Cele mai citite
 


Apa "potabilă" din New Delhi conţine bacterii periculoase
sâmbătă, 9 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Cardiff a solicitat intervenţia de urgenţă a autorităţilor sanitare internaţionale după cea descoperit tulpini ale unor bacterii rezistente la antibiotice în apa considerată "potabilă" ce alimentează oraşul new Delhi, transmite Maxisciences.com.
Este pentru prima oară când bacterii extrem de periculoase au fost identificate identificată în rezervoarele de apă potabilă şi la robinete în oraşul New Delhi. Aceste bacterii rezistente la tratamentul cu antibiotice pot declanşa cazuri de holeră şi dizenterie.

Studiul cercetătorilor de la Universitatea din Cardiff a fost publicat în ultimul număr al revistei The Lancet Infectious Diseases. Ei şi-au dat seama de pericolul reprezentat de aceste bacterii după ce, în urma unei analize genetice, au identificat prezenţa genei NDM-1 care le face pe aceste bacterii rezistente la un spectru antibiotic foarte larg.

În urma analizei microbiologice a calităţii apei, cercetătorii au identificat 11 bacterii ce conţineau gena NDM-1.

Prof. Tim Walsh, coordonatorul acestui studiu, a calificat rezultatele obţinute drept "extrem de neliniştitoare".

"Am descoperit bacterii rezistente la antibiotice în apa potabilă din sistemul public, apă ce este băută, folosită la mâncare, dar şi pentru spălare sau pentru umplerea piscinelor unde se joacă copii şi înoată adulţi", a declarat el.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rezistenţa la antibiotice - o problemă urgentă la nivel mondial Ziua Mondială a Sănătăţii, care se marchează pe 7 aprilie, atrage atenţia, în acest an, asupra consumului exagerat de antibiotice.
Există riscul apariţiei unor focare de dizenterie ca urmare a crizelor umanitare şi a rezistenţei la antibiotice (studiu) Bacteria Shigella, aflată la originea epidemiilor de dizenterie care au făcut ravagii în Europa secolelor XVIII-lea şi al XIX-lea, circulă în continuare în regiunile tropicale, existând riscul apariţiei de focare ca urmare a crizelor umanitare şi a rezistenţei la antibiotice, a anunţat Institutul Pasteur...
Ialomiţa: Apa distribuită în Slobozia conţine pesticide, fier şi bacterii Prefectul judeţului Ialomiţa, Mădălin Teculescu, a dat publicităţii, miercuri, concluziile analizelor probelor de apă recoltate din sursa subterană şi reţeaua de distribuţie ale municipiului Slobozia, efectuate de laboratorul naţional de apă din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP)...
Prahova: Alimentarea cu apă din sursa contaminată, oprită total la Breaza; ISU asigură apa potabilă Ploieşti, 15 feb/ Agerpres/- Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova şi operatorul Hidro Prahova continuă să asigure transportul de apă potabilă cu cisterne în oraşul Breaza, în condiţiile în care autorităţile au oprit total alimentarea cu apă din sursa contaminată cu bacteria Clostridium...
Infecţiile cu bacterii rezistente la antibiotice se răspândesc în Europa Experţii avertizează că lumea se îndreaptă către 'scenariul de neconceput al infecţiilor netratabile', din cauza dezvoltării super-bacteriilor rezistente la toate antibioticele şi a interesului diminuat de a dezvolta noi medicamente pentru a le combate, informează ziarul britanic The Independent.
O genă descoperită pe nişte bacterii din China este rezistentă la toate tipurile de antibiotice cunoscute O genă care face anumite bacterii rezistente la o categorie de antibiotice foarte puternice, considerate "de ultimă instanţă", a fost identificată la bacterii care infectează unele animale domestice dar şi unii pacienţi chinezi, conform unor oameni de ştiinţă care au solicitat restrângerea folosirii...