Cele mai citite
 


A opta Conferinţă Naţională de Cardiologie, la Târgu Mureş
vineri, 3 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Târgu Mureş, 3 iul /Agerpres/ - Ceremonia festivă a celei de-a opta ediţii a Conferinţei Naţionale de Cardiologie cu participare internaţională a avut loc vineri, la Târgu Mureş, în organizarea Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş şi a Universităţii de Medicină şi Framacie.

„Este a opta ediţie în care avem susţinerea Societăţii Maghiare de Cardiologie, iar astăzi Societatea Română de Cardiologie ne-a făcut oferta să organizăm de acum această conferinţă împreună”, a spus şeful Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş, dr. Imre Benedek, într-o conferinţă de presă.

Benedek a arătat că în cadrul conferinţei va prezenta „Registrul regional pentru sindromul coronarian acut”, unic în ţară, care a dus inclusiv la scăderea mortalităţii în zona judeţului Mureş.

„Acest registru va fi prezentat în conferinţă. După cinci ani de activitate putem să spunem că judeţul Mureş aproape că se apropie de nivelul european, mortalitatea este aceea care ne face să putem spune acest lucru. Mortalitatea ajunge sub 7% şi tratamentul european - pe care noi îl denumim intervenţional – este aplicat în aproape 80% dintre cazuri. Această situaţie ideală este că judeţul Mureş are două centre de cardiologie intervenţională, este un succes pentru judeţul Mureş şi o situaţie extrem de nefavorabilă pentru celelalte judeţe. Acolo mortalitatea este foarte mare, tratamentul modern de repermeabilizare prin angioplastie sau prin streptotrombolitic este foarte puţin aplicat. Oamenii primesc tratamentul pe care l-au primit în ultimii 20 de ani”, a susţinut dr. Imre Benedek.

Potrivit medicului, noutăţile acestei ediţii a Conferinţei Naţionale de Cardiologie sunt achiziţiile recente de aparatură şi experienţa împărtăşită de cardiologii de la Centrul Erasmus din Rotherdam în privinţa tratării aritmiilor în condiţiile cele mai moderne.

„Centrele medicale care au venit au prezentat – şi vorbesc de România – achiziţiile cele mai recente a diferitelor posibilităţi terapeutice şi diagnostice. Mă refer la angioplastiile, posibilităţi de efectuare ecointracardiacă, examinări intravasculare şi tratamentul, şi e cea mai mare noutate – noi o cunoaştem, nu însă şi administratorii şi cei din politica de sănătate – în sensul că un grup de medicamente, cum sunt Statinele şi altele, dar mai ales statinele, sunt extrem de benefice atât în prevenţie, cât şi în tratarea bolilor cardiovasculare. Statinele scad cu aproape 50% complicaţiile majore în bolile cardiovasculare şi este util şi în bolile oncologice. Iată că apare un medicament care este extrem de benefic pentru bolnavul cardiovascular”, a accentuat Benedek.

Dr. Gabriel Tatu-Chiţoiu, vicepreşedintele Societăţii Române de Cardiologie, a precizat că statinele costă mai puţin decât ţigările pe care un om le cumpără într-o lună.

Printre medicii străini prezenţi la Conferinţa de la Târgu Mureş se regăsesc prof. Glogar Dietmar, fost preşedinte al Societăţii Austriece de Cardiologie, prof. Forster Tamas, preşedintele Societăţii Maghiare de Cardiologie, prof. Slaveyko Djambazov din Sofia (Bulgaria), precum şi medici olandezi şi români.

Prof. Dietmar Glogan a remarcat, vineri, că spitale din România, deşi au specialişti buni, lucrează cu un număr mic de pacienţi din cauza subfinanţării, a bugetului limitat.

A opta Conferinţă Naţională de Cardiologie de la Târgu Mureş, care a debutat practic pe 29 iunie, cu o serie de cursuri şi comunicări ştiinţifice, se va încheia sâmbătă. AGERPRES/(Dorina Matiş)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Conferinta Nationala de Cardiologie in Medicina Generala – Editia 2014 In perioada 11 -14 iunie 2014 se va desfasura Conferinta Nationala de Cardiologie in Medicina Generala, eveniment organizat de Societatea Academica de Medicina a Familiei, locatie Crystal Palace Ballrooms, Bucuresti.
Conferinta Naţională de Cardiologie în Medicină Generală, Ediţia 2016 Societatea Academică de Medicină a Familiei organizează în perioada 31 mai – 2 iunie, Conferinţa Naţională de Cardiologie în Medicină Generală care se va desfăşura la Crystal Palace Ballrooms în Bucureşti.
Conferinta Nationala de Cardiologie in Medicina Generala, Editia 2015 Societatea Academica de Medicina a Familiei organizeaza in perioada 4-6 iunie la Bucuresti Conferinta Nationala de Cardiologie in Medicina Generala, in cadrul Centrului de Conferinte Romexpo.
A zecea Conferinţă Naţională de Cardiologie, la Târgu Mureş Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, în colaborare cu Societatea Română de Cardiologie, Societatea Ungară de Cardiologie, Asociaţia Transilvană de Terapie Transvasculară şi Transplant şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă organizează la Târgu Mureş, începând de miercuri, timp de patru...
Peste 650 de participanti la Conferinta Nationala de Cardiologie in MG – Editia 2015 Peste 650 de medici au participat la Conferinta Nationala de Cardiologie in Medicina Generala care s-a desfasurat in perioada 4-6 iunie la Centrul de conferinte Romexpo - Bucuresti si a fost organizata de Societatea Academica de Medicina a Familiei.
Prima revistă de interdisciplinaritate în medicină, lansată la Conferinţa Naţională de Cardiologie CardioNET Târgu Mureş Copreşedintele Conferinţei Naţionale de Cardiologie CardioNET, dr. Theodora Benedek, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că în cadrul celei de-a XVI-a ediţii a manifestării ştiinţifice, care se desfăşoară la Târgu Mureş, începând de miercuri până sâmbătă, va fi lansată prima revistă de i...