Cele mai citite
 


Cătălin Ivan (PSD): Corupţia din vămi împiedică aderarea României la Schengen anul acesta
sâmbătă, 9 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a afirmat, vineri, că Uniunea Europeană este foarte interesată de situaţia din vămi, deoarece 75% din taxele vamale merg la bugetul UE şi adăugat că starea de lucru din vămile româneşti este motivul pentru care România nu va adera la Schengen în acest an.
"Atunci când nu-ţi îndeplineşti obligaţiile faţă de UE, nici UE nu are nici o obligaţie să-şi îndeplinească obligaţiile faţă de tine. (...) Faptul că noi nu am intrat în Schengen este doar un mic exemplu. Cu siguranţă, în urma investigaţiile făcute de OLAF vor apărea şi alte surprize. (...) Nu ştiu cât sunt interesate instituţiile din România să verifice şi să ancheteze până la capăt dosarele respective, dar instituţiile europene categoric sunt interesate şi OLAF deja face o anchetă în acest sens pentru că aici nu este vorba de regi, regine şi pioni, este vorba de un sistem foarte bine gestionat de la cel mai înalt nivel politic al statului", a declarat social-democratul.
Europarlamentarul PSD a mai spus că scandalul din vămile româneşti a avut un impact puternic în Uniunea Europeană, deoarece este vorba de un subiect care priveşte în mod direct Uniunea.
"25% din taxele vamale rămân statului membru, 75% se duc în bugetul UE. Prin urmare, frauda din vămi este foarte importantă şi pentru statele membre ale UE. Vă daţi seama ce impact a avut scandalul din vămile din România în momentul în care s-a aflat cam la ce nivel se ridică evaziunea fiscală din vămile din România. Interesul este direct al Uniunii Europene pentru că 75% din banii din vămi ar fi trebuit să se ducă la bugetul Uniunii. De aici şi răspunsul la întrebarea de ce nu a intrat România în Schengen. Pentru că contribuţia României al bugetul UE a fost afectată tocmai de corupţia şi de frauda din sistemul naţional", a explicat Ivan.
El s-a pronunţat pentru o cheltuire mai eficientă a banilor europeni în condiţiile în care Europa trece printr-o criză economică şi financiară. Cătălin Ivan a arătat că, deşi România este nevoită să închidă spitale şi şcoli din lipsa banilor, bugetul de stat trebuie să acopere şi "găurile" generate de deturnarea fondurilor europene.
"Românii sunt furaţi de două ori. Pe de-o parte sunt furaţi pentru că banii europeni - cei puţini pe care îi atragem - nu ajung la beneficiari, ci sunt direcţionaţi către clientela politică a PDL, pe de altă parte OLAF descoperă aceste fraude (...) şi pune statul român să plătească. Statul român plăteşte, dar o face tot din banii românilor", a susţinut Ivan. AGERPRES/(A - Cătălin Alexandru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Victor Surdu: Dacă România ajunge să parcurgă o criză alimentară ar fi culmea nenorocirii (interviu) Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Deputatul social-democrat Victor Surdu, şeful Departamentului de agricultură al PSD, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în situaţia în care România va ajunge să treacă printr-o criză alimentară, acest lucru ar însemna 'culmea imbecilităţii, culmea nenorocirii'...
Firea: România are cea mai scăzută cantitate de factor de coagulare din UE pentru bolnavii de hemofilie România este statul membru al Uniunii Europene cu cea mai scăzută cantitate de factor de coagulare pe cap de locuitor, bugetul alocat în 2014 fiind de 40,1 milioane lei, fonduri destinate nu doar pentru tratamentul hemofiliei, ci şi al talasemiei, în condiţiile unui minim necesar de 176 milioane lei...
Programul prezidenţial al lui Ponta: România are nevoie de o nouă mare unire a românilor Programul prezidenţial al candidatului PSD, PC şi UNPR la alegerile din noiembrie, Victor Ponta, care cuprinde zece obiective, vizează ca proiect de ţară nevoia realizării unei noi mari uniri a românilor.
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
2014PE Victor Negrescu (PSD): Vreau să promovez în PE garanţia europeană pentru sănătate Victor Negrescu, preşedintele PES Activists România, candidat pe poziţia 17 la alegerile europarlamentare pe lista PSD-UNPR-PC, a declarat, miercuri, la Craiova că vrea să promoveze în PE proiectul "Garanţia europeană pentru sănătate" prin care s-ar aloca mai multe fonduri pentru a se ajunge la oportunităţi...