Cele mai citite
 


Braşov: Victor Ponta spune că USL va depune marţi o moţiune simplă pe sănătate
sâmbătă, 9 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, vineri, că Uniunea Social-Liberală (USL) va depune marţi o moţiune simplă pe sănătate prin care se va cere demisia ministrului Sănătăţii, Cseke Attila.
Prezent la Braşov, la semnarea protocolului judeţean de constituire a USL, Victor Ponta a făcut un apel public către cadrele medicale să urmeze exemplu celor de la Bălceşti (Vâlcea) şi să se întoarcă la serviciu.
Liderul PSD a explicat că, potrivit legii, spitalele aflate în subordinea autorităţilor locale pot fi închise ori desfiinţate doar prin hotărâre a Consiliilor Locale şi nu prin hotărâre de guvern.
Ponta i-a încurajat spunând că spitalele în cauză au toate şansele de a-şi recupera banii pentru serviciile medicale pe care le vor presta dacă vor da în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
"Fac un apel public către toţi primarii şi cadrele medicale să urmeze exemplul celor de la Bălceşti şi să se ducă din nou la serviciu (...) M-am simţit încurajat de acei medici care au redeschis spitalul din oraş şi aş vrea să văd că şi alţii se duc să redeschidă spitalele pe care le-au închis Boc, Băsescu şi Cseke", a declarat Victor Ponta. AGERPRES/(A-Oana Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Asociaţia Dăruieşte Viaţă a dat în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate Asociaţia Dăruieşte Viaţă anunţă că a dat în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), susţinând că pacienţii bolnavi de cancer "sunt nevoiţi să aştepte şi trei luni ca să primească un medicament prescris de către medicul curant sau aprobarea pentru un PET/CT".
Braşov: Finanţarea spitalelor se va face preponderent de la Casa de Asigurări de Sănătate Finanţarea spitalelor după descentralizare se va face de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, care este principala sursă de finanţare a spitalelor, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Adina Geană de la Direcţia Generală Management din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, care a participat...
Braşov: Prima intervenţie chirurgicală de reconstrucţie mamară realizată la SCJU Prima intervenţie chirurgicală de reconstrucţie mamară finanţată integral de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate s-a efectuat miercuri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov, în cadrul subprogramului de reconstrucţie mamară, parte a programului naţional de oncologie.
Braşov: Spitalele din judeţ au bani doar până în luna octombrie Cele 13 spitale din judeţul Braşov au fonduri pentru desfăşurarea activităţii, alocate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, doar până la începutul lunii octombrie, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, dr. Elemer Wusinczky.
Braşov: Cezar Irimia - Pacienţii cuprinşi în Programul de cancer nu vor fi afectaţi Pacienţii aflaţi în tratament prin Programul Naţional de Cancer au primit asigurări de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate că nu vor fi afectaţi odată cu schimbarea mecanismului de compensare preconizat a intra în vigoare de la 1 iulie, susţine preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de...
Braşov: Hospice Casa Speranţei a lansat Ghidul de îngrijire paliativă de bază Braşov, 25 iulie /Agerpres/- Hospice Casa Speranţei a lansat luni, la Braşov, Ghidul de îngrijire paliativă de bază şi platforma online cu mărturiile pacienţilor şi a primilor medici de familie din România care acordă îngrijire paliativă de bază. În ultimele 39 de luni, Hospice Casa Speranţei a testat...