necesită o permanentă supraveghere şi îngrijire medicală de specialitate.
Înainte de închidere, în spitalul de la Tutova erau internaţi zece copii, primii şase fiind transferaţi în cursul zilei de miercuri.
Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a trimis miercuri o echipă de asistenţi sociali la Tutova pentru a evalua starea micuţilor şi pentru a vedea ce măsuri sunt luate pentru transferul lor.
Doi dintre copiii de la Spitalul Tutova au fost transportaţi joi cu ambulanţele la o unitate sanitară din Bârlad şi un altul la o clinică din judeţul Iaşi.
"La spitalul din Bârlad a fost dus un băieţel, în vârstă de un an şi cinci luni, diagnosticat cu epidermoliză buloasă, şi o fetiţă de doi ani şi jumătate, diagnosticată cu hidrocefalee, malnutriţie pe cord şi convulsii majore. Un alt minor, o fetiţă în vârstă de un an şi jumătate, diagnosticată cu keilognatopalatoschitis (gură de lup), a fost transferată la Spitalul de Copii din Iaşi, unde va fi supus unei a treia intervenţii chirurgicale la gură. La această dată, la noi în spital se mai află internat un singur bebeluş, în vârstă de opt luni, diagnosticat cu malformaţie vasculară. Fetiţa urmează să fie preluată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui în cursul zilei de vineri", a declarat, joi, pentru AGERPRES, fostul director al Spitalului de Cronici Tutova, Delia Asoltanei.
Spitalul de Bolnavi Cronici Tutova a fost închis la data de 1 aprilie 2010, unitatea sanitară fiind inclusă în lista unităţilor spitaliceşti propuse pentru transformare în cămine pentru bătrâni. AGERPRES/(AS - Claudiu Andone)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Poliţiştii anchetează cazul unui bebeluş adus la spital cu policontuzii şi o fractură Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui au deschis luni o anchetă în cazul unui bebeluş în vârstă de 9 luni din localitatea Ciocani, care a fost adus la spital cu policontuzii, echimoze şi o fractură la mână.
Vaslui: Peste 500 de asistenţi maternali nu au justificat banii primiţi Peste 500 de asistenţi maternali profesionişti din judeţul Vaslui nu au depus, la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, bonurile justificative pentru sumele primite.
Vaslui: Direcţia pentru Protecţia Copilului anchetează cazul unui bebeluş născut cu malformaţii Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui a deschis joi o anchetă în cazul unui bebeluş care s-a născut cu malformaţii şi pe care familia refuză să îl ia acasă din spital.
Vaslui: Anchete ale DGASPC în cazul unor adolescenţi găsiţi în comă alcoolică Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a demarat, luni, anchete în cazul a doi adolescenţi care au ajuns zilele trecute la spital după ce au consumat băuturi alcoolice.
Vaslui: Direcţia pentru Protecţia Copilului anchetează moartea de hipotermie a unui bebeluş Vaslui, 3 ian /Agerpres/ - Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui a deschis, luni, o anchetă în cazul unui bebeluş în vârstă de şase luni care a ajuns la spital duminică seara cu hipotermie.
Vaslui: Anchetă a DGASPC în cazul unui copil în comă alcoolică Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a declanşat luni o anchetă în cazul unui copil din comuna vasluiană Lunca Banului, care a ajuns în comă alcoolică la Spitalul Municipal din Huşi, după ce a băut vin la un praznic.